Omdat u ze met de oplaadcase meerdere keren kunt opladen, krijgt u meer dan 24 uur luistertijd13 of tot 18 uur gesprekstijd. Een enkele oplaadsessie van uw AirPods biedt u tot 5 uur luistertijd15 of tot 3 uur gesprekstijd.
Apple's AirPods zijn na een gemiddelde levensduur van anderhalf jaar 'op'. In de kleine, minimalistisch ontworpen constructie zitten behalve ook een batterij, een microfoon, een antenne en een printplaat.
De accu van de AirPods (Pro) gaan zo'n 4 tot 5 uur mee bij normaal gebruik. Dankzij de oplaadcase die ook een batterij bevat kun je de luistertijd opkrikken naar 24 uur. Wanneer je de AirPods 15 minuten oplaadt in de case kun je daarna weer 3 uur muziek luisteren.
Als één AirPod geen geluid produceert
Plaats beide AirPods in de oplaadcase en laat ze 30 seconden opladen. Open de oplaadcase in de buurt van uw iPhone of iPad. Controleer de batterijstatus op uw iPhone of iPad om te controleren of elke AirPod wordt opgeladen . Doe beide AirPods in uw oren.
U kunt een vervangende linker- of rechter-AirPod of oplaadcase aanschaffen. Uw vervangende apparaat is nieuw. AppleCare+ voor koptelefoons biedt geen dekking voor zoekgeraakte of gestolen AirPods.
Uw AirPods Pro, AirPods (3e generatie) en MagSafe-oplaadcase voor AirPods (3e generatie) zijn water- en zweetbestendig, maar niet zweet- of waterdicht.
Na Apple AirPods Pro en AirPods 3 introduceert Apple met AirPods Pro 2 nieuwe volledig draadloze oordopjes. Het grootste verschil is de nieuwe ingebouwde H2 chip. Deze zorgt ervoor dat de noise cancelling, geluidsweergave en verbinding beter presteren dan de H1 chip bij de andere modellen.
De AirPods Pro 2 krijgen zo goed als zeker een nieuw design. Daarbij moet je denken aan een ontwerp wat overeenkomt met de Beats Studio Buds. Het gaat nog steeds om een in-ear ontwerp met verschillende maten rubberen oordopjes, maar dan zonder stokje.
De belangrijkste verschillen ten opzichte van de vorige generatie Apple AirPods uit 2016, is dat de Apple AirPods 2 uit 2019: …een langere batterijduur hebben als je ze gebruikt om mee te spreken (3 uur versus 2 uur bij de eerste generatie AirPods). De batterijduur bij luisteren is gelijk gebleven (5 uur).
De AirPods hebben een kleine interne batterij, die maximaal vijf uur meegaat. Na verloop van tijd treedt er slijtage op aan de accucellen: ze laden minder goed op en verliezen sneller hun lading. De oortjes zijn sneller leeg en je moet steeds vaker tussentijds je AirPods opladen.
Prijzen van de AirPods
De oorspronkelijke AirPods werden in de Apple Store voor 179 euro verkocht. Inmiddels zijn de Apple AirPods 2 op de markt gebracht voor dezelfde prijs van 179 euro. De huidige oortjes met draadloze oplaadcase hebben een adviesprijs van 229 euro.
AirPods opbergen en opladen
We raden je aan om de oortjes altijd te bewaren in het bijbehorende doosje. Niet alleen omdat je daarmee voorkomt dat je ze kwijtraakt, maar ook omdat ze op die manier steeds weer worden opgeladen. Het doosje heeft voldoende batterij om de oortjes een aantal keer op te laden.
Oplaadcase wordt opgeladen
Wanneer je de AirPods Max of oplaadcase oplaadt met behulp van de Lightning kabel of draadloos zal het statuslampje oranje kleuren. Wanneer de case of Max volledig is opgeladen zal het statuslampje groen zijn en is het oplaad-proces voltooid.
Als het om accuduur gaat trekken de AirPods Max aan het langste eind. De Apple-hoofdtelefoon gaat maar liefst 20 uur mee op een acculading. De nummer twee laat lang op zich wachten, want de AirPods 3 gaan 'slechts' 6 uur mee. Verrassend genoeg gaan de duurste oordopjes, de AirPods Pro, het minst lang mee.
Namaak Airpods kunnen super goedkoop zijn. Al vanaf 6 euro (inclusief verzending) kun je dit soort oordopjes uit China kopen. Alleen bij de goedkoopste versies van de nep Airpods is een kleiner percentage van goede kwaliteit. Met ander woorden: goedkope Airpods zijn vaak van slechte kwaliteit.
AirPods zijn ideaal voor het beluisteren van muziek of andere audio, maar ook om mee te (video)bellen. AirPods zijn heel eenvoudig te koppelen aan je iPhone of andere Apple-apparaten. Er zit een handige opbergcase bij die tegelijkertijd dient als oplader. De huidige generatie reguliere AirPods verscheen in 2019.
Welke AirPods jij moet kiezen, hangt heel erg van je voorkeuren af. Wil je helemaal opgaan in je muziek zonder storend omgevingsgeluid? Kies dan voor in-ear Apple AirPods Pro met noise cancelling. Daarnaast zitten AirPods Pro comfortabel door de luchtgaatjes en kunnen ze tegen zweet- en regendruppels.
Prijs AirPods 3 met normale oplaadcase: 179 euro. Prijs AirPods 3 met draadloze oplaadcase: 229 euro.
Vallen en wassen
Zelfs na drie keer vallen zijn de AirPods zo goed als onbeschadigd en is het geluid onveranderd. Op de koker waar de oortjes in zitten zijn wel wat kleine schrammetjes te zien. Indrukwekkender is de wasmachine-test waarbij de oortjes voor 30 minuten in de wasmachine worden gestopt.
Ja, de Apple AirPods zijn geschikt voor hardlopers! Je kunt de AirPods rustig met je meenemen tijdens een run. Ze zitten comfortabel, geven je veel bewegingsvrijheid omdat ze volledig draadloos zijn, en ze blijven meestal prima in je oren zitten.
Ook als je onder de zonnebank gaat zweet je, de draadloze oordopjes zijn hier wel voor beschermt, maar helemaal waterdicht zijn de oordopjes niet, dus ga nooit met de draadloze oordopjes onder de douche of zwemmen. Volgens Apple ligt de ideale bedrijfstemperatuur van AirPods tussen 32º tot 95º F (0º tot 35º C).