Ik plan twee á drie uur in dat ik de cacao maak. Tijdens het maken van de cacao voor ceremonies maak je ongeveer tussen de 32 en 40 gram, je moet even aanvoelen wat voor jou werkt, en je maakt het met intentie.
Door de cacao kunt je een liefdevolle energie voelen en je gelukzalig voelen en enorm tot rust komen in je lichaam. In de cacao zit tryptofaan deze stof geeft je serotonine gehalte een boost waardoor je je blij en vrolijker kan voelen, ook na de ceremonie.
Wat is een cacao ceremonie? Een cacao ceremonie is een emotionele en zintuiglijke ervaring. Het nodigt je uit om contact te maken met je diepste wezen en de kern van je hart. Het ontgift je lichaam en je ziel en geeft je immuunsysteem een enorme boost.
Bij een traditionele cacao ceremonie wordt 42 gram cacao per persoon geserveerd. De volgende ingrediënten zijn nodig voor een traditionele cacaodrink voor 1 persoon: 42 gram pure rauwe cacao. 100 ml water.
Benodigdheden: een kleine pan, 20 gram cacao, intentie, liefde, eventueel kruiden of andere lekkere toevoegingen (niet dierlijk). Voel bij jezelf welke intentie je de ceremonie wil meegeven, geef met deze energie vorm aan je fijne plek, en ga met deze energie en intentie aan de slag met je cacao bereiden.
Dit is afhankelijk van de dosis en van hoe gevoelig je bent voor het medicijn. Gemiddeld genomen duurt het 4 tot 6 uur. Hoelang duurt het voordat Choco Bliss werkt?
Choco Bliss is een nieuw, origineel & uniek geneesmiddel voor de ziel. Een Choco Bliss ceremonie maakt het mogelijk om een diepe innerlijke reis te maken die je enorm kan ondersteunen in je leven. Het helpt je bij inzichten, ontwaken, helen van het verleden of pijn in het heden en brengt je dichterbij jezelf.
Rauwe cacao bevat eveneens theobromine. In grote hoeveelheden kan theobromine schadelijk zijn voor je DNA. Dus wil je starten met rauwe cacao, dan wordt raadpleging van een arts geadviseerd bij: prikkelbaardarmsyndroom, diabetes, reuma en bij mensen met een angst- of hartritmestoornis.
Rauwe cacaopoeder is erg gezond. Het heeft een gunstig effect op je hart en vaatstelsel en kan de stress doen verminderen. Daarnaast is de rauwe cacao een goede bron van mineralen en antioxidanten en kent cacaopoeder in zijn rauwe vorm geen extra toevoegingen.
Traditioneel wordt 100% pure cacao (poedervorm of vlokken) gemengd met warm water en kruiden. Met een kleine blender mix je het geheel tot er een dikke laag schuim ontstaat. Als pure cacao iets te intens voor je is, voeg dan wat honing, ahorn, agave of rietsuiker toe om het te zoeten.
Cacao wordt al duizenden jaren gebruikt als een heilige drank om te verbinden met het goddelijke. In een ceremonie wordt cacao op een bewuste manier gerespecteerd als een plantmedicijn. Het is een krachtige katalysator voor helend werk.
Rauwe cacao kopen bij Holland & Barrett.
Cacao zit vol antioxidanten. Antioxidanten ruimen vrije radicalen in je lichaam op, stimuleren vetverbranding en dragen bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten. Daarnaast bevat cacao flink wat mineralen, waaronder magnesium.
Denk aan antioxidanten, diverse mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom maar ook aan omega 6-vetzuren en diverse vitamines. Daarnaast bevat rauwe cacao ook theobromine en cafeïne, twee stoffen met een stimulerende werking.
Darmflora dol op cacao
Vooral de interactie tussen cacao en gunstige bacteriën in onze maag en darmen blijkt ons gezonder te maken. Cacao wordt onder andere door lactobacillen en bifidumbacteriën gefermenteerd tot ontstekingsremmende polyfenolen met een gunstig effect op de gezondheid [1].
Cacao kan je gezondheid op verschillende manieren verbeteren. Het heeft een gunstig effect op je hart en vaatstelsel, bloedsuikerspiegel en nachtrust, en kan zelfs helpen bij het afvallen.
Meer cacao zorgt voor minder angiotensin II, en dus een lagere bloeddruk. Theobromine werkt onder andere als diureticum (een diureticum, ook wel 'plaspil', wordt vaak voorgeschreven naast andere bloeddrukpillen). Ook hierdoor daalt de bloeddruk.
Chocolade is een mengsel van cacaopoeder, cacaoboter en suiker. De stoffen theobromine en cafeïne in chocolade hebben een opwekkend effect, maar dat is zwakker dan het effect van koffie. Chocolade bevat ook stoffen die de stemming kunnen verbeteren, maar in zo'n lage concentratie dat het effect niet meetbaar is.
Reeds in talrijke onderzoeken, waaronder verschillende meta-analyses, heeft men het verband tussen cacao en diabetes onderzocht. Verschillende van deze opvolgonderzoeken tonen aan dat chocolade de kans op diabetes verkleint of dat cacao een positief effect heeft op het ziekteverloop bij diabeten.
Hoeveel gram cacao poeder zou je op een dag moeten eten? Er wordt aangeraden om zo'n 20 gram per dag te eten. Eet je een stuk chocolade? Kies dan, zoals al gezegd, voor een reep met minstens 70% cacao, omdat alle voordelen van rauwe cacao daarin nog voldoende aanwezig zijn.
Ayahuascathee werkt ongeveer 4-6 uur bij één dosis. Maar vaak worden er tijdens een ayahuasca-ceremonie meerdere kopjes thee genomen. Als iemand DMT rookt duren de effecten korter. Namelijk tussen de 5 en 20 minuten.
Psilohuasca is de combinatie tussen psilocybine, afkomstig uit paddo's of truffels, en een MAO-remmer. De MAO remmer zorgt er dan voor dan psilocybine en psilocine minder snel wordt afgebroken.
Het Ayahuasca Centre. Het Centre is dé plek in Nederland waar je onder zeer deskundige begeleiding en met de focus op persoonlijke toewijding aan een traditionele Ayahuasca ceremonie deel kunt nemen en de daarop volgende dag een truffel ceremonie kunt ondergaan.
Het gebruik van middelen is nooit veilig, ook het gebruik van ayahuasca niet. Het kan behoorlijk sterke geestelijke effecten teweeg brengen. Die effecten kunnen als prettig en inzichtvol maar ook als bijzonder beangstigend ervaren worden. De kans op een bad trip tijdens het gebruik van ayahuasca bestaat.
Mescaline, de werkzame stof in San Pedro, is een tripmiddel. Het verandert de manier waarop je je eigen gedachten, je identiteit, de waarneming van je zintuigen, je omgeving en tijd ervaart. Je kunt kleuren, geuren en muziek intenser en op een andere manier gaan zien, ruiken en horen.