De Mobiele telefoons gaan gemiddeld vijf jaar mee. Om preciezer te zijn: een Android vier jaar en een iPhone 6 jaar. De fabrikanten hebben een korte periode om de smartphone te produceren. Er zit veel stress achter de productie omdat je zo snel mogelijk met de nieuwste technologieën op de markt moet komen.
De telefoon met de beste accuduur is de Motorola Moto G7 Power. Hij gaat zelfs twee keer zo lang mee als een gemiddelde smartphone! Dat hij zo lang mee gaat komt door zijn grote 5000mAh-accu en zuinige, maar weinig krachtige, chip van Qualcomm.
Zoals alle technologie zijn telefoons - of ze nu door Apple of Xiaomi zijn gebouwd - vatbaar voor problemen en bugs. Net als OnePlus, Samsung en Google heeft Xiaomi zich nu gecommitteerd aan drie jaar Android-updates en vier jaar aan beveiligingsupdates.
Hoe lang je na de introductie van het apparaat nog updates ontvangt, verschilt per merk en daar binnen nog per productlijn. Android toestellen bieden minstens 2 jaar updates, Android One toestellen 3 jaar, Samsung smartphones 4 jaar en bij Apple krijg je zelfs 5 jaar updates.
Samsung stopt na vier jaar met regelmatige updates voor Galaxy S9-telefoons. Samsungs Galaxy S9- en S9+-smartphones krijgen geen regelmatige updates meer. In het afgelopen jaar kregen de telefoons nog ieder kwartaal een update, vanaf nu krijgen ze alleen nog bij uitzondering beveiligingsupdates.
Poco is een merk van Xiaomi; dat begon met de release van de Pocophone F1 in 2018, gevolgd door de Poco F2 Pro in 2020.
Elk jaar brengen Apple en Google een software update uit met de nieuwe versie uit van hun besturingssystemen, iOS en Android. Die update maakt je smartphone of tablet sneller en veiliger en geeft je toegang tot nieuwe functies.
De meningen over de gemiddelde levensduur van een smartphone lopen nogal uiteen. De Consumentenbond schat de gemiddelde levensduur op 2,5 jaar. Andere bronnen geven aan dat een nieuwe smartphone 15 tot 18 maanden meegaat. De levensduur van je smartphone hangt af van hoe je met je toestel omgaat.
Iets wat Apple met elke nieuwe telefoon weer weet te doen met groot succes. Het is dan ook niet gek dat Apple het goud pakt in deze lijst met beste telefoonmerken aller tijden.
Nederlanders hebben gemiddeld na twee jaar een nieuwe telefoon nodig. Telefoons gaan vaak rond de twee jaar mee, na het tweede jaar zullen kan de accu slechter worden. Daarnaast is komt het vaak voor dat een scherm gebarsten is omdat de telefoon gevallen is.
Apple is beter dan Samsung op het gebied van beveiliging. Dit betekent dat iOS over het algemeen nét iets veiliger is dan Android. Dit komt omdat Android een open besturingssysteem is en iOS specifiek door en voor Apple is ontwikkeld. Op het gebied van prijs is Samsung juist weer beter dan Apple.
In september kwam Litouwse overheid met een negatief koopadvies voor de telefoons van Xiaomi. Na eigen onderzoek trof de overheid Chinese censuursoftware aan, die in Europa momenteel niet geactiveerd is. "Onze aanbeveling is om geen nieuwe Chinese telefoons te kopen.
Het Chinese Xiaomi staat bekend om kwalitatief goede telefoons voor een scherpe prijs. Twijfel je welk Xiaomi toestel je wil kopen, wil je weten hoe je jouw Xiaomi smartphone reset of zoek je hulp bij het overstappen naar je nieuwe Xiaomi telefoon? Hier hebben we al ons advies over Xiaomi smartphones verzameld.
De Xiaomi 12 Pro is onze favoriete smartphone van de fabrikant, en daar hebben we meerdere redenen voor. Het 6,7 inch scherm ziet er fantastisch uit, en de 120Hz verversingssnelheid van het QHD+ scherm geeft je een kijkervaring waarbij de Galaxy S22 en iPhone 13 het nakijken hebben.
MIUI 13 is de nieuwste versie van Xiaomi's softwareschil voor Android. Het merk maakt nu bekend welke telefoons als eerste van de update mogen genieten. Hij komt in het eerste kwartaal van 2022 onder meer naar de Mi 11- en de 11T-reeks.
De MIUI 13 update wordt vanaf het eerste kwartaal van 2021 uitgerold. De interface wordt gekenmerkt door een vernieuwd design, met nieuwe widgets, achtergronden en een nieuw Mi Sans-lettertype. De MIUI interface werkt sneller en stabieler dan ooit tevoren, aldus de fabrikant.
Wat als mijn telefoon niet meer kan updaten? Je kunt met een oudere Android-versie bepaalde functies missen en je kunt zelfs beveiligingsproblemen hebben. Op een smartphone met Android 4.3 of lager kun je eigenlijk niet goed veilig werken. Het probleem zit in WebView, een onderdeel van de standaardbrowser.
Welke telefoons werken straks niet meer met WhatsApp? Als jouw Android op Androidversie 4.1 (Jelly Bean) of hoger, dan zit je goed. Voor alle telefoons met een oudere Androidversie, dus Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich), stopt per 1 november 2021 de WhatsApp-ondersteuning.
WhatsApp meldt dat het vanaf 1 november alleen smartphones met iOS 10 of nieuwer en Android 4.1 of nieuwer ondersteunt. Gebruikers van oudere, niet-ondersteunde telefoons wordt aangeraden over te stappen op nieuwere smartphones. WhatsApp is vanaf 1 november niet meer te gebruiken op onder meer de iPhone 4 en 4S.
SeniorWeb adviseert om voor de zekerheid op de tablet en smartphone met Android een antivirusapp te installeren. Bekende gratis apps hiervoor zijn Antivirus gratis voor Android van AVG en Malwarebytes Beveiliging. Meer van dit soort apps staan in de Play Store.