Deze vorm van warmte-uitslag ontstaat door een oppervlakkige afsluiting van de zweetkliertjes. De bultjes die hierdoor ontstaan hebben vaak helder vocht, en ze kunnen snel kapot gaan. Deze vorm verdwijnt vanzelf weer na een paar uur.
Op de huid zijn veel kleine heldere vochtblaasjes zichtbaar die makkelijk kapot kunnen gaan. De blaasjes verdwijnen meestal na een paar uur. Miliaria rubra: de verstopping zit hierbij wat dieper in de opperhuid, waardoor er veel kleine rode bultjes ontstaan die erg kunnen jeuken.
Warmte-uitslag behandelen
De lichtere vormen van warmtebultjes verdwijnen vanzelf weer. Hiervoor is geen behandeling nodig. Wel kan je tegen de jeuk verkoelende gels, lotions of talkpoeder gebruiken. Gebruik geen vette crèmes of zalven, die sluiten de huidporiën af.
Als u ernstige hitte-uitslag heeft, kan de huisarts een crème met corticosteroïden voorschrijven. Dit zorgt dat de ontsteking in de huid minder wordt. Deze crème kunt u alleen via de huisarts krijgen. Bij hitte-uitslag met een bacteriële infectie krijgt u antibiotica.
Soms gaat de huid kapot. Luieruitslag ontstaat door de plas en poep in de luier. Luieruitslag kan geen kwaad, maar uw baby kan er veel last van hebben. Geef vaak een schone luier en smeer de huid in met zinkzalf of zinkolie.
Miliaria profunda is de ergste vorm van allemaal. Na de uitbraak blijven de bultjes zo'n 5-6 weken bestaan ondanks alle maatregelen die getroffen worden. De plugjes die diep in de huid zijn ontstaan door de verstopping moeten namelijk vanzelf uitgroeien en afgestoten worden. Dit proces duurt dus enkele weken.
Sudocrem bevat zinkoxide, wat verzachtend en beschermend is voor de huid. Omdat er zinkoxide in zit, wordt Sudocrem ook wel een zinkzalf genoemd. Daarnaast bevat het hypoallergeen Lanoline, wat ook beschermend werkt.
Warmte-uitslag zijn jeukende bultjes die kunnen ontstaan op uw huid na een warme dag. Deze bultjes kunnen erg vervelend zijn.
Sudocrem is een middel te gebruiken bij luieruitslag dat de kwetsbare huid van uw baby beschermt, verzacht en ondersteunt. Het bevat bestanddelen die een beschermende laag vormen waardoor prikkelende stoffen niet met de huid in contact komen.
Je kunt huidirritatie herkennen aan een rode en jeukende huid. De huid kan ook licht schilferig en gevoelig zijn. Een huidirritatie gaat meestal vanzelf over. Huidirritatie komt over het algemeen sneller voor bij mensen met een gevoelige huid, droge huid of extreem droge huid dan bij mensen met een ander huidtype.
Tips tegen warmte uitslag
Kleed je kind luchtig (één laag of misschien zelfs wel geen laag is genoeg); Smeer je kind wel altijd in. Zet je kind zoveel mogelijk uit de zon (ja, ook dan zeker insmeren!); Zet je kindje na een warme dag lekker in een lauwwarm bad met alleen water, dep goed droog na afloop!
Tips om te doen bij warmtebultjes
Vermijd overmatig zweten. Zoek verkoeling in bijvoorbeeld een airconditioned kamer of kantoor, en ga niet hardlopen of sporten wanneer je in een warm land bent. Voorkom irritatie van de huid. Draag luchtige katoenen kleding die geen wrijving geven op de huid.
Als een huiduitslag niet ernstig is (dus niet gepaard gaat met ernstige symptomen zoals koorts of verdachte paarse plekken) dan kunnen de meeste zalfjes van de drogisterij een veelvoorkomende uitslag snel en doeltreffend doen opklaren.
De bultjes ontstaan doordat zweetkliertjes verstopt raken en het zweet niet via de poriën naar buiten kan. Hierdoor ontstaan ontstekingen in de vorm van kleine, rode bultjes of blaasjes die met vocht gevuld zijn. Voornamelijk in tropische gebieden, warm en vochtig, kun je eerder last krijgen van hittebultjes.
BHA. BHA is o.a. te vinden in billencrèmes zoals Sudocrem. Het is een synthetische antioxidant die de houdbaarheid van een product verlengt. Het Amerikaanse 'National Toxicology Program' classificeert BHA als zijnde 'waarschijnlijk kankerverwekkend voor mensen'.
Sudocrem verzacht de huid, waardoor het heel goed te gebruiken is op een verbrande huid na een dagje in de zon. Smeer een laagje op de verbrande huid, zoals je ook een gezichtsmasker zou aanbrengen en laat het goed intrekken.
Helaas bevat Sudocrem ook een aantal ingrediënten die, op z'n zachts gezegd, niet bepaald geschikt zijn voor het tere babyhuidje. Paraffinum Liquidum is een minerale olie die de huid een zacht gevoel geeft. Echter trekken minerale oliën het vocht uit de huid en verstoppen de poriën.
Welke klachten geeft zonneallergie en hoe ziet zonneallergie eruit? Zonneallergie kan er verschillend uitzien. In het voorjaar, bij de eerste zonnestralen, ontstaan bultjes die jeuken, blaasjes of roodheid en de huid wordt dik. Deze plekken ziet u op de huid die in de zon is geweest, zoals de armen en het gezicht.
Het kan soms weken duren totdat uw huid helemaal beter is. Smetplekken komen makkelijk terug. Door de adviezen op te volgen kunt u proberen dit tegen te gaan.
Lucovitaal Zonneallergie Crème | 100ML.
Breng de lotion met een watje op de huid aan en laat indrogen. Voordat u nieuwe lotion aanbrengt, kunt u resten poeder verwijderen met een tissue of gaasje met olie. U kunt zinkoxide op de huid naar behoefte aanbrengen. Meestal is 2 keer per dag voldoende.
Breng een dunne laag crème aan om de kwetsbare plekken te beschermen tegen uitslag. Een geïrriteerde en kwetsbare huid: De zinkoxide in de crème behandelt, beschermt en verzacht de huid. Een ruwe, schrale en geprikkelde huid: De benzylalcohol heeft een licht verdovend effect wat helpt bij een geprikkelde huid.
Hoe kun je het herkennen? Een overgevoeligheidsreactie kan zeer sterk variëren, van onschuldig tot zeer ernstig en levensbedreigend. Ze kan onmiddellijk optreden, een paar minuten na de inname, of pas na enkele dagen tot enkele weken. Het voornaamste kenmerk is huiduitslag met jeuk.
De meeste soorten huiduitslag, zoals warmte-uitslag of netelroos, verdwijnen uit zichzelf binnen 24 uur tot een paar dagen. Houd een opvallende uitslag met zichtbaar rode vlekken langer dan een week aan? Bel dan vooral je dokter. Een aandoening zoals eczeem, ofwel dermatitis, is meestal chronisch.