Hoe lang duurt een OTS?

Duur ondertoezichtstelling
De kinderrechter bepaalt hoe lang uw kind onder toezicht wordt gesteld. Dit is maximaal 12 maanden. De kinderrechter kan de maatregel steeds met (maximaal) 1 jaar verlengen. Een ondertoezichtstelling is mogelijk tot uw kind 18 jaar is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe kom je van een OTS af?

Tips: Hoe voorkom ik een ondertoezichtstelling van mijn kinderen!
  1. Tip 1: Hou de betrokken instanties te vriend. ...
  2. Tip 2: Regel concrete hulp in een vrijwillig kader. ...
  3. Tip 3: Ontken niks, maar praat mee. ...
  4. Tip 4: Schakel een gespecialiseerde jeugdrecht advocaat in.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op advocatenkantoorwarmerdam.nl

Wat gebeurd er na OTS?

Nadat de voorlopige ondertoezichtstelling (VOTS) over uw kind(eren) is uitgesproken wordt een gecertificeerde instelling (GI) belast met het toezicht over uw kind(eren). Uw kind(eren) zullen een gezinsvoogd/gezinsmanager/jeugdbeschermer etc. toegewezen krijgen. Deze gezinsvoogd/gezinsmanager/jeugdbeschermer etc.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jeugdzorgenkinderbescherming.nl

Wat doet een gezinsvoogd bij OTS?

Bij ondertoezichtstelling krijgt u verplicht hulp bij het opvoeden van uw kind. Bijvoorbeeld omdat de ontwikkeling van uw kind in gevaar is. U krijgt een gezinsvoogd die samen met u beslissingen neemt over uw kind. U houdt zelf het ouderlijk gezag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridischloket.nl

Kan je OTS weigeren?

kunnen bezwaren tegen aanwijzingen van een jeugdbeschermer melden bij de kinderrechter (ook kinderen vanaf 12 jaar kunnen bezwaren melden bij de kinderrechter) mogen de kinderrechter vragen de OTS eerder te stoppen als de jeugdbeschermer er niet zelf om vraagt (kinderen vanaf 12 jaar mogen dit ook vragen)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rechtspraak.nl

Animatie OTS Jeugdbescherming west

31 gerelateerde vragen gevonden

Hoe kom je af van jeugdzorg?

Het verzoek tot opheffing van de ondertoezichtstelling kan worden gedaan door Bureau Jeugdzorg, door de met het gezag belaste ouder en door een minderjarige die twaalf jaar of ouder is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wetrecht.nl

Wat als je niet mee werkt met de jeugdzorg?

Je bent echter wel verplicht om hieraan mee te werken. Als je dit niet doet, kan de gezinsvoogd van Jeugdzorg een brief sturen met een aanwijzing die jou verplicht om mee te werken. Indien de zorgen zeer ernstig zijn, kan een kind door de rechter uit huis geplaatst worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridisch.eu

Hoelang blijft een gezinsvoogd?

4. Hoe lang duurt een traject met een gezinsvoogd? Een gezinsvoogd begeleidt het gezin voor de maximale tijdsduur van een jaar. De Raad voor de Kinderbescherming toetst aan het einde van de OTS of de redenen voor deze maatregel nog aanwezig zijn en de situatie van uw kind weer veilig is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verder-online.nl

Hoe kom je af van veilig thuis?

De directbetrokkenen hebben het recht te vragen om vernietiging van hun dossier. In het geval dat Veilig Thuis tot de conclusie komt dat er geen sprake is van huiselijk geweld of kindermishandeling, zal ze de directbetrokkenen actief wijzen op dit recht. Een verzoek tot vernietiging wordt in dat geval ingewilligd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fvb.vaktherapie.nl

Wie heeft het gezag bij een OTS?

Bij een OTS behouden beide ouders het ouderlijk gezag. Zij zijn wel verplicht om de aanwijzingen van de gezinsvoogd op te volgen. De gezinsvoogd krijgt zelf geen gezag over het kind waarop hij toeziet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op knmg.nl

Hoelang kun je uit huis worden geplaatst?

Uithuisplaatsing mag maximaal 12 maanden duren en is meestal gekoppeld aan de duur van de ondertoezichtstelling. Verlenging is mogelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rechtspraak.nl

Wat verdien je als gezinsvoogd?

Als gezinsvoogd verdien je een bruto maandsalaris van ongeveer € 2.720,- exclusief 8 procent vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Je salaris loopt maximaal op tot €4.095,- per maand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op youchooz.nl

Wat kost een OTS?

Voor elke ondertoezichtstelling (ots) krijgt de jeugdbescherming tussen de 9500 tot 11.000 euro per kind per jaar. Wanneer de jeugdbescherming er niet in slaagt er met de ouders uit te komen, kan deze ots (meermaals) worden verlengd, waardoor de kosten voor gemeenten verder oplopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kro-ncrv.nl

Wat zijn redenen om een kind uit huis te plaatsen?

Een kind kan uit huis worden geplaatst als: het kind wordt verwaarloosd of mishandeld. de ouders te ziek zijn om het kind te verzorgen. er vaak ruzie is tussen ouder(s).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op regelhulp.nl

Kan een moeder uit de ouderlijke macht gezag?

Ontzetting uit het ouderlijk gezag

Als ouders zich verwijtbaar misdragen tegenover hun kind, kunnen zij uit het ouderlijk gezag ontzet worden. Het gezag over het kind wordt dan meestal overgedragen aan het Bureau Jeugdzorg. Dit bureau oefent dan de voogdij over het kind uit. Het kind gaat naar een pleeggezin of tehuis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op judex.nl

Wie beslist OTS?

De kinderrechter gaat akkoord met een OTS

In de uitspraak staat voor hoelang. De OTS kan maximaal 12 maanden duren (verlenging is daarna mogelijk met maximaal 12 maanden).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rechtspraak.nl

Kun je Veilig Thuis weigeren?

Kan ik een gesprek weigeren? Wij kunnen niemand dwingen om met ons in gespek te gaan, maar we hebben wel de wettelijke taak om te onderzoeken of het veilig is in jouw gezin is. Dat kunnen we niet doen zonder jou. Jouw mening hebben we nodig om een zo goed mogelijk beeld van de situatie te vormen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veiligthuisbno.nl

Wat gebeurt er na een melding bij Jeugdzorg?

Wat doet Veilig Thuis met een melding? Na een melding doet Veilig Thuis het volgende: een hulpverlener die uw gezin al hulp geeft op de hoogte brengen (zoals de huisarts) of het sociale wijkteam. Die helpen uw gezin dan verder.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Wat doet Veilig Thuis na melding politie?

Wat doet Veilig Thuis als er een melding over u binnen komt? Na ontvangst van een melding voert Veilig Thuis een veiligheidsbeoordeling uit. We kijken of er sprake is van onveiligheid en wat er nodig is om weer een veilige situatie te creëren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veiligthuisflevoland.nl

Wat als je je kind niet meer aan kan?

Neem contact op met het wijkteam, je huisarts of de jeugdgezondheidszorg in jouw buurt als je je zorgen maakt. Samen kunnen jullie bekijken wat er wel en niet goed gaat in het gedrag van je kind. Ook kunnen jullie er met elkaar achter komen waar het lastige gedrag vandaan komt en waardoor het blijft bestaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nji.nl

Is veilig thuis hetzelfde als jeugdzorg?

Veilig Thuis is per regio georganiseerd en geeft advies en biedt ondersteuning, ook aan professionals. Iedereen kan (anoniem) advies vragen of melding doen bij Veilig Thuis. De hulpverlener van Veilig Thuis kijkt vervolgens of, en welke professionele hulp er nodig is. Dat kan jeugdhulp zijn, maar ook jeugdbescherming.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jeugdzorgnederland.nl

Wat mag een ouder zonder gezag?

De ouder zonder gezag heeft geen recht op inzage of afschrift, maar enkel recht op informatie op basis van het dossier. Die informatie mag mondeling en/of op schrift worden verstrekt. Verder mag de ouder zonder gezag geen informatie ontvangen die de ouder met gezag ook niet mag ontvangen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nvo.nl

Wie controleert jeugdzorg?

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (inspectie) houdt toezicht op de jeugdhulpverlening, jeugdbescherming en jeugdreclassering.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op igj.nl

Kan ik een andere gezinsvoogd krijgen?

De vertrouwenspersoon helpt je en let erop dat ze goed naar je luisteren. Als de leidinggevende ook bij dit gesprek aanwezig is, kan je aan hem/haar vragen of je een andere gezinsvoogd of jeugdhulpverlener kunt krijgen. De vertrouwenspersoon kan je uitleggen hoe dit moet en helpt je erbij.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op akj.nl

Wat is het verschil tussen jeugdzorg en jeugdhulp?

Sinds de decentralisatie van alle zorg voor jeugd naar gemeen- ten hanteert het CBS het begrip jeugdzorg als verzamel naam voor jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugd reclassering.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nji.nl

Populaire vragen