Om 15 km af te leggen op je fiets heb je onder normale omstandigheden 53 minuten nodig. Met wind tegen doe je over 15 km ongeveer 1 uur, en met wind mee ongeveer 48 minuten. Op een elektrische fiets doe je 36 minuten over 15 km.
Ik woonde vroeger precies 10 km van school. Afhankelijk van hoe de wind stond of hoeveel zin ik had om door te trappen deed ik er 25 tot 35 minuten over. Gemiddeld een half uur dus.
De meeste mensen fietsen tussen de 10 en 20 kilometer per uur. Het landschap, je conditie en de kwaliteit van het wegdek hebben hier invloed op. Fiets je de hele dag met de wind in de rug dan zal je gemiddelde een stuk hoger liggen. De afstand die je per uur aflegt zal lager liggen dan je gemiddelde snelheid.
Ik denk dat 18 per uur heel normaal is, zonder wind. Dus met 1,5 uur zit je zeker royaal.
13 km fiets ik makkelijk in 45 min. En dan fiets ik echt niet hard! Dus denk op normaal tempo tussen de drie kwartier tot een uurtje.
Om 15 km af te leggen op je fiets heb je onder normale omstandigheden 53 minuten nodig. Met wind tegen doe je over 15 km ongeveer 1 uur, en met wind mee ongeveer 48 minuten. Op een elektrische fiets doe je 36 minuten over 15 km.
Bij normale omstandigheden – een milde wind, een vlakke weg en geen beperkende weersomstandigheden als regen, hagel of sneeuw – is de gemiddelde fietssnelheid 18 kilometer per uur.
Het goede nieuws is dat je al over het beste instrument beschikt om van dat slechte buikvet af te komen: je fiets. De sleutel is het uitvoeren van verschillende trainingen die je vet-verbrandende enzym, je metabolisme en de productie van vet verbrandende hormonen verhogen.
De gemiddelde snelheid van een fietser is dus van meerdere aspecten afhankelijk. Door zo licht mogelijk van gewicht en zo gestroomlijnd mogelijk te zijn kunnen wielrenners gemiddeld zo'n 25-30 kilometer per uur fietsen. Je snelheid tijdens het fietsen op een stadsfiets is gemiddeld 17 kilometer per uur.
Als je een uur fietst over 9 km, dan fiets je wel héél langzaam. Of je hebt een heel klein fietsje. Ik doe er naar school ook 35 minuutjes over, is 9 km.
Als u nieuw bent met wegfietsen, vraagt u zich af hoeveel kilometer u moet fietsen op een uitstapje. In theorie zou deze afstand tussen de 15 en 30 kilometer moeten zijn.
Fietsen is goed om te ontspannen en helpt tegen stress
Het heeft effect op je hele lichaam en gevoel; je lijf en ademhaling komen tot rust, maar ook je hoofd. Fietsen heeft positieve effecten op het verminderen van stressklachten en tijdens het fietsen maakt je bepaalde stofjes aan, zoals endorfine en serotonine.
Fiets je met een lage ondersteuningsstand, dan verbrand je gemiddeld 250 kcal per 10 kilometer. Fiets je met een middelmatige ondersteuningsstand, dan verbrand je gemiddeld 200 kcal per 10 kilometer. Fiets je met een hoge ondersteuningsstand, dan worden er gemiddeld 150 kcal per 10 kilometer verbrand.
Met 1 uur rustig wandelen verbrand je evenveel calorieën als met een rustige fietstocht van 1 uur. Als je de snelheid opvoert, blijkt de fiets het toch te winnen. Een uur fietsen op redelijk tempo levert je maar liefst 150 extra verbrande calorieën op in vergelijking met een stevige wandeling.
Caloriëen verbranden met fietsen
Met een lichaamsgewicht van 70 kilo verbrand je 280 calorieën als je één uur fietst. Verhoog je je tempo naar 18 tot 20 kilometer per uur, dan verbrand je ongeveer 500 calorieën per uur.
Conclusie. Elektrisch fietsen is een matig fysieke inspanning en is beter voor je conditie dan niet bewegen. In vergelijking met gewoon fietsen verbrand je echter minder calorieën en bouw je minder snel conditie op. Op een gewone fiets lever je een grotere inspanning op hetzelfde traject.
De exacte formule die gebruikt wordt voor het omrekenen minuten per km naar km per uur is: (1000 / aantal secondes per km) * 3.6. Het aantal secondes per kilometer kan je berekenen door het het aantal minuten te vermenigvuldigen met 60 + het aantal overige secondes.
Veel mensen realiseren zich niet dat een fietsband behoorlijk hard moet worden opgepompt. Afhankelijk van merk en type band moet er minimaal 3,5 tot 4,5 bar in; dit staat op de zijkant van de band aangegeven. Een harde band heeft een aantal voordelen: de fiets rijdt een stuk lichter.
Je verbrandt tussen de 400 en 1000 calorieën per uur als je wielrent, afhankelijk van je gewicht en hoe hard je fiets. Iemand van ongeveer 70 kg, verbruikt rond de 650 kcal per uur. Hiermee is wielrennen dus zeer voordelig voor gewichtsverlies.
Een uurtje fietsen tegen die snelheid levert voor een persoon van 60kg al gauw een verbranding op van 600 calorieën. Personen met een gewicht van 70kg verliezen 700 calorieën, mensen van 80kg verbranden op hun beurt dan weer 800 calorieën.
Met fietsen verbrand je meer vet door op een rustig tempo te fietsen. Het beste is om een tempo aan te houden wat gemakkelijk vol te houden is zonder dat je buiten adem raakt. Met een uur fietsen kan je dan al ongeveer 60 calorieën verbranden. Een sport welke in populariteit aan het stijgen is, is spinning.