Bij polycarbonaat panelen is condensvorming geen reden tot vervanging van de panelen onder garantie. De verwachte levensduur van polycarbonaat panelen zijn 20 tot 25 jaar.
Polycarbonaat is nog sterker dan Plexiglas en enorm slagvast. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt bij de ME of politie als beschermschild. Ook is het flexibeler en brandbestendiger dan Plexiglas. Plexiglas is namelijk normaal brandbaar, terwijl Polycarbonaat brandvertragend werkt.
Polycarbonaat is een “hufterproof” materiaal dat tot wel 250 keer sterker is dan glas van dezelfde dikte. Hierdoor is het materiaal dan ook goed te gebruiken voor diverse veiligheidstoepassingen. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidsbrillen en inbraakwerend glas.
Onze terrasoverkappingen kunnen met gemak een gewicht van 75 tot 90 kg per m2 aan, wij adviseren u een plank met klosjes of een stroef rubber op het dak te plaatsen zo kan u dus wel over het glazen of polycarbonaat dak van uw veranda lopen.
Het is duurzamer materiaal
Polycarbonaat heeft een ontzettend lange levensduur en hierdoor is het ook duurzaam. De platen zijn ook nog eens recyclebaar en UV-bestendig. Door deze factoren zijn ze geschikt om buiten te gebruiken als plaatmateriaal.
Polycarbonaat kanaal-platen. Scherp geprijsd slechts € 19,50 / meter - 123polycarbonaat.nl.
Het grote voordeel van polycarbonaat voorzetramen is dat het relatief goedkoop is in vergelijking met dubbel glas. Door polycarbonaat over je bestaande glas te monteren, creëer je stilstaande lucht wat isolerend en geluiddempend werkt.
Polycarbonaat kun je het beste voorzichtig schoonmaken met een sopje van warm water en een zachte microvezeldoek. Pak een emmer met een ruime hoeveelheid water, want je zult je doek regelmatig moeten uitspoelen. Zo voorkom je dat het vuil zich over de platen verplaatst en krassen veroorzaakt.
Glas heeft een langere levensduur dan polycarbonaat en is daardoor een duurzamer materiaal. Daarnaast is polycarbonaat gevoeliger voor krassen dan glas. Zo kunnen er krassen op dit materiaal ontstaan als er bijvoorbeeld takken op vallen.
4 en 5 mm platen worden het meest gebruikt voor de fabricatie van stofkappen. Die zijn dan vaak tot 1000 mm qua hoogte/breedte. Windschermen worden vaak in 5 mm geleverd, al is polycarbonaat dan de betere keuze.
Voor een terrasoverkapping wordt meestal een dikte van zestien millimeter gekozen. De gemiddelde prijs per vierkante meter polycarbonaat van deze dikte ligt rond de twintig euro, inclusief btw.
Polycarbonaat is veruit de meest slagvaste heldere kunststof. Het materiaal is nagenoeg onbreekbaar en, in vergelijk met glas van dezelfde dikte, 250 keer sterker. Polycarbonaat is beschikbaar in een standaard en in een UV-stabiele variant. Verder is het materiaal vlamdovend en in vergelijking met glas relatief licht.
Polycarbonaat is net als vele andere kunststoffen geschikt om te buigen. Platen van Polycarbonaat kun je buigen als ze koud of warm zijn. Polycarbonaat wordt zacht als je het verwarmd, hierdoor kun je het kunststof buigen met bijvoorbeeld een buigbank.
Helder polycarbonaat, ook wel helder Lexaan genoemd, is zo helder als glas. Dit ultrasterke materiaal is 250 keer sterker dan gewoon glas. Wel heeft polycarbonaat glas dezelfde uitstraling en doorkijk als regulier glas en daarom is het de ideale glasvervanger.
POLYCARBONAAT – BESTAND TEGEN HOGE TEMPERATUREN
Polycarbonaat platen hebben een enorm hoge hittebestendigheid. Dit plaatmateriaal kan namelijk temperaturen tot 120ºC verdragen. Wanneer u uw polycarbonaat platen warm wilt vervormen is een temperatuur tussen de 180ºC en 210ºC nodig.
Heldere polycarbonaatplaten zijn ook zeker een aanrader wanneer je overkapping op een plek staat waar sowieso al minder licht komt. Nadeel van heldere platen is wel dat je, net zoals bij glas, eerder viezigheid en druppels ziet liggen.
Polycarbonaat platen zijn uitermate geschikt voor de dakbedekking van uw overkapping, pergola of luifel. Voor een overkapping zijn de meest voorkomende kleuren helder en opaal (melkwit).
Polycarbonaat is een thermoplastisch polymeer. Een stevig, hard en doorzichtig materiaal. De belangrijkste eigenschap van polycarbonaat is de enorme slagvastheid. Polycarbonaat is namelijk 250 keer sterker dan glas.
De constructie kan 75kg tot 90kg per m2 dragen. We adviseren niet om rechtstreeks op de platen te gaan staan. Je kunt het beste een plank met een klos op de constructie leggen. Je kunt ook altijd nog de rubbers en de beplating los halen.
Sommige mensen denken zelfs dat het glas niet bestand is tegen een volwassen persoon of dat een veranda het bij een flinke sneeuwstorm moeilijk krijgt. Niets van dit alles klopt. Als je een goed geplaatste kwaliteitsveranda heb kan je perfect op een veranda lopen.
Heeft u een glazen dak, overkapping, serre, koepels, boeiboorden of gevelbeplating, dan is dat geen probleem voor ons. Door osmose* water te gebruiken krijgt u een veel beter resultaat dan bij het traditionele ramen schoonmaken.
Polycarbonaat isoleert beter dan glas. Hoe dikker het polycarbonaat hoe beter de isolatiewaarde. Polycarbonaat is licht van gewicht maar toch erg stevig, dit maakt het opbouwen gemakkelijker. Daarnaast is het ook erg veilig voor kinderen.
Verschillen tussen beide materialen
Met andere woorden, in vergelijking met polyester golfplaten, laten polycarbonaat golfplaten licht beter door, 88% tegen 75%. Ze zijn daarnaast sterker, hebben een langere levensduur en een grotere buigsterkte, en zijn beter bestand tegen UV stralen.
De warmtebestendigheid van Polycarbonaat is hoog, langdurig 115°C. Voor warm vervormen moet de temperatuur 180°C tot 210°C bedragen. Bij het toepassen als beglazing en dergelijke moet men rekening houden met de uitzetting.