Bij epilatie kun je tot wel 4 weken van een gladde huid genieten. Want wanneer je haartjes bij de wortel verwijdert, duurt het veel langer voordat ze weer teruggroeien dan wanneer je een zogenaamde oppervlaktemethode gebruikt, zoals scheren en ontharingscrèmes.
Hoe lang blijven haren weg na epileren? Iedere huid en haargroei is anders, maar in het algemeen kun je stellen dat haartjes na het epileren 3 weken wegblijven. Omdat de haren in zijn geheel zijn verwijderd krijg je geen stoppels, maar verschijnen er zachte haartjes die niet zo opvallen.
Scheren is snel en gemakkelijk, maar de haren komen vrij snel terug en voelen stugger aan. Bij epileren blijven de haren langer weg, maar voordat je wederom kunt epileren, moet de haar eerst weer terug gegroeid zijn.
Scrub regelmatig om ingegroeide haartjes te voorkomen. Probeer één keer per week te scrubben om ingegroeide haartjes te voorkomen - het helpt om dode huidcellen te verwijderen en 'maakt de weg vrij' zodat je haartjes kunnen groeien zoals dat zou moeten. Het beste is om 2 dagen voordat je je epileert te scrubben.
Na het epileren verschijnen rode puntjes op de huid. Het is dus verstandig om je huid na het epileren eerst tot rust te laten komen. Vermijd te veel zonlicht en smeer je huid in met een ongeparfumeerde vochtinbrengende of verkoelende crème. Een epileerapparaat tast de huid niet aan.
Met epileren groeit haar minder zichtbaar terug
Daardoor voelen ze zachter en fijner aan. Aangezien het daarnaast ook zo is dat haartjes met verschillende snelheden teruggroeien, afhankelijk van de haargroeifase waarin ze zitten, blijft er na de eerste paar sessies ook minder haar over dat verwijderd moet worden.
Als je een beginner bent, epileer dan één keer per week. Het zal steeds minder ongemakkelijk aanvoelen, waardoor je steeds tevredener zult zijn. Als je een pro bent, doe dan een stapje terug en epileer eens in de drie weken.
Een geëpileerd haartje kan teruggroeien. Als men wil dat een haar definitief verdwijnt, kan men hem bij de wortel "verbranden", door hem te laten laseren. De haartjes kunnen na het epileren ook wegblijven terwijl dit niet de bedoeling was.
Ingegroeide haren behandelen. Vaak gaan ingegroeide haren vanzelf weg en is het dus niet noodzakelijk om de haar zelf te verwijderen. Toch komt het regelmatig voor dat het probleem zich niet zelf oplost, waardoor je huid kan gaan ontsteken.
Af en toe kan dat echter ook leiden tot ingegroeide haren en infecties. Om dat te voorkomen steriliseer je best je pincet door ze met warm water en zeep te wassen. Trek de haartjes ook altijd uit volgens de groeirichting om ingegroeide haren te voorkomen. Door het epileren kan de huid ontsteken.
Lichtjes scrubben
Door te scrubben worden je huid en haartjes zacht en verwijder je dode huidcellen. Hiermee voorkom je ingegroeide haartjes en een geïrriteerde huid. Daarnaast gaan je haartjes ook overeind staan, wat het epileren makkelijker én minder pijnlijk maakt.
Krijg je toch last van rode bultjes? Dan kun je er Aloë Vera opsmeren. Ook Tea tree olie of sudo crème kan een oplossing zijn. Dit ontsmet.
Dat komt neer op 1 centimeter per maand, en 0.3 millimeter per dag. Bij tieners groeit schaamhaar en okselhaar bijna net zo snel als hoofdhaar. Naarmate je ouder wordt, zal de haargroei geleidelijk vertragen. Ter vergelijking: wimpers en wenkbrauwen groeien gemiddeld 0.16 millimeter per dag.
In tegenstelling tot wat nog vaak wordt gedacht bij het uittrekken van een haar, wordt het haarzakje niet verwijderd. De haarwortel zal meegetrokken worden, het haarzakje zelf niet. Na een rustperiode zal de haargroei zich herstellen.
Tips voor benen ontharen
Doe dit maximaal één keer per week, als je huid je lief is! Bij laser en IPL is het belangrijk dat je minimaal vier tot zes weken voor én na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank gaat.
Hoe lang blijven de haartjes weg? Ontharingscrèmes verdelgen de haartjes tot net onder het huidoppervlak dus je mag verwachten dat ze na twee tot drie dagen weer de kop opsteken. Epileren heeft de slechte reputatie van meest pijnlijke ontharingsmethode. Maar, hoe vaker je het doet, hoe minder pijnlijk het wordt.
Permanent ontharen werkt met een laser apparaat dat met behulp van lichtflitsen de haarzakjes verwarmt. Deze hitte vernietigt de haarzakjes en zorgt ervoor dat je definitief en permanent van je haargroei af bent. Een laserbehandeling is de beste definitieve ontharingsmethode die er is.
Het epileren van schaamlippen wordt afgeraden, maar je bikinilijn epileren met een epilator is een effectieve aanpak. Epileren werkt op alle soorten haar - kort, grof, licht of donker. Het is snel, efficiënt en geeft tot 4 weken lang een gladde huid.
Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen.
Oksels ontharen kun je doen door middel van IPL, je kunt je oksels epileren, of ze scheren - afhankelijk van het gewenste resultaat. De huid onder de oksels is vrij dik, dus de meeste methoden om je oksels te ontharen zijn geschikt.
Droog uw huid na het nat epileren door te deppen in plaats van uw huid droog te wrijven. Breng als nazorg voorzichtig een alcoholvrije crème of lotion met aloë vera aan. U kunt ook aftersun gebruiken, omdat dit koelt. Voor uw oksels kunt u een alcoholvrije deodorant gebruiken.
Definitie: 'Definitieve ontharing'
' Dat wil zeggen dat je voor langere tijd van je haar af bent. Er zijn cliënten die 5 jaar niet hoeven te scheren na een kuur van laserontharing. Gemiddeld kan er 70% tot 90% haar verwijderd worden.
Verder reageert de huid vaak goed op beide behandelingen en zijn ze beide efficiënt. Uiteindelijk kies ik dan toch voor harsen, omdat dit sneller gaat en daardoor als minder pijnlijk wordt ervaren. Daarnaast haalt goede hars met de juiste techniek net wat meer haartjes weg dan draad.