Houdbaarheid: ca.4 dagen. beste bewaard worden in een afgesloten broodtrommel in een plastic zak. Hierdoor blijft het brood het langst zacht en mals.
Bewaaradvies: Dit product kan 4 à 5 dagen bewaard worden, mits goed afgesloten in een plastic zak op een schone droge plek. Bij invriezen is dit product 7 tot 8 weken houdbaar. Invriezen moet wel snel en goed gebeuren om de kwaliteit te garanderen. Na ontdooien niet opnieuw invriezen.
Krentenbrood kun je gerust 5-7 dagen bewaren in de keukenkast of zelfs een maand in de vriezer. Je kunt brood beter niet in de koelkast bewaren, omdat de moleculen dan van structuur veranderen.
Hoe lang kun je Rozijnenbrood bewaren? Zolang je het rozijnenbrood verpakt in een dichte broodzak of in een broodtromel, kan het brood bij kamertemperatuur 4 tot 7 dagen bewaard worden. In de vriezer kan het brood 4 tot 6 weken bewaard worden.
Een krentenbol is natuurlijk niet zo gezond als een gewoon bruin broodje of een volkorenboterham, maar ze zijn zeker niet slecht. Een krentenbol weegt ongeveer 50 gram en bevat 140 kilocalorieën. Een prima tussendoortje dus! Een krentenbol bevat redelijk wat koolhydraten en vezels, en veel ijzer en foliumzuur.
Het aantal calorieën dat een persoon binnenkrijgt heeft namelijk invloed op jouw lichaamsgewicht. Natuurlijk is het gewicht niet volledig afhankelijk van het aantal calorieën. Ze vormen echter wel één van de belangrijkste factoren op dit gebied. In het algemeen bevat een krentenbol niet heel veel calorieën.
Voordelen van een krentenbol ten opzichte van een croissant is dat er minder calorieën inzitten, minder vet en meer vezels. Wel bevat een croissant ten opzichte van een krentenbol minder koolhydraten en net ietsje minder zout. Hieruit kunnen we opmaken dat een krentenbol de minst gezonde optie is van de twee.
4 dagen. beste bewaard worden in een afgesloten broodtrommel in een plastic zak.
Houdbaarheid brood De voedingswaarde neemt overigens niet af. En wat ook goed is om te weten: hoe vochtiger het brood, hoe langer het goed blijft. Daarom blijft roggebrood ook langer vers dan een stokbrood. Wist je dat ongesneden brood langer vers blijft dan een gesneden brood?
Brood blijft 2 tot 4 dagen goed in je keukenkastje. In de koelkast wordt het sneller oud. Brood blijft langer vers in een afgesloten broodzak in een goed afsluitbare broodtrommel.
Ongeopende Rozijnen kunnen 6 maanden in een afgesloten verpakking op een droge en koele plaats bewaard worden. Geopende Rozijnen kunnen in een afgesloten bakje 2 tot 4 weken op een droge en koele plaats bewaard worden.
Bewaaradvies. Houdbaarheid: ca. 4 dagen. beste bewaard worden in een afgesloten broodtrommel in een plastic zak.
Maar mocht je ondanks de vermoede pogingen om zoveel mogelijk van de kerststol te snoepen toch nog met restanten overblijven na de feestdagen, hoef je de stol niet weg te gooien. Je kunt het geopend en aangesneden namelijk tot wel twee weken bewaren. In de vriezer blijft het zelfs wel een maand na aansnijden goed.
Krentenbollen zijn heerlijk als ontbijt, lunch of tussendoortje, alleen soms blijven er wat bollen over. Deze kun je dan prima invriezen, mits je ze vers invriest bij een temperatuur van -18°C of lager.
Houdbaarheid: ca. 5 dag(en). Dit dagvers product blijft het lekkerst wanneer het op kamertemperatuur bewaard wordt in een afgesloten zak. Indien u het zachte kleinbrood wilt invriezen dan kunt u dit maximaal drie maanden bewaren bij een temperatuur van -18°C.
Bewaar het brood in een papieren zak als je de voorkeur hebt voor een krokante korst. Bewaar brood niet in de koelkast. Daarin veroudert het veel sneller. Zetmeel in brood laat water namelijk los tussen -5°C en +5°C, daardoor droogt het brood uit.
“Het dan opeten is dus ideaal, al kan je het op dat moment ook invriezen – in een goede diepvrieszak. Je zal misschien een klein beetje kwaliteitsverlies hebben, maar het is nog altijd beter dan je brood twee, drie à vier dagen te laten liggen en het dan op te eten.”
Vaak bakte men zelf thuis brood. Het was dan het meest economisch om meerder broden tegelijk te bakken. Brood blijft langer vers door het toevoegen van zout, vet en zuurdesem. Vet en zout voegt men i.v.m. veranderde voedingsinzichten minder toe; zuurdesem geeft het rood een enigszins zure smaak.
Zoals bv ontbijtkoek of eierkoeken maar ook gevulde koeken kunnen heel goed in de vriezer. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de zakjes zit en dat de vriezer goed koud is. Vries niet teveel tegelijk in. Deze koeken blijven ongeveer 3 maanden goed in een vrieskist.
De krentenbol: we eten ze met boter, kaas of wat suiker. En of we nou een dagje naar de dierentuin of met vakantie gaan, ze gaan ook eigenlijk overal mee naartoe. Wat maakt dit rondje broodje nou zo populair? De krentenbol is er al sinds de zeventiende eeuw, vertelt Meester Boulanger Hiljo Hillebrand.
Een krentenbol bevat een heel redelijke hoeveelheid nutriënten, en de hoeveelheid calorieën is niet slecht. Voor sporters zitten er niet veel eiwitten in, maar dat kan natuurlijk gecompenseerd worden door eiwitrijk beleg op de krentenbol te doen, denk aan cottage cheese met achterham, kipfilet of rosbief.
In 1 stuk (50 gram) krentenbol zit: 134 kcal energie. 1,2 gram vet. 0,4 gram verzadigd vet.
Krenten en rozijnen vallen binnen de schijf van vijf. Beide zitten vol met antioxidanten, vitaminen en mineralen. Daarnaast zitten er veel vezels in, die zorgen voor een goede stoelgang en voor een vol gevoel. Ze zijn dus zeker een geschikte gezonde snack, ook voor je kind of baby.
Wat zit er in een krentenbol? Om de naam krentenbrood of krentenbol te mogen dragen, moet zo'n brood of broodje voor tenminste 30% uit krenten bestaan. En zo'n hoeveelheid heeft natuurlijk behoorlijk wat invloed op de totale voedingswaarde.