Bij goed onderhoud gaat professioneel aangebrachte folie binnenshuis tot wel 20 jaar mee.Buitenshuis aangebrachte glasfolie kan tot wel 10 jaar meegaan, dit is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden.
Ontvet het raam daarom goed. Dit kun je doen met een middel dat geschikt is om te ontvetten en die op een raam te gebruiken is. Ook is het belangrijk dat het oppervlak glad is. Wanneer de ondergrond niet glad is, zal het folie ook loslaten.
Statisch raamfolie kun je van het raam verwijderen en nogmaals opnieuw plakken. Het blijft altijd haar statische kleefkracht behouden. Kan ik raamfolie hergebruiken? Ja, statisch raamfolie behoudt haar statische kleefkracht.
Statische raamfolie aanbrengen
Spuit met een plantenspuit je raam goed vochtig. De folie hecht namelijk beter door statische elektriciteit in combinatie met water. Maak eerst het glas en de raamfolie nat met water. Je kunt gebruik maken van een plantenspuit.
Wat is het verschil tussen statische folie en zelfklevende raamfolie? Zelfklevende folie is permanent en voorzien met een lijmlaag aan de achterkant van de folie. Statische raamfolie hecht zich, zonder dat je daar al te veel voor hoeft te doen, makkelijk aan het raam of elk ander glad oppervlak dat je wenst.
Als het aankomt op het kopen van raamfolie is er eigenlijk maar één merk wat echt het beste is. Dit merk is Squid. Dit merk staat bekend om het feit dat zij alleen de beste kwaliteit materialen gebruiken. Door deze hoogwaardige kwaliteit weet je zeker dat jouw raamfolie erg lang op de ramen zal blijven zitten.
Veel folies zijn helaas niet waterbestendig en zullen loslaten, maar er zijn nog genoeg andere folies welke wel geschikt zijn voor in de badkamer. In dit blog licht ik alle geschikte plak- en raamfolies voor je uit.
Gemiddeld gezien betaal je voor glasfolie 50 euro per vierkante meter inclusief plaatsing. Kozijnfolie kost maar 10 tot 15 euro per vierkante meter.
Mag ik HR HR+ HR++ en HR+++ glas beplakken met raamfolie? HR, HR+ en hoger glas mag niet aan de binnenzijde geplakt worden met (donkergetinte) zonwerende raamfolie. Doordat er in het HR++ glas een flinterdunne ' zonwerende laag ' zit werkt dit elkaar tegen. Dit kan lijden tot een thermische breuk.
De folie is in elk geval prima tegen buiten plaatsing opgewassen, daar deze weersbestendig is. Wil je een object buiten voorzien van folie, dan is dit dus geen probleem. Zolang de ondergrond maar glad, vlak en vetvrij is.
Je gaat als volgt te werk: verwarm het plakfolie met een föhn. Begin in een hoekje zodat deze loslaat en je het plakfolie voorzichtig los kan trekken van de achtergrond. Föhn vervolgens verder onder het deel dat los is geraakt en trek zo voorzichtig het plakfolie verder los.
1: Het folie op maat snijden of knippen
Meet eerst het raam op met de rolmaat/liniaal, snijd vervolgens de folie op maat. Wij adviseren om het raamfolie 1 a 2 centimeter breder af te snijden dan dat je hebt opgemeten. Het teveel aan folie kun je eenvoudig wegsnijden met een scherp mesje.
Voordat je het raamfolie aanbrengt op het raam, dient eerst de ruit aan de binnenzijde goed schoon en vetvrij gemaakt te worden. Raamfolie hecht namelijk veel beter als de ruit schoon en vetvrij is. Met een grondige schoonmaak voorkom je dat vuil en stofdeeltjes tussen het raam en het raamfolie terechtkomen.
Je kunt folie aanbrengen door te wrijven met je vinger of door een vouwbeen te gebruiken.
Wanneer je geen water gebruikt plakt het folie direct op de ondergrond en is het moeilijk om oneffenheden weg te strijken. Met water er tussen gaat dit veel makkelijker. 3. Met behulp van de rakel veeg je over het folie en strijk je het water en eventuele luchtbellen gemakkelijk onder het plakplastic vandaan.
Raamfolie kun je alleen gebruiken bij enkel glas en dubbel glas. Combineer het niet met HR of HR++ glas: dit glas heeft al een warmtereflecterende laag en de folie kan dan thermische breuken in het glas veroorzaken. Lees meer op Isolerend glas.
Het verschil tussen HR, HR+, HR++ en HR+++glas
HR+ glas: dubbel glas met coating en een edelgasvulling (U-waarde ± 1.6) HR++ glas: dubbel glas met een verbeterde coating en een edelgasvulling (U-waarde ± 1.2) HR+++ glas of triple glas: driedubbel glas met coating en edelgasvulling.
Folie voor HR++ ramen. HR++ glas is dubbel glas met een hoge isolatiewaarde. HR++ glas bestaat uit minimaal twee glasplaten met een isolerende ruimte er tussen aan elkaar vast. In de tussenruimte zit een edelgas, vaak argongas of krypton.
Het isolerende glasfolie zorgt voor maar liefst 50% minder warmte verlies en dat is natuurlijk niet verkeerd in de koude wintermaanden. Aangezien er minder warmte verloren gaat hoeft de verwarming minder vaak of minder warm aan en dat zorgt er voor dat het dus ook nog eens voordelig werkt voor je portemonnee.
Isolatiefolie aanbrengen
Isolatiefolie kun je op het glas plakken (raamfolie), of je spant het op het kozijn (kozijnfolie). Isolerende raamfolie kan worden aangebracht aan de binnenkant van enkel- of dubbel glas. Doorgaans wanneer glas vervangen niet mogelijk of niet gewenst is.
U kunt kiezen uit 6 soorten raamfolie; (1) gesneden raamfolie, (2) full colour raamfolie, (3) transparante raamfolie, (4) statische raamfolie, (5) vinyl/plakletters voor op ramen en (6) raamstickers full colour (prints op wit vinyl). Vele soorten raamfolie.
One-way vision folie is een populair middel om objecten mee te decoreren. Doordat one-way-vision folies zorgen voor een eenzijdige doorkijk, zijn deze ideaal voor toepassingen waar wel naar buiten, maar niet naar binnen gekeken kan worden.
Folie in de badkamer
Het antwoord is eenvoudig en verbazend: ja, de folie is hiertegen bestand.
Een thermische breuk ontstaat door temperatuurverschillen in het oppervlak van het glas. Wanneer er een temperatuurverschil ontstaat van meer dan 30° C, kan een ruit op een bijzondere manier breken. Dit noemt men een thermische breuk.
Spiegelfolie, de meest effectieve zonwerende folie!
Direct na het aanbrengen van de folie merkt u het verschil in het doorstromen van warmte. Deze glasfolie bevat speciale metaaldeeltjes welke de UV- en infraroodstraling reflecteren en daardoor tegenhouden.