Lowlights moeten een voor een ingezet worden met folies en daarna moet de verf intrekken. Reken al met al erop om 2 tot 3 uur bij de kapper door te moeten brengen voor deze behandeling. Dan zit je dus wel even bij de kapper, maar het resultaat zal je verbluffen! Tips voor haarverzorging voor gekleurd haar vind je hier!
Lowlights zijn eigenlijk het tegenovergestelde van highlights. Bij highlight worden er lichtere stukjes in je haar gezet. Bij lowlights is dit juist andersom. Hierbij worden er juist donkere stukken in het haar gezet.
Het is per persoon verschillend, maar wij raden aan om je highlights zo rond de 8 á 10 weken bij te laten werken. Je kunt je highlights tussendoor mooi fris houden door het gebruik van de juiste zilvershampoo, of een mooie toner te laten zetten na een week of 6.
Highlights worden gezet met folie en volgens een meer gestructureerd patroon. Het haar wordt nauwkeurig van boven naar beneden geverfd. Resultaat: een Balayage geeft jouw haar een 'sunkissed' effect. Daarnaast is de nieuwe kleur slechts een paar tinten lichter dan je natuurlijke haarkleur.
Babylights zijn subtiele highlights die een zomers effect geven zonder dat het opvalt dat je je haren hebt geverfd. Ze geven een natuurlijke zonnige uitstraling. Babylights worden nooit door het hele haar aangebracht, maar alleen bovenop de kruin en rond het gezicht. Babylights zijn mogelijk bij iedere haarkleur.
Een van de beste manieren is *grijs haar kleuren met highlights*. Dat mengt het grijs met je basiskleur en maakt het minder zichtbaar. Sommige kastanjebruine highlights zullen je donkerbruine haar nieuw leven inblazen terwijl het de grijze haren goed dekt.
Als je geen toner wilt gebruiken, spuit dan een gekleurde droogshampoo over je haar om de tint te egaliseren. Bij highlights die bij je haarkleur te licht afsteken en koperkleurig zijn, werkt het goed om je haar met een verhelderende shampoo of afwasmiddel te wassen en zo de koperachtige kleur te doven.
Geblondeerd haar bruin verven
Is je haar poreus of beschadigd, dan dringt het pigment te makkelijk het haar binnen. De kleur wordt daardoor soms wel drie tot vier kleurhoogtes donkerder. Ben je echt heel licht geblondeerd, dan kun je dus als je naar bruin wilt het beste eerst beginnen met de kleur middenblond (8.0).
Ga je alleen voor highlights? Dan kun je het beste eens per drie maanden gaan. Als je te vaak gaat, kan het teveel gaan lijken op een volledige kleuring. 'Je wil juist contrast.
Denk aan tinten als espresso en karamel. Dat zijn goede kleuren om je haar meer diepte te geven. Voeg daar een paar blonde highlights aan toe, dat blendt namelijk mooi met de grijze haren die je hebt. En zo krijg je een verrassende coupe waarbij de grijze plukjes er wel zijn, maar niet opvallen.
Wanneer lowlights zetten
Het beste aan lowlights is dat ze geschikt zijn voor vrijwel elke haarkleur. Máár, laat ze wel zetten door een expert bij een salon. Een kapper kan het beste bepalen wat er bij jouw gezicht en haarkleur past. De prijs zal afhankelijk zijn van de hoeveelheid en de lengte van je haar.
Een balayage kan wel 3 à 4 maanden mooi blijven bij half lang tot lang haar, mits je de kleur af en toe laat opfrissen met een spoeling. Met kort haar zal je een balayage iets eerder moeten herhalen, afhankelijk van de lengte. Hier blijft de kleur, met een opfrisbeurt tussendoor, ongeveer 2,5 maanden mooi.
Lowlights moeten een voor een ingezet worden met folies en daarna moet de verf intrekken. Reken al met al erop om 2 tot 3 uur bij de kapper door te moeten brengen voor deze behandeling. Dan zit je dus wel even bij de kapper, maar het resultaat zal je verbluffen!
Om te zorgen dat je de strepen minder ziet, helpt het om tussen de highlights ook lowlights aan te (laten) brengen. Ligt de tint van de highlights dicht bij je natuurlijke haarkleur, dan kan een verfspoeling in de kleur van je haar al voldoende zijn om de uitgroei bijna onopgemerkt te laten terugkomen.
Kan je highlights aanbrengen in zwart haar? Met de oplichtproducten van Blondor kun je aan iedere haarkleur highlights toevoegen, zelfs aan heel donkerbruin of zwart haar. Maar hoe donkerder het haar, hoe langer het oplichtproces duurt.
Je kunt je haar niet 1-2-3 asblond verven. Dit is écht te mooi om waar te zijn. Deze kleur kun je namelijk alleen maar krijgen door het eerst te ontkleuren. En dat kan alleen maar met behulp van waterstofperoxide.
Geblondeerd haar donkerblond verven
Als je haar al is geverfd, kan het ook langer duren om je haar te blonderen. Dit omdat je het eerst moet ontkleuren. Wil je geblondeerd haar donkerblond verven? Kies dan een tint lichter dan je eigenlijk wilt.
Wil je je geblondeerde haar of highlights donkerder verven, let dan op een paar dingen om ervoor te zorgen dat je de juiste kleur bereikt. Verzorg je haar acht dagen voorafgaand aan het verven goed om je haarschubben zoveel mogelijk te sluiten. Kies een lichtere en warmere kleur dan waar je op wilt uitkomen.
Het enige dat je nu nog nodig hebt, is een toner. Deze behandeling kun je bij een professionele salon laten uitvoeren. Met een spoeling maak je het haar niet donkerder of lichter, maar je voegt wel pigment toe aan het haar. Zo kun je kiezen voor allerlei kleurnuances, waaronder dus asblond.
Was je haar de eerste 24 uur na een kleuring niet, zodat de pigmenten zich goed kunnen hechten. De pigmenten hechten zich de eerste 24 uur en als je dan gaat wassen, verlies je pigment. 2. Wil je lang plezier hebben van je kleur?
Tips voor verzorging van je highlights
Gebruik een zilvershampoo en het liefst ook een masker of (leave-in) conditioner die een gele waas tegengaat. Deze producten hebben vaak een paarse kleur en ze gaan geel haar tegen. Je zult zien dat je haar na regelmatig gebruik hiervan er veel frisser uit gaat zien!
Gele, oranje en bruine tinten doen je grijze haar over het algemeen geen recht. Dergelijke 'warme' kleuren kunnen je grijze haar een gelige waas geven, en dat wil je natuurlijk niet!
Hoe lang duurt het voordat je volledig grijs bent? Het kan na het vinden van je eerste grijze haar nog wel 10 jaar duren, voordat je echt volledig grijs bent. Bij de een gaat dit wel wat sneller dan bij de ander.
Je haarzakjes produceren minder pigment naarmate je ouder wordt. Als er in de haarzakjes geen melanine meer wordt aangemaakt, wordt het haar pigmentloos. Pigmentloos haar is altijd wit (kleurloos). Grijs haar bestaat dus eigenlijk niet!