Het beste kan je BHs om de 2 à 3 dagen dragen wassen. Draag je ze langer, dan zullen zweet, huidvet en verzorgingsproducten het materiaal van de BH aantasten en dit is wederom niet goed voor het elastiek.
Veel vrouwen denken dat de levensduur van een bh wordt verlengd door de bh zo min mogelijk te wassen. Maar niets is minder waar, want je mag een bh niet langer dan twee dagen achter elkaar dragen zonder te wassen.
Het verschilt per persoon maar gemiddeld moet een bh na 4 keer dragen gewassen worden. Let wel, als je wat sneller transpireert is het aan te raden je bh eerder te wassen.
Lingerie wassen
Er wordt regelmatig gevraagd hoe vaak je je lingerie mag wassen. Als je denkt dat weinig wassen de levensduur verlengt, dan denk je verkeerd. Een gouden regel is dat je je beha best nooit langer dan twee dagen draagt tussen twee wasbeurten, en bij voorkeur geen twee opeenvolgende dagen.
Was bh's daarom alleen samen met kledingstukken van hetzelfde materiaal, op een fijnwasprogramma van maximaal 30 graden. Stop een bh altijd in een bh-zakje als je hem wast. Zo voorkom je dat het elastiek uitrekt en de beugel eruit glijdt – en zo de wasmachine beschadigt. Maak daarnaast altijd de bh-sluiting vast.
Wanneer u extra support wilt en uw borsten ook 's nachts wilt ondersteunen, kunt u gewoon een BH dragen als u slaapt. Er zijn eigenlijk geen bewezen gezondheidsrisico's aan verbonden. Ook als u grotere cupmaten heeft en het niet prettig vinden om zonder BH te slapen, kan het slapen met een BH geen kwaad.
Ook wordt het meeste ondergoed na 1 draagbeurt gewassen. Dit intensieve gebruik en gewas maakt dat ondergoed over het algemeen sneller slijt dan andere kleding en daarom ook eerder vervangen moet worden. Over het algemeen is het beste er na 1 jaar er wel vanaf.
Er zijn nog meer redenen waarom een bh relatief veel stof kost en tijd om te maken. Zo wordt bij duurdere bustehouders het patroon van de stof gespiegeld en dat betekent meer snijafval dat niet kan worden gebruikt. Ook maakt het uit of de patroondelen uit de stof worden gestanst of gelaserd.
De SMOOTHLY is een extra steunende beha met niet-elastische voorgevormde cups zonder beugel. De eisen aan steun van de beha veranderen met het ouder worden omdat de buste minder stevig wordt. Door een beha met een goede lifting wordt huidirritatie door huid die tegen huid ligt, vermeden.
Voorgevormde beha's, een beugel bh, padded bh's, push up bh's (met gelvullingen), een zelfklevende bh en bh's met pailletten, parels en Swarovskisteentjes áltijd met de hand wassen! Wil je een beugel bh toch in de wasmachine wassen, gebruik dan áltijd een waszakje!
Was bh's niet warmer dan 30 of 40 graden. Was bh's niet in een volle wasmachine en het liefst apart. Of met zo min mogelijk andere kleding. Doe ze in een speciaal bh-netje of bh-bal.
n tegendeel: een goede bh biedt uw borsten en schouders ondersteuning en kan hiermee lichamelijke klachten zoals bijv. nek-en rugpijn helpen voorkomen. Helemaal als u grotere borsten heeft. Net zoals ieder ander kledingstuk kan ook een mooie bh u net even wat meer zelfvertrouwen geven.
Een slaapbh is een specifiek soort bh die wordt gebruikt om in te slapen. Dat klinkt ook wel logisch. Het voordeel is dat ze heel comfortabel zitten. Daarom is het ideaal om erin te slapen, aangezien er geen ongeregeldheden in zitten die je slaap kunnen belemmeren.
2. In de droger. Je kunt je bh ook beter niet in de droger stoppen. Zowel de vele draaibewegingen als de hitte kunnen ervoor zorgen dat de cupmaat vervormt.
Draag je geen bh, dan worden je borsten gezonder
Daarnaast wordt de huid op je borsten veel gezonder als je sans-brassiere door het leven gaat. Dit komt weer door die betere bloeddoorstroming en sterkere spieren. Bovendien heb je geen last meer zweet en viezigheid dat bij warm weer in die bh blijft hangen.
Wat mag het kosten
Vier op de tien trekt gemiddeld 21 à 40 euro voor een bh uit. 14% betaalt 80 tot 100 euro. Het budget reikt bijna nooit verder dan 100 euro (3%).
Je kunt je ondergoed het beste wassen na 1 keer dragen, maar als je je ondergoed een keer 2 dagen draagt, is er nog geen man overboord. Microbiologe Sarah Lebeer van de Universiteit Antwerpen beaamt dat, maar raadt toch wel aan om elke dag een schone string, onderbroek of boxer aan te trekken.
30,5% van de vrouwen draagt de slip het meest. Ook de string (21,2%), de hipster (20,1%), en de boxer (15,7%) worden vaak gedragen door vrouwen. Minder populair ondergoed is de 'oma-onderbroek', die door 4,7% van de vrouwen het meest wordt gedragen.
Schimmel- en urineweginfecties
„Maar als je niet op tijd van onderbroek verandert, dan stapelen de bacteriën zich er in op. Op zich zijn het gezonde bacteriën, maar omdat ze in een warme en vochtige omgeving terechtkomen, zullen ze zich snel vermenigvuldigen.
Het zweet kan irritaties op je borsten veroorzaken. Je kunt er zelfs schimmels door krijgen. Daarnaast zal een beha met ijzeren beugels snel in je lichaam porren, wat niet alleen oncomfortabel is, maar ook inwendige cystes kan veroorzaken.