Het enige wat je hoeft te doen is naar history.google.com/history gaan en zorgen dat je inlogt. Dan kun je precies vinden welke YouTube-filmpjes je hebt gekeken, wat voor zoektermen je hebt gebruikt en op welke plekken je vaak komt.
Bijvoorbeeld wanneer u onlangs een website bezocht hebt waarvan u niet precies meer weet hoe er terecht gekomen bent, maar nog wel ongeveer weet wanneer het was. Iets terugzoeken in de browsergeschiedenis kan veelal tot ongeveer 90 dagen. Wat ouder is dan 90 dagen wordt automatisch verwijderd.
Ga naar je persoonlijke YouTube geschiedenis-pagina en onmiddellijk wordt de volledige historie weergegeven. Deze pagina kun je ook benaderen via de optie 'Geschiedenis' in de navigatiekolom op de startpagina. Je volledige kijkgeschiedenis wordt geopend, maar je kunt ook je zoekopdrachten en reacties bekijken.
Google History kan al je bladwijzers en geschiedenis terugzetten, volg daarvoor de volgende stappen: Ga naar Google History > Log in met je Google account. Hier krijg je een overzicht van alle geschiedenis in Chrome met datum en tijd.
Ga dan eens kijken op Google.com/history, log in op je google-account en vervolgens kan je heel je zoekgeschiedenis terug bekijken in een mooi chronologisch overzicht.
Jazeker! Op het moment dat je ouderlijk toezicht niet hebt ingeschakeld verzameld jou besturingssysteem als nog wat je allemaal doet, zij hebben dus ook inzicht in bijna alles wat jij online doet. Ook bij jou besturingssysteem kun je opvragen welke gegevens zij allemaal over jou verzameld hebben, dit is jou recht.
Zij kunnen gemakkelijk volgen welke websites je bezoekt en welke apps je gebruikt. Als je ingelogd bent op Google en/of de Chrome browser gebruikt en/of Google Android gebruikt kan Google gemakkelijk volgen welke websites je bezoekt.
In Nederland zijn er een aantal regels over wat internetproviders met jouw informatie mogen doen. Zo zijn ze verplicht om alle data die ze van hun gebruikers hebben minimaal 6 maanden te bewaren. De politie kan namelijk een beroep op deze gegevens doen.
Je kunt je volledige historie in Safari bekijken: Ga in Safari naar de Bookmarks-knop. Kies het klok-icoontje rechtsboven. Je ziet nu de laatst bezochte webpagina's.
En docenten op school kunnen ook op onze beeldschermen kijken als we zijn ingelogt op de computer en alles zien wat we doen en onze Browsergeschiedenis bekijken.
Je internetgeschiedenis kun je in je browser verwijderen, maar je Windows-computer slaat deze informatie zelf ook op. Je kunt deze informatie op verschillende manieren terughalen. Veruit de eenvoudigste manier om verwijderde geschiedenis te herstellen is met behulp van je Google-account.
Je naam en profielfoto kunnen worden bekeken door andere mensen die gebruikmaken van Google-services waarin het hoofdprofiel van je Google-account wordt getoond, ook wanneer je communiceert of content deelt. Tip: Voor andere gegevens die u toevoegt, kunt u kiezen of ze privé zijn of zichtbaar voor iedereen.
De zoekgeschiedenis van Google zegt veel over wie je bent. Alle URL's en trefwoorden die je ooit in de zoekpagina van Google hebt getypt, worden op de servers van Google opgeslagen. Ze laten zien wie je bent en wat je interesses zijn.
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.
Kan je internetprovider je geschiedenis zien? Je provider kan je internetverkeer inzien, maar mag dit niet delen of opslaan. Sinds 2015 is de bewaarplicht wet afgeschaft. Hierdoor mogen internetproviders internetgeschiedenis en locatiegegevens niet meer opslaan.
Je kan helaas dus geen telefoon traceren via Whatsapp zonder de toestemming van de eigenaar. Je vriend of vriendin moet dus wel toestemming geven om ook de locatie te delen. Je kan het dus niet gebruiken om te achterhalen waar iemand zich bevindt.
Providers bewaren dus geen gegevens over je zoekhistorie of ander internetgebruik. Ze kunnen niet zien welke websites je bezoekt. De volgende gegevens zijn bij je provider wel geregistreerd: NAW-gegevens.
Browsegeschiedenis: Als je je browsegeschiedenis wist, worden de volgende items verwijderd: Webadressen die je hebt bezocht, worden verwijderd van de pagina Geschiedenis. Snelkoppelingen naar die pagina's worden verwijderd van de pagina 'Nieuw tabblad'.
Stap 1 Tik op de knop Instellingen app op uw iPhone, iPad of iPod. Stap 2 Scroll naar beneden en zoek safarien tik erop. Stap 3 Ga naar de onderkant en klik op de Geavanceerd Tab. Stap 4 Tik op Safari Website gegevens om een deel van de verwijderde browsergeschiedenis te zien die daar wordt vermeld.