Hoe lang kun je een crème gebruiken? Over het algemeen kan je stellen dat moisturizers, foundation en toners na opening maximaal 12 maanden houdbaar zijn. Zit het product in een potje of is het op plantaardige basis houd dan voor de zekerheid 6 maanden aan.
Hoe weet je dat een beautyproduct over de houdbaarheidsdatum heen is? Als een product verkleurd is, vreemd ruikt, anders aanvoelt, te nat is of je ziet klontjes, gooi het dan weg. Als de verpakking er ineens anders uitziet, is dit een waarschuwing dat er wat mis is met de inhoud.
Een geopende verpakking crème fraîche, bijvoorbeeld uit de supermarkt, kun je ongeveer 5 tot 7 dagen bewaren in de koelkast. Bij een gesloten verpakking, houd je de THT-datum aan die op de verpakking vermeld staat. Deze datum is echter niet heilig. Ook na de THT-datum kan de crème fraîche vaak nog goed zijn.
Een nachtcrème is over het algemeen 12 maanden houdbaar. Wanneer de nachtcrème in een potje zit, of gemaakt is op basis van plantaardige ingrediënten dan is het beter om 6 maanden aan te houden.
De houdbaarheidsdatum van een product is absoluut belangrijk. Ook crèmes en make-up kunnen namelijk bederven. Bewaarstoffen nemen in werking af, waardoor bacteriën en schimmels vrij spel krijgen. Daarnaast loopt ook de werkzaamheid terug van de actieve ingrediënten tijdens het gebruik.
Na opening 12 maanden houdbaar.
Hoe lang zijn de producten van NIVEA houdbaar? Alle NIVEA-producten zijn ongeopend ten minste 30 maanden houdbaar vanaf de productiedatum, tenzij ze voorzien zijn van een specifieke houdbaarheidsdatum. Blootstelling aan warmte en licht kan na enige tijd leiden tot instabiliteit van de basisstructuur van het product.
De uiterste gebruiks- datum staat op de verpakking vermeld na 'tenminste houdbaar tot einde. Na openen van de verpakking is dit product nog 12 maanden houdbaar. Sluit de tube na gebruik goed af; dit voorkomt uitdroging.
Capsules kun je na het openen nog een jaar bewaren, een zalf in een tube is na openen ook een jaar houdbaar, maar een zalf in een potje slechts drie maanden houdbaar. Ook druppels zijn houdbaar tot zes maanden na het openen, maar neusdruppels slechts 3 maanden, geopende flesjes oogdruppels zijn één maand houdbaar.
Je hebt maar weinig product nodig. Hoelang je er mee doet is afhankelijk van wat je wilt behandelen. Met 50 ml doe je ongeveer 2 tot 3 maanden. Met 100 ml een half jaar als je alleen je gezicht behandelt.
Voor verse vis, vlees en kipfilet geldt: dezelfde dag na openen opeten. Vleeswaren zoals ham en worst zijn nog 4 dagen na opening houdbaar in de koelkast. Voorverpakte gesneden groente: maximaal een dag na opening. Gerookte zalm: 2 dagen na opening.
THT: tenminste houdbaar tot en met
Dit product mag je ook gebruiken ná de datum die op de verpakking staat. Je moet dan wel kijken, ruiken, en proeven of het product nog goed is. Dit icoon kun je tegenkomen op producten met een THT-datum. THT staat voor tenminste houdbaar tot en met de dag die op de verpakking staat.
Je hoeft het niet direct weg te gooien. Is de TGT-datum van het vlees verstreken, (bijvoorbeeld gehakt of hamburgers 1 of 2 dagen over datum), gooi het dan wel weg. Na die datum is het vlees namelijk niet meer veilig om te eten. Je kunt er ziek van worden vanwege bacteriën.
Gebruik Bepanthen Zalf niet meer na de datum die op de vouwdoos is vermeld achter 'Niet te gebruiken na einde:' en op de tube achter, 'exp. '.
Dus met uitzondering van tea tree en citrusoliën blijft een olie over het algemeen tot 2 jaar na opening veilig om te gebruiken op de huid. Natuurlijk wel gemengd met een basisolie zoals jojoba, amandel of kokosolie. Na 2 jaar is het beter de olie niet meer op de huid te gebruiken, verdampen kan dan nog wel.
3 jaar. Na opening is de tube nog 6 maanden houdbaar. Bewaren beneden 25 °C. Bewaren in de originele verpakking.
“Één week na de houdbaarheidsdatum is het medicijn niet meteen niet meer goed. Of na 1 maand, 3 maanden of 1 jaar.” Maar u wilt wel graag dat een middel goed werkt en het geen giftige stoffen bevat. “Daarom is het beter om u gewoon aan de houdbaarheidsdatum te houden.
De houdbaarheidsdatum moet worden aangegeven in de volgorde dag – maand – jaar, waarbij de dag moet worden aangegeven met een getal van 2 cijfers, de maand met de gebruikelijke naam, afkorting of een getal bestaande uit 2 cijfers en het jaar met het jaartal of de laatste 2 cijfers van het jaartal.
Deze datum is de laatste dag waarop je het product nog veilig kunt gebruiken. Na deze datum kunnen er ziekteverwekkers, zoals bacteriën, gaan groeien. Deze kun je vaak niet zien, ruiken of proeven, maar je kunt er wel ziek van worden. Na de TGT-datum is het product dus niet meer veilig.
Vaseline kan droogtelijntjes verminderen maar bestaande rimpels niet. De enige echte antirimpelcrème is een zonnebrandcrème. Dit omdat 90% van de huidveroudering ontstaat door de zon! Als je nieuwe rimpels wilt voorkomen zou ik je willen adviseren je huid dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème.
Uierzalf is een vochtbestendige vaseline-achtige zalf. Het middel heeft geen vaste receptuur; de samenstelling verschilt van leverancier tot leverancier. De zalf kan bijvoorbeeld een mengsel zijn van vaseline en lanoline met daaraan toegevoegd een bacteriedodend en schimmelwerend ingredient, zoals triclosan.
Purol Vaseline is een zuurloze en geurloze, transparante, vette zalf voor gezicht en lichaam. Het is geschikt voor elk huidtype, ook de gevoelige huid. Petrolatum. Als bescherming van de huid bij extreme invloeden: guur en koud weer, extreme droogte en bij huidirritaties als gesprongen lippen en luieruitslag.
Je kan de crème gebruiken op je gezicht en op je lichaam, al zou ik op het gezicht oppassen bij een vette huid. Maar als goed voedende crème voor de droge plekjes zoals knieën, voeten, handen en ellebogen doet hij goed zijn werk.
NIVEA Creme en NIVEA Soft zijn geschikt om het gezicht, het lichaam en de handen van elk huidtype te verzorgen. Welk product je kiest, hangt af van jouw persoonlijke huidverzorgingsbehoeften. Vraagt jouw huid om intensieve, rijke verzorging dan is NIVEA Creme de juiste keuze.
Gooi zonnebrand weg als het vies ruikt, een rare kleur heeft of niet meer mengt na het schudden. Heb je het op de juiste manier gebruikt, genoeg en tijdig gesmeerd, maar ben je toch verbrand? Gooi het product dan ook weg.