Een High Beer wordt meestal aan het einde van de middag of begin van de avond gehouden, rond borreltijd.
Vul aan met olijven, kaasjes en worstjes. Laat de chips achterwege, het zout zorgt ervoor dat je de smaken van het bier minder goed proeft. Zet bij de laatste biertjes de frituurpan aan en bereid bitterballen, een bittergarnituurtje of frikandellen (snijd deze in stukjes om als hapje op tafel te zetten).
Tripel bier
Dit bier heeft niet alleen een zoete, maar ook een kruidige smaak. Pesto vormt de beste combinatie met dit type bier. Combineer de pestodip met verschillende soorten stokbrood, crackers en soepstengels. Ook vis is een lekker combinatie met een tripel bier.
St.
De Westvleteren 12 wordt door kenners geroemd als het beste bier ter wereld. Is dat ook daadwerkelijk zo? In de brouwerij waar nu de Abt 12 wordt gebrouwen, kwam ooit de Westvleteren uit de ketels.
Dubbel (donker, tot 7% alcohol) is een stijl die over het algemeen donker is. Hiervoor wordt ongeveer een dubbele storting mouten gebruikt, waaronder zowel lichte mouten voor de vergistbare suikers, als donkere mouten voor de donkere kleuren en karamel en chocolade smaken.
Wat kost een High Wine? Omdat er alcohol genuttigd wordt, liggen de tarieven voor een High Wine wel een stuk hoger dan die voor een High-Tea. U kunt denken aan prijzen tussen de 25 euro en de 45 euro per persoon voor een High Wine die ongeveer 2,5 tot 3 uur zal duren.
Genieten zal nooit meer hetzelfde zijn! Samen met de beste smaakexperts heeft PepsiCo Lay's® chips gecreëerd voor bierliefhebbers en borrelfanaten. Door het eten van pittige chips smaakt een mooi glas bier nóg beter. Zoek dus niet langer naar de ideale chips voor bij de borrel en geniet van deze droomcombinatie.
Leg het accent op één smaak
Of het nou zoet, zuur, zout of bitter is, je gaat op de overheersende smaak het accent leggen door een soortgelijke drank te kiezen. Zo past bij loaded nachos met limoendressing een fris witbier met citrustonen.
Een tripel is vaak een zwaar bovengistend bier met hergisting in de fles. De complexe smaak dankt tripel aan de typische gist die is toegevoegd aan het product. Ook de hop en mout dragen bij aan de bitterheid. De hoeveelheid mout is spreekwoordelijk 3 keer hoger dan een normaal trappistenbiertje.
Enkele gerechten bij deze voorbeeldbieren: probeer de Pale Ale eens uit naast kalfsvlees, kip, kreeft, salade of asperges. De IPA is wat intenser en combineer je beter met burritos, gegrild vlees, Indian Curry en gerechten uit de Texaans-Mexicaanse keuken.
Gebakken of gegrild ð Bier met gebrande mout
Dat is dus niet zo, en eigenlijk zou je bij een simpele saté dus (naast een simpel pilsje) ook prima een porter of stout kunnen serveren. De stevige smaak van het bier zorgt ervoor dat de smaak van je gegrilde stuk vlees omhoog wordt gehaald.
Ze passen door de lichte smaak bij bijna alles, van soep tot stoofpot, van vis tot gebraden kip. Pas wel op dat je het bier niet met gerechten combineert met een hele hoge smaakintensiteit, dan komt het bier namelijk niet meer tot zijn recht.
De koffie & donkere nootjes passen goed bij de bittere donkerbruine tot zwarte Stout bieren en de pinda's met citrussmaak doen het goed bij de verschillende hopsoorten in IPA's.
Een High Wine wordt meestal gedaan aan het einde van de middag, rond borreltijd. Het verschilt erg per locatie wat je krijgt. Meestal krijg je bij het arrangement drie rondes met verschillende borrelhapjes en een glas wijn die erbij aansluit. De hartige hapjes bestaan vooral uit: vis, vlees, kaas en broodjes met dips.
Borreltijd begint om 17:00 uur. Een paar dingen nog over het woord borrel. Afgeleid van het Middelnederlandse borre / borne (bron, bronwater) betekent dit woord tegenwoordig een glaasje jenever. Maar het is tevens synoniem voor een drankje.
Prijs High Tea
Volwassenen: € 23 p.p. Kinderen 4 t/m 11 jaar: € 12,50 p.p. Vooraf reserveren is noodzakelijk, de high tea is mogelijk vanaf 2 volwassenen.
Bij het bereiden van een 'standaard' steak, is een red ale bijvoorbeeld een geweldige match. Rode ales zijn zwaar en hebben een fijne aroma waardoor ze de smaak van het sappige vlees versterken. Ook porters passen geweldig bij een biefstuk - vooral bij een een porterhouse steak.
Wildgerechten en bier vormen samen een lekker paar. Maar welk bier schenk je bij welke gerechten? De krachtige zoete smaken van wild sluiten mooi aan bij de volle karamel tonen van bockbier en de dark tripel. Ook de licht gekruide en hartige gerechten zorgen voor mooie combinaties met de donkere bieren.
Bij krachtige vleesgerechten of gerechten met een milde zoete smaak is een donker abdijbier ideaal. Bij visgerechten hoort een fris of lichtzurig bier: witbier, blond abdijbier, tripel of geuze bijvoorbeeld, en bij stoofgerechten eerder een mild donker bier.
Ruik je de hamburgers al? Vleessoorten van dit kaliber kun je combineren met bijvoorbeeld een mooie IPA. Zeker als het vlees wat gekruid is, is een IPA een prima keuze. Wat dacht je van de Jopen Mooie Nel of de Laguntias IPA.
Tripel is aan te raden als u gegrilde kip, tonijn of geroosterde groenten op het menu heeft staan. Karamelachtig bier, zoals een donker bockbier en amber, is smaakvol in combinatie met gegrilde zalm. Herfstbock gaat perfect samen met een stoofschotel met veel uien, deze combi versterkt de smaak.
Om te bepalen wat voor bier lekker is bij roti, zou je ook terug kunnen naar de Surinaamse keuken om te zien wat daar op tafel staat. Traditioneel wordt vaak het Surinaamse pils Parbo gedronken. Dat is overigens niet een heel bijzonder pils, en wordt onder de vleugels van Heineken geproduceerd.
De term dubbel verwijst naar de hoeveelheid graan per liter water die bij het brouwen gebruikt wordt. Hoe meer graan, hoe meer suiker. Meer suiker zorgt weer voor een hoger alcoholpercentage en de typische zoete smaak van dubbel bier. Dubbel bier heeft dus niets te maken met een dubbele vergisting.
Brouwen van tripel
Tripel is licht van kleur waarvoor lichte mout is gebruikt. Fictief voorbeeld: Om 1000 liter Tripel te brouwen is 360 kilo mout nodig. Tijdens het brouwproces ontwikkeld zich de kleur en alcoholpercentage van bier.