Gemiddeld kun je van een polyester/nylon tent 15-20 weken plezier hebben.Berg je een katoenen tent altijd netjes droog op, dan gaat hij gemiddeld zo'n 30-50 weken mee.
Helaas heeft geen enkele voortent het eeuwige leven. Hoe lang hij mee gaat, hangt van veel verschillende factoren af. Het begint bij de kwaliteit van het doek en de ritsen. Een hoogsegment voortent zal onder vergelijkbare omstandigheden langer meegaan dan een model uit het lagere segment.
Onze polyester tent heeft een levensduur van 10 tot 20 weken. Het tentdoek is gemaakt van 100% polyester. Ga je een weekendje weg in de zomer of heb je plannen om een paar dagen op de camping te gaan staan? Een polyester tent kun je beter niet weken in de brandende zon laten staan, dus is perfect voor een kortere trip.
Levensduur polyester/katoen tent
Bij tenten van polykatoen wordt onderscheid gemaakt in 3 verschillende soorten: Zwaargewicht (220 à 320 gram per vierkante meter): 30 à 55 weken. Middengewicht (180-220 gram per vierkante meter): 20 à 40 weken. Lichtgewicht (130 à 180 gram per vierkante meter): 15 à 40 weken.
800 tot 5.000 mm: Waterdicht tegen regen. Wanneer er tegen de tent aangeleund wordt of iets tegen de tent aanstaat kan het lekken. 5.000 tot 15.000 mm: Waterdicht tegen regen en verschillende vormen van druk.
Hoe veilig ben je bij onweer als je kampeert? Onweer in een tent: Een tent biedt totaal geen beveiliging tegen onweer. De ijzeren of aluminium stokken zouden het eerder zelfs aantrekken. Bij onweer dichtbij dus nooit in de tent blijven.
Kampeer je in een vouwwagen of een tent? Dan ben je niet veilig meer als het onweer dichtbij is. We raden aan om dan zo snel mogelijk naar strong>een stenen gebouw (toiletgebouw, receptie, winkel of restaurant van de camping) of auto te gaan.
Opblaasbare tenten zijn niet nieuw, maar worden steeds populairder. Het grootste voordeel van zo'n opblaastent is dat je het veel sneller opzet en afbreekt dan bij een stokkentent. Zeker in de afbreekfase laat je de buizen leeglopen, je rolt de tent op en that's it! Bovendien is een opblaasbare tent storm-proof.
Een tent uit katoen of polyester geeft verschil: Een katoenen tent is duurzamer dan een tent, vervaardigd uit polyester stof. Hoewel katoen moeilijker schoon te maken is in geval van vogelpoep e.d. is katoen uiteindelijk toch makkelijker te onderhouden.
Over het algemeen houden we de regel aan van één keer per 3 a 4 jaar impregneren. Een tent is goed geïmpregneerd wanneer het water direct van de stof afdruppelt. Het is belangrijk om lekkage voor te zijn. Wanneer je tent begint te lekken ben je namelijk al te laat.
In een droge en goed geventileerde ruimte neerleggen - Een kelder of een schuur is meestal te vochtig. Ook op zolder kan het te vochtig zijn. Ideaal is bijvoorbeeld de bijkeuken, de trapkast of natuurlijk één van de slaapkamers.
De nieuwe lijn van de Quechua tenten heet Fresh and Black. Het idee is dat een polyester bijzettent vaak erg warm wordt en erg veel daglicht doorlaat waardoor slapen lastiger is. Vooral als je hem als festivaltent of kindertent gebruikt zijn dat belangrijke aspecten.
Wil je de tent koel houden dan kun je beter voor een katoenen tent kiezen. Katoen ademt en kan daarmee de warme in de tent beter reguleren. Vooral als je een mooi weer kampeerder bent is een katoenen tent echt een aanrader want die koelen een stuk sneller af.
Het onderstel is ontwikkeld voor dagelijks gebruik met een levensduur van rond de 50 jaar. Ook de wagenbak is stevig en zal vele jaren mee gaan. Wat het minder lang volhoudt is het tentdoek.
Bij een opblaasbare tent zijn de tentstokken vervangen door luchtslangen. Door lucht in de slangen te blazen met een automatische of handpomp, pomp je de luchtslangen op, waardoor je de tent in elkaar zet.
Waterdicht afdekzeil, u.v.-bestendig, H.D.P.E., voor € 1,99 per m2. Kopen vanaf 1 meter. Tentdoek – 280 uitvoeringen, van ripstop nylon tot 8 soorten katoen. Vanaf € 4,65 per m2.
Indien de voor/achter tent en luifels ook nat zijn zult u de hele combinatie losjes moeten opzetten op een grasveldje. Meestal is het geheel dan binnen 2 uur wel droog indien er een zacht windje waait en/of de zon schijnt.
Dan hebben we goed nieuws voor je! Kies dan namelijk voor de Kampeertent 4 personen Air Seconds 4.2 F&B opblaasbaar 2 slaapcompartimenten. Wij van Top-X hebben de opblaasbare tent test gedaan en dit product is als best getest eruit gekomen. Het is namelijk een mooie tent dat geschikt is voor 4 personen.
Een hybride tent is een combinatie van een tunneltent en een koepeltent. Net als bij een koepel kruisen twee stokken elkaar en wordt met een derde stok de luifel gemaakt. Maar bij een hybride tent zijn heel veel vormen mogelijk en blijft het lang niet altijd bij drie stokken.
Bij polyestertenten lijkt het of de regen naar binnen komt, maar dit is meestal condens. In de tent is het immers warmer dan buiten tijdens de regenbui. Zorg er voor dat je goed ventileert tijdens de bui zodat de warme lucht kan ontsnappen. En let er op dat je, als het even kan, buiten (onder een tarp of luifel) kookt.
Zomerse (hagel)buien – tref je voorbereidingen
Geef de wind geen kans en zorg dat niet alles nat wordt. Maak je tent of vouwwagen steviger vast met extra stormlijnen of stormbanden. Zorg dat het tentdoek strakgespannen is. Een klapperende doek scheurt makkelijker.
Douchen en afwassen
Doordat stroom bij blikseminslag ook via leidingen binnen kan komen én water stroom kan geleiden, is het beter om ook alles waar water uit komt, te mijden. Een douche nemen, je handen wassen of de afwas doen, kun je dus beter uitstellen tot de bui over is.