Https staat voor Hyper Text Transfer Protocol Secure en werkt met een SSL-beveiligingscertificaat.Dit certificaat versleutelt de communicatie tussen de website en bezoeker. Dit betekent dat de gegevens die je ingeeft op de website veilig worden verwerkt, zodat cybercriminelen de gegevens niet kunnen onderscheppen.
Als je browser het SSL-certificaat van een bepaalde website niet kan valideren, kan er geen beveiligde verbinding tot stand worden gebracht. De meeste browsers zorgen er dan voor dat je dergelijke sites niet kunt bezoeken en tonen de foutmelding 'Je verbinding is niet privé'.
Een manier om je website via een beveiligde verbinding (HTTPS) aan te bieden is het afnemen van een eigen SSL-certificaat. Dit is een bestand dat de versleuteling tussen jouw browser en de website verzorgt. Je kunt deze afnemen via je hostingprovider of via hun partners. Er zijn verschillende soorten SSL-certificaten.
Met een beveiligde verbinding lopen bezoekers minder risico om belangrijke gegevens te verliezen aan hackers. Vertrouwen. Een veilige website laat zien dat je website betrouwbaar is. Dit zorgt voor meer vertrouwen van de bezoekers in je website.
De belangrijkste oorzaak van een gehackte website is slecht of ontbrekend onderhoud. Wanneer de broncode van je website en het eventuele beheersysteem onvoldoende beveiligd of bijgewerkt is, krijgen hackers door deze onveilige of verouderde scripts makkelijk toegang tot je websitebestanden.
Ga hiervoor naar de (bedrijfs)website en kijk of er bovenin de browser https:// in de adresbalk te zien is. De letter 's' staat voor 'secure'. Ook zie je een slotje in een groen balkje in de adresbalk of onderin in het browserscherm.
Een VPN is een soort tunnel waar data doorheen gaat, wordt versleuteld, aan het eind van de tunnel wordt ontsleuteld en waarmee je uiteindelijk het internet bereikt en surft op een veilige manier. Bij HTTPS komt ook een beveiligde verbinding tot stand, maar met het verschil dat je niet via een tunnel werkt.
Als gebruiker weet je dat een https-website altijd je gegevens veilig transporteert over het internet. Dat betekent niet dat je alle sites kunt vertrouwen (criminelen gebruiken ook https), maar jouw privacy op internet is een stuk veiliger.
Android telefoon of tablet
Ga naar Veilig surfen.Selecteer Ouderlijk toezicht.Nu word je gevraagd om een account aan te maken.Als je dat hebt gedaan, kun je sites in de blacklist zetten.
Een schadelijke website is een site die probeert malware te installeren op je apparaat. Malware is een algemene term voor alles wat de werking van de computer verstoort, je persoonlijke gegevens verzamelt of, in het ergste geval, volledige toegang tot je computer krijgt.
Hoewel het essentieel is voor het surfen online, merken we er eigenlijk bijna niks van, ook al is het protocol wel actief. Het nadeel van het HTTP-protocol is dat het verkeer tussen de web client en webserver niet versleuteld is. Dit betekent dat, in theorie, iedereen kan zien wat je doet als je een website bezoekt.
Google Chrome
Deze browser is vrij eenvoudig te gebruiken en veilig. Bovendien heeft Google Chrome ingebouwde bescherming voor transparantie. De functies voor veilig browsen waarschuwen gebruikers wanneer ze phishing- of malwaresites tegenkomen. Deze browser is geoptimaliseerd voor meerdere toestellen.
Wanneer iemand je website bezoekt herkent de software het bedrijf én de persoon, maar wordt er geen persoonlijke identificeerbare informatie aan dit bezoek gekoppeld. Pas zodra een bezoeker de interactie aangaat met je website en zijn gegevens achterlaat wordt deze herkent.
Wat te doen als de url van een site begint met https:// en een slotje, maar u toch niet zeker weet of de site veilig is? Lees dan de rest van de url nauwkeurig.En dan met name het deel na 'https://' en voor de eerstvolgende slash (dat is dit teken: '/').
Wat is het grijze slotje in de adresbalk? Het grijze slotje in de adresbalk laat zien dat je veilig communiceert met een website. De websiteverbinding is versleuteld waardoor vertrouwelijke gegevens, zoals wachtwoorden, niet zichtbaar zijn voor kwaadwillende derden.
Hoe weet ik of een website veilig is? Een beveiligde website herken je aan 'https' in de adresbalk van je browser.Vaak zie je dan ook het icoontje van een slotje.
Om zeker te weten of het bedrijf echt bestaat en dat de reviews niet door het bedrijf zelf geplaatst zijn, kunt u bij de Kamer van Koophandel (KvK) nagaan of het bedrijf staat ingeschreven. Indien dit zo is, is er een KVK-nummer en moet deze ook vermeld worden op bijvoorbeeld de website.
Het besluit van Google betekent dat er “niet veilig” voor de domeinnaam in de adresbalk komt te staan als die website geen SSL-certificaat heeft. Gebruikers van Chrome zien daardoor snel of de bezochte pagina over een verbinding gaat die niet is versleuteld.