Versgebakken zijn churros het allerlekkerst. Je kunt ze na het bakken ongeveer 2 dagen bewaren in een luchtdicht afgesloten bak. Warm ze ongeveer 5 minuten op in een voorverwarmde oven op 180 °C voordat je ze weer gaat eten. Het beslag kun je ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren totdat je de churros wilt bakken.
Bewaar gefrituurde en gecoate churros in een luchtdichte container bekleed met keukenpapier gedurende maximaal twee dagen . Invriezen - Leg gekookte en afgekoelde churros op een bakplaat en vries ze 1 uur voor. Doe ze in een luchtdichte container en vries ze maximaal 1 maand in voor ultieme versheid.
Textuur: Verse churros zijn knapperig van buiten en zacht van binnen. Als ze keihard, zompig of papperig zijn , zijn ze bedorven. Geur: Ze moeten zoet en uitnodigend ruiken. Als ze zuur of gewoonweg beroerd ruiken, is het tijd om afscheid te nemen.
Ze blijven tot 2 dagen vers, maar we raden aan om ze binnen 24 uur op te eten voor de beste kwaliteit . Als je churros langer wilt bewaren, kun je ze het beste invriezen.
Churros, net als elk ander bakkerijproduct, zijn het lekkerst als ze vers zijn. Als ze echter goed worden bewaard, kunnen ze 1-2 dagen bij normale kamertemperatuur worden bewaard. Bewaar ze in de koelkast en ze blijven een week goed. Door Churros in te vriezen, blijven ze nog 2 tot 3 maanden eetbaar .
Versgebakken zijn churros het allerlekkerst. Je kunt ze na het bakken ongeveer 2 dagen bewaren in een luchtdicht afgesloten bak. Warm ze ongeveer 5 minuten op in een voorverwarmde oven op 180 °C voordat je ze weer gaat eten. Het beslag kun je ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren totdat je de churros wilt bakken.
Een THT-datum staat op producten die niet snel bederven. Na de THT-datum kan de kwaliteit van het product achteruit gaan, maar smaakt het meestal nog goed. Je kunt het dan nog wel veilig eten.
Gekookte en afgekoelde churros kunnen luchtdicht worden verpakt en tot ongeveer een maand in de vriezer worden bewaard . Ontdooi ze vervolgens onafgedekt bij kamertemperatuur en verwarm ze vervolgens ongeveer 10 minuten in een oven van 175 °C.
Alleen na gebruik moet u overgebleven deeg en churrovulling in de koelkast bewaren. Ongeopende en ongekookte droge mix en onze kaneelsuikers hoeven niet in de koelkast bewaard te worden.
Product specificaties. Churros is van oorsprong een Spaanse lekkernij in de vorm van ringetjes gemaakt van gefrituurd tarwe- of aardappeldeeg. Ze worden in Spanje traditioneel als ontbijt gegeten met een chocolade dipsaus en een kop koffie om wakker te worden.
Bewaar ze indien mogelijk niet in de koelkast, omdat dit de kwaliteit kan veranderen. Voor de beste smaak, eet churros binnen 24 uur zonder ze in de koelkast te leggen. Door churros op deze manier te bewaren, kunt u genieten van hun ware smaak en knapperige buitenkant, precies zoals bedoeld.
Voeg gewoon een klein stukje van het churrodeeg toe aan je verhitte olie. Als het deeg begint te bubbelen en na ongeveer 30 seconden naar boven komt, is je olie klaar . Als het agressief bubbelt en meteen naar boven komt, is je olie te heet. Haal het van het vuur en laat het een paar minuten afkoelen!
Ja, als je ze maakt voor een feestje of voor gasten kun je ze van tevoren maken en ze op kamertemperatuur serveren of opwarmen . Als je van plan bent ze op te warmen, raad ik je aan om ze niet in de kaneelsuiker te rollen na het frituren. Verwarm ze in de oven tot ze weer heet en knapperig zijn en rol ze dan in de suiker voordat je ze serveert!
In het zuiden van Nederland ken je de churro misschien onder de naam 'suikerfriet'.
Hier zijn enkele tips voor het oplossen van problemen: Als uw deeg van binnen rauw/nog niet gaar is, maar uw churro van buiten gaar is, moet u de temperatuur van de olie verlagen . De buitenkant van de churro gaart dan namelijk sneller dan de binnenkant, waardoor het lijkt alsof de churro gaar is.
Over het algemeen geldt voor verse maaltijden en restjes eten dat deze in de koelkast maximaal 5 dagen goed blijven. Wil je een maaltijd langer bewaren, dan kun je deze ook invriezen. In de vriezer kunnen maaltijden tot wel 3 maanden bewaard worden.
Olie: Je hebt plantaardige olie nodig voor het deeg en om de churros te bakken. Bloem: All-purpose bloem geeft het churro deeg structuur. Kaneel: De gefrituurde churros worden gerold in een kaneel-suiker mengsel voor het serveren.
Als ze na een paar uur helemaal koud zijn, kun je ze in een afgesloten bak doen, zodat ze 's nachts niet te veel uitdrogen . Ze zouden in ieder geval de volgende dag knapperig moeten blijven.
Normaal gesproken wel, je kunt churro deeg van tevoren maken en in de koelkast bewaren . Je kunt gekoeld deeg direct uit de koelkast frituren. Als je echter een stijver/laag gehydrateerd deeg gebruikt, kan het lastig zijn om het te spuiten als het koud is. Als je het deeg 30 minuten op kamertemperatuur laat staan, wordt het makkelijker om het te spuiten.
Als je wilt, kun je het een uur op kamertemperatuur laten staan, of maximaal 24 uur in de koelkast, totdat je het gaat bereiden.
Kant-en-klare churros om in slechts 4 minuten in de oven te maken vanuit de diepvries . Snel en gemakkelijk, dit is een zeer handige en kostenefficiënte manier om thuis te genieten van het bekendste gebak van Spanje.
Uiterste consumptiedatum op zeer bederfelijke producten
Het gaat om producten die na deze uiterste consumptiedatum niet meer moeten worden geconsumeerd vanwege de mogelijke groei van pathogene micro-organismen.
"Je kunt gerust zeggen 'dagen', maar niet langer dan een week voor de meeste gekoelde producten. Voor ingeblikte en droge producten in de voorraadkast is dat maanden tot jaren . Ik zou zeggen dat je de houdbaarheidsdatum in de koelkast niet moet overschrijden voor vlees/vis/gevogelte. Ze kunnen echter wel drie maanden goed blijven als ze van goede kwaliteit zijn en op de juiste manier in de vriezer worden bewaard", aldus Jones.
Zelfs al één dag na de TGT-datum kunnen er gevaarlijke hoeveelheden bacteriën op de producten zitten. Heb je thuis een product dat bijna over de TGT-datum is, maar geen tijd om het ervoor nog op te eten? Geen probleem. Steek het in de diepvries en ontdooi en verwerk het wanneer je wél tijd hebt.