Als u een persoon belt die u heeft geblokkeerd, hoort u een enkele kiestoon gevolgd door een voicemail. Zonder kiestoon kan de voicemail direct worden geactiveerd.
Wanneer je iemand via WhatsApp hebt geblokkeerd, kan diegene jou niet meer bellen. Dit geldt wederom ook omgekeerd: je kunt de ander niet via de chat-app bereiken. Let wel op, want via de 'gewone' Telefoon-app kan de ander jou nog wel bereiken.
Je kunt op een aantal manieren herkennen dat je bent geblokkeerd: Je ziet niet meer wanneer een contact voor het laatst online is geweest in het chatvenster. Zie hier voor meer informatie. Je ziet geen updates van de profielfoto van een contact.
Wanneer u een telefoonnummer of contact blokkeert, kan deze u nog steeds bellen of een voicemail sturen, maar u ontvangt hiervan geen melding. Berichten die worden verzonden of ontvangen, worden niet afgeleverd. Het contact ontvangt ook geen melding dat het gesprek of bericht is geblokkeerd.
Hoewel je niet per se kunt verwachten dat iedereen een oproep van een anoniem nummer zal opnemen, kun je wel de status van de telefoon van je contactpersoon hiermee bevestigen.
Vraag je vriend, zodra je die tegenkomt, of hij je geblokkeerd heeft. De enige manier op zeker te weten of je door een contact geblokkeerd bent is door het te vragen. Er is verder geen andere manier om er achter te komen of je geblokkeerd bent.
Helaas is het niet mogelijk om een telefoonnummer te blokkeren voor voicemail. Je kunt inderdaad wel voicemail uitzetten, maar dan kan niemand meer een voicemail inspreken.
WhatsApp blokkade omzeilen
Gelukkig is er een andere manier. Met een simpel trucje komt een sms bericht namelijk wél altijd aan. Schrijf simpelweg je bericht via deze site en stuur het anoniem met een afzender naar keuze. Door een sms niet namens je eigen mobiele nummer te sturen wordt het bericht gewoon bezorgd.
Iemand blokkeren
Blokkeren via een sms: open een sms van het contact dat je wilt blokkeren. tik op Meer opties. Mensen en opties. [Nummer] blokkeren.
Onbekende nummers weergeven of blokkeren
Als je gebeld wordt door een nummer wat niet anoniem is, maar ook niet in je contactenlijst staat, dan kun je beller-id op Android inschakelen. Deze functie vergelijkt het telefoonnummer met informatie die bij Google bekend is en met nummers in het telefoonboek.
Een belangrijke reden waarom je geblokkeerd bent kan zijn omdat je te snel wilde gaan. Te snel gaan is een grote reden voor een man om je te blokkeren. Te snel gaan is namelijk een vorm van te behoeftig zijn.
Wanneer een man jou blokkeert in zijn telefoon, dan kan hij het simpelweg niet verdragen om aan je te denken. Hij kan het niet verdragen om contact met je te hebben. In veel gevallen is dat, omdat hij sterke emoties krijgt door jou.
Wanneer je een contact deblokkeert, ontvang je geen berichten, oproepen of statusupdates die het contact naar jou heeft verzonden toen hij of zij geblokkeerd was.
Als je geblokkeerd bent door een contact, dan zie je de foto die er stond op het moment dat je geblokkeerd werd op WhatsApp. Je kunt bijvoorbeeld de profielfoto van iemand anders die niet geblokkeerd is door die persoon vergelijken.
Misschien heeft je ex wel besloten om je niet te blokkeren op de sociale media, omdat hij of zij van plan is om weer contact met je op te nemen. Dit kan zijn omdat je ex het graag nog eens met je wil proberen. Maar misschien is de reden hiervoor ook anders. Misschien wel je ex 'gewoon een goede vriendschap'.
Kort gezegd: één grijs vinkje betekent dat een bericht is verzonden, twee grijze vinkjes betekent dat het bericht is aangekomen op de telefoon van de ontvanger en twee blauwe vinkjes betekent dat de ontvanger het bericht heeft gelezen.
In de standaard-berichtenapp van Android navigeer je via het menuknopje rechtsbovenaan naar INSTELLINGEN. Kies nu voor GEAVANCEERD en schakel de BEZORGINGSRAPPORTEN VOOR SMS in. Een vinkje toont nu aan dat een sms is aangekomen op de smartphone van de ontvanger.
Als iemand jouw nummer heeft geblokkeerd op zijn/haar telefoon en je naar diegene een sms stuurt dan komt die niet aan bij die persoon. Alles wat van het geblokkeerde nummer komt wordt tegengehouden. Als jij iemand hebt geblokkeerd op jouw telefoon dan kun je naar dat nummer wel gewoon sms'en.
Meestal kun je door een sms te sturen niet zien of je geblokkeerd bent, dus je zult moeten bellen. Let op hoe het gesprek eindigt. Als de verbinding na één (of soms een halve) keer over te gaan verbroken wordt en je naar voicemail wordt gestuurd, ben je óf geblokkeerd, óf de telefoon van je contactpersoon is leeg.
Deze betekenen het volgende: Het bericht is verzonden. Het bericht is afgeleverd aan de telefoon en eventueel gekoppelde apparaten van de ontvanger.
Ondanks dat een bericht verwijderd is, is deze alsnog opgeslagen op de telefoon. Dat komt namelijk omdat WhatsApp backups van je gesprekken maakt. Om alsnog een bericht te lezen verwijderd je WhatsApp van je telefoon en installeer je de app opnieuw.
Twee grijze vinkjes: het bericht dat jij hebt verzonden is nu daadwerkelijk bij de ontvanger aangekomen. De ontvanger heeft nu dus een melding ontvangen op zijn of haar telefoon dat er een bericht van jou is. Twee blauwe vinkjes: de ontvanger heeft je bericht gelezen.
Als je geen gesprekken van een bepaald telefoonnummer wilt ontvangen, kun je het blokkeren. Als het nummer je probeert te bellen, wordt het gesprek automatisch geweigerd op je telefoon.
Controleren of je telefoonnummer geblokkeerd is
Een andere test is om een iMessage bericht naar de contactpersoon te sturen. Dit zijn de berichten met een blauwe tekstballon. Als deze niet wordt afgeleverd of gelezen wil dit zeggen dat de persoon je geblokkeerd heeft.
Nee. De iPhone heeft geen map met 'geblokkeerde berichten'. Het zou onlogisch zijn als je toch nog steeds berichten zou ontvangen van iemand die je geblokkeerd hebt.