Neem een pluisvrije, schone en zachte doek die je een beetje nat maakt met warm water. Gebruik geen schoonmaakmiddelen zoals ruitenreiniger, huishoudelijke schoonmaakproducten of schuurmiddelen. Heb je een screenprotector, dan kun je die op dezelfde manier schoonmaken.
Maak één van de microvezeldoekjes vochtig met een beetje schoonmaakmiddel. Maak de achterkant en zijkanten schoon door tijdens het boenen draaiende bewegingen te maken. Let erop dat je de knoppen ook weer blinkend krijgt. Veeg vervolgens met de droge microvezeldoek de behuizing droog.
Dagelijks, wekelijks, maandelijks, of nooit: maak jij wel eens je mobiele telefoon schoon? Volgens microbioloog Rijkelt Reumer en schoonmaakexpert Zamarra Kok moeten we niet bang zijn voor bacteriën. Wekelijks schoonmaken is volgens hen daarom voldoende.
Met behulp van AVG Cleaner kunt u de snelheid en de prestaties van uw Android-apparaat verbeteren en volop ruimte en geheugen vrijmaken. Met deze tool kunt u ook bloatware verwijderen, samen met andere ongewenste bestanden die ten koste gaan van de prestaties.
Gelukkig is daar een gemakkelijke oplossing voor: schoonmaken met een Anti Dust Spray. Natuurlijk geldt deze tutorial niet alleen voor iPhone, maar ook voor andere Android telefoons van Samsung, Oneplus, LG, Sony etc. Die Anti Dust Spray kan je vaak bij de bouwmarkt, electronicazaak of zelfs bij de Action kopen.
Met Super Speaker Cleaner kun je de luidsprekers van je mobiel schoonmaken met slechts één klik. Leg de telefoon neer, zet het volume op maximaal, koppel de koptelefoon los en begin met schoonmaken om te zien hoe deze gratis app water en vuil uit de luidsprekers weet te verwijderen.
Ga naar instellingen en tik op 'Batterij en apparaatonderhoud' en dan op 'Opslag'. Bij sommige telefoons kun je meteen op 'Opslag' klikken. Klik op de categorieën om te zien wat voor bestanden ruimte innemen. Hier kun je meteen opschonen en dubbele bestanden verwijderen.
WhatsApp opruimen met deze nieuwe feature
De nieuwe functie, die je ziet bij 'WhatsApp > Instellingen > Data- en opslaggebruik > Opslag beheren' verzamelt grote bestanden die vaak zijn doorgestuurd en je dus kan verwijderen.
Gebruik een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt. Gebruik geen ruitenreinigers, huishoudelijke reinigingsmiddelen, perslucht, spuitbussen, oplosmiddelen, ammoniak of schuurmiddelen om de iPhone schoon te maken.
Om virussen te detecteren en om deze van uw telefoon te verwijderen heeft u antivirus voor Android nodig, zoals F‑Secure SAFE. Antivirussoftware verwijdert Android-virussen van uw telefoon. Ook worden nieuwe virusinfecties op uw telefoon geblokkeerd.
Uit onze Android cleaner test is gebleken dat de beste cleaner voor android Ccleaner is.
Zorg dat je goed in de Lightning poort van jouw iPhone kan kijken. Houd je iPhone in het licht of gebruik een (zak)lamp om bij te schijnen. Nu duw je de satéprikker of tandenstoker zachtjes in de poort en schraap je alle viezigheid naar buiten. Hierbij zie je pluisjes en stofdeeltjes tevoorschijn komen.
Laadt je tablet of telefoon langzamer op? Zorg er dan voor dat alle applicaties helemaal afgesloten zijn en ook niet meer actief zijn op de achtergrond. De vliegtuigstand kan ervoor zorgen dat je telefoon of tablet sneller opgeladen zal worden.
WhatsApp heeft geen ingebouwde prullenbak, zoals je bijvoorbeeld op een computer wél hebt. Dit betekent dus ook dat er geen mogelijkheid is om individuele verwijderde chats terug te halen. Apps die pretenderen dit wel te kunnen moet je vermijden.
Op Android-toestellen worden mediabestanden automatisch opgeslagen op je map WhatsApp/Media/. Wanneer je intern geheugen hebt, zal de map op je interne geheugen opgeslagen zijn.
Ongebruikte apps
Je kan in de instellingen bij het onderdeel 'Apps' gaan kijken maar dat is best omslachtig. Files by Google maakt dat proces een stuk makkelijker. Deze app zoekt namelijk ongebruikte en dus overbodige apps op je telefoon op zodat jij kan besluiten welke van deze apps verwijderd kunnen worden.
De opslagslurpers staan bovenaan. Apps als Whatsapp, Messenger en Facebook bewaren veel documenten en gegevens, wat men ook wel cache noemt. Door de app te verwijderen en opnieuw te installeren, verwijder je alle cache. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om enkele apps in hun geheel te verwijderen.
In Android open je de app 'Instellingen'. Tik op 'Opslagruimte' en op 'Ruimte vrijmaken' om aanbevelingen te ontvangen. Op een Samsung-smartphone werkt dit anders. Daar maak je extra ruimte vrij met de functie 'Apparaat-onderhoud'.
Pak je toestel erbij en ga naar de instellingen; Kies 'Opslag' en kies een categorie die veel opslagruimte verbruikt, zoals 'Foto's en video's'; Tik op de app naar keuze (in het voorbeeld 'Foto's') en controleer hoeveel opslagruimte de cache inneemt; Tik op 'Cache wissen' en bevestig je keuze.
Open de instellingen app op je Android smartphone. Selecteer het gedeelte Apps en ga naar Applicatiebeheer. Kies nu voor welke app je het geheugen vrij wil maken. Selecteer deze app en tik op Cache legen.