U kunt een USB-C-naar-Lightning-kabel of een USB-naar-Lightning-kabel gebruiken.Sluit vervolgens het andere uiteinde van de kabel aan op een USB-poort of oplader. U kunt uw oplaadcase opladen met of zonder de AirPods erin.
De case van je AirPods opladen
Opladen met een kabel: Sluit de case op een stopcontact aan met een Lightning-naar-USB-kabel en een compatibele lichtnetadapter. Draadloos opladen: Leg de case met het statuslampje naar boven midden op een draadloze MagSafe-oplader of een draadloze, Qi-gecertificeerde oplader.
Tijdens het opladen kun je de AirPods in de case laten, hierdoor worden deze meteen ook volledig opgeladen. Na een uur zijn de oortjes en case volledig opgeladen. Om de AirPods volledig op te laden is het niet nodig om ook de case op te laden.
Met een Apple AirPods Pro snellader zorg je ervoor dat jij je Apple AirPods Pro razendsnel kunt opladen. Alle onderstaande snelladers zijn CE gecertificeerd.
Het opladen van de AirPods, Apples draadloze oordoppen, kan straks ook via de nieuwe iPhones. Dat doe je door het doosje met de AirPods tegen de achterkant van de telefoon te houden, vergelijkbaar met een soortgelijke functie voor Samsungs Galaxy S10-smartphone.
Oplaadcase wordt opgeladen
Wanneer je de AirPods Max of oplaadcase oplaadt met behulp van de Lightning kabel of draadloos zal het statuslampje oranje kleuren. Wanneer de case of Max volledig is opgeladen zal het statuslampje groen zijn en is het oplaad-proces voltooid.
De AirPods hebben een kleine interne batterij, die maximaal vijf uur meegaat. Na verloop van tijd treedt er slijtage op aan de accucellen: ze laden minder goed op en verliezen sneller hun lading. De oortjes zijn sneller leeg en je moet steeds vaker tussentijds je AirPods opladen.
De AirPods 3 worden geleverd met een MagSafe-doosje. De 2021-versie van de AirPods Pro wordt ook met een MagSafe-doosje geleverd. Je hebt een geschikte draadloze lader nodig, die door diverse merken worden aangeboden. Heb je een MagSafe-doosje, dan kun je een MagSafe-oplader gebruiken.
Apple AirPods 3: 6 uur
Op een volle lading luister je 6 uur naar muziek bij Apple AirPods. Wanneer de oplaadcase volledig is opgeladen, heb je 19 uur aan extra batterij. Zo luister je in totaal 25 uur naar muziek.
De normale versie kost 179 euro en de Pro is nog eens 100 euro duurder. Behalve vanwege de prijs is er wellicht nog een reden van aanschaf af te zien: de futuristische oordoppen zijn, ironisch genoeg, desastreus voor de toekomst. Apple's AirPods zijn na een gemiddelde levensduur van anderhalf jaar 'op'.
Bent u een AirPod of uw oplaadcase kwijtgeraakt? U kunt een vervangende linker- of rechter-AirPod of oplaadcase aanschaffen. Uw vervangende apparaat is nieuw. AppleCare+ voor koptelefoons biedt geen dekking voor zoekgeraakte of gestolen AirPods.
Hoe moet je draadloze oordopjes opladen? Bij de oordopjes zit een case. We noemen die case ook wel een oplaadcase. Als je jouw oortjes wilt opladen dan doe je ze erin en plug je, net als bij een telefoon, een oplader in de case.
Verplaats de case als het lampje niet wordt ingeschakeld. Als de case nog steeds niet wordt opgeladen, probeer dan de kabel die is meegeleverd met de case te gebruiken voor het opladen.
De AirPods 3e generatie is ten opzichte van de AirPods (2e generatie) voorzien van ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking, zweet- en waterbestendigheid, draadloos opladen en een luisterduur van maar liefst 30 uur in totaal.
Het opladen duurt in totaal zo'n 3 en half uur. Het rode lampje gaat dan vanzelf uit wanneer de oortjes opgeladen zijn. De oortjes laden ook op in de oplaad case wanneer de case opgeladen is en de oortjes in de case zitten.
Bij de AirPods 3 krijg je standaard een draadloos oplaadbare oplaadcase met MagSafe. Bij de AirPods 2 krijg je een niet draadloos oplaadbare case. Voorheen kon je bij de 2 ook voor draadloos oplaadbaar kiezen, maar die variant is nu uit het assortiment verdwenen. Qua batterijduur winnen de AirPods 3 het.
AirPods-case opladen via je iPhone en iPad
De AirPods zitten in een plastic doosje, die je met een gewone Lightning-kabel kunt opladen. Maar je moet dan wel in de buurt van een stopcontact of usb-aansluiting zijn. Wil je je AirPods-case ook onderweg kunnen bijladen, dan kan dat via de iPhone en iPad.
Prijs: zoveel kosten de AirPods 3
De AirPods 3 kosten 199 euro. Daarmee zijn ze twee tientjes duurder dan de introductieprijs van de AirPods 2. Daar krijg je ook wel wat voor terug. Het doosje ondersteunt nu standaard draadloos opladen, ook via MagSafe.
Met de AirPods 3 kun je tot 4 uur praten en met de AirPods Pro tot 3,5 uur. Naast de langere batterijduur in de oordopjes zelf, gaat ook de oplaadcase zelf langer mee. Met bijladen kun je de AirPods 3 daardoor tot 30 uur gebruiken. Bij de AirPods Pro geeft Apple een schatting van “meer dan 24 uur”.
Met een paar simpele handelingen kun je met je AirPods (3e generatie) in een mum van tijd naar je favoriete audio op je iPhone, iPad of iPod touch, Apple Watch, Mac of Apple TV luisteren. Zorg er eerst voor dat je apparaten up-to-date zijn en dat Bluetooth is ingeschakeld.
Met de AirPods 3 krijg je enkele functies die tot nu toe waren voorbehouden aan de AirPods Pro. Zo kun je gebruikmaken van Spatial Audio, waarmee het lijkt alsof geluid om je heen beweegt. Het hoesje is standaard al geschikt voor draadloos opladen – nu rekent Apple daar nog een meerprijs voor.
Om AirPods en AirPods Pro uit te schakelen stop je ze gewoon in de oplaadcase. Ze verbreken dan de verbinding met je afspeelapparaat. Bovendien worden de oortjes dan meteen opgeladen. Wanneer je de oortjes weer in je oren stopt zullen ze automatisch weer aan gaan.
Druk en houd de knop op de achterkant van de case minstens 15 seconden ingedrukt. Het lampje in de case tussen de AirPods zal wit moeten branden en dan ambergeel knipperen, wat aangeeft dat de AirPods zijn gereset. (Als u een draadloze oplaadcase hebt, bevindt dit lampje zich aan de voorkant van de case).
Geluid afspelen op zoekgeraakte AirPods
Ga in de Zoek mijn-app naar jouw AirPods. Kies de optie Speel geluid af. Zodra de AirPods verbinding hebben hoor je een geluid. Tik op Stop Geluid als je de AirPods gevonden hebt.
Je activeert Siri door twee keer snel achter elkaar op de bovenkant van een AirPod te tikken, of door in het steeltje van de AirPods Pro te knijpen. Je kunt daarna met je stem een opdracht geven, zodat je bijvoorbeeld het volume kunt wijzigen, een ander nummer kunt kiezen of iemand kunt bellen.