Bak de kroketjes in de Airfryer op 200 °C voor 8-10 minuten of tot ze goudbruin van kleur zijn.
Kies bij voorkeur ovenkroketten, kroketten voor in de airfryer, of kroketten die al zijn voorgebakken. Gewone kroketten voor in de frituur kunnen gaan lekken en worden lastiger krokant bruin in de airfryer. Een ovenkroket moet ongeveer 10 tot 13 minuten op 200 ºC.
Voeg nooit, maar dan ook nooit, olie toe aan de Airfryer zelf. Door de hitte gaat dit spatten. Marineer in plaats daarvan de etenswaren of bestrijk ze met een klein beetje olie. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld olijfolie, arachideolie of zonnebloemolie gebruiken.
Een kroket uit een airfryer is nog steeds geen gezond product. Maar de airfryer kan wel een gezonder alternatief zijn voor frituren omdat het bij juiste bereiding minder vet bevat, wat leidt tot een lagere calorie-inname dan bij frituren. Ook bevatten aardappelstukjes die zijn bereid in de airfryer minder acrylamide.
Tips bij het gebruik van de airfryer
Gebruik bijvoorbeeld olijf- of zonnebloemolie. Voeg eventueel ook wat kruiden. Aan voorgebakken producten, zoals diepvriesfriet en snacks hoef je geen olie toe te voegen. Voor het bakken van zelfgesneden friet kun je de aardappelstukjes even kort koken of voorweken in water.
U kunt elke soort grill-/bak-/braad- of frituurolie gebruiken in uw Philips Airfryer. Daarnaast kunt u ook dierlijk vet gebruiken. Let op: Voeg olie alleen toe aan de ingrediënten en niet rechtstreeks in de pan van uw Airfryer.
Bak de kroketjes in de Airfryer op 200 °C voor 8-10 minuten of tot ze goudbruin van kleur zijn.
Waar normaal gesproken friet gebakken wordt in de kokendhete olie van de frituur, komt er bij de airfryer alleen hete lucht aan te pas. Zowel aan de onderkant als de bovenkant van het mandje wordt hete lucht rond geblazen. Zo bak je je friet (of andere snacks) met een stuk minder olie en dus minder vet.
Kookinstructies
Bereiden vanuit bevroren toestand. Oven: Plaats op een bakplaat op 220ºC hetelucht/425°F/gasstand 9 gedurende 10-15 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Airfryer: Bak porties op 200°C gedurende 8-10 minuten . Schud een keer tijdens het koken (gebaseerd op een Philips Airfryer XL).
Je kunt bruining verbeteren met meer dan alleen vet. De intense hitte van de airfryer karamelliseert suiker, honing en zelfs melasse, waardoor het eten smaak krijgt tijdens het koken. In geval van nood kun je ook fruitconserven gebruiken .
Kun je zelfgemaakte kroketjes ook bakken in de oven of de airfryer? Het kan, maar ideaal is het niet: je kroketjes zullen minder mooi kleuren en de smaak zal ook minder rijkelijk zijn. Wil je dit toch doen, bestrijk ze dan voor het bakken met een kwastje met wat olie.
Groenten. Groenten die je normaal gesproken kookt of stoomt, kun je beter niet in de airfryer bereiden. Denk aan wortels, bonen, spinazie en broccoli. Ze drogen door de hete lucht namelijk snel uit.
Albert Heijn heeft huismerk ovenkroketten welke erg goed uit de Airfryer test komen. Die van Jumbo staan ook zeker in de top 5 en van Dobben heeft nu ook een speciale Airfryer kroket. Laatsgenoemde is een kroket met een robuustere vulling voor de echte liefhebber.
Het is belangrijk dat u de producten direct na ontvangst in de diepvries legt. Zo kunt u er op rekenen dat de kwaliteit goed blijft. Frituur de bevroren kroketten 8 minuten op 175 graden of in de airfryer 11 minuten op 195 graden. Kroketten NIET ontdooien.
Frikandellen, kroketten, bitterballen, mini snacks zijn allemaal te bereiden in de Airfryer.
Stel de timer in op 10 minuten en bak de aardappelen. Schuif het mandje eruit, gooi de aardappelen om ze te herverdelen. Je zult merken dat sommige plekken er meer air fried uitzien dan andere. Bak nog eens 10 tot 12 minuten, tot ze er droog en knapperig uitzien.
Deze snacks raden wij aan voor je Airfryer
Een kleine greep uit de mogelijkheden: (diepvries)friet, kroketten, frikandellen, viandellen, kaassoufflés, loempia's, hamburgers, bitterballen, nasiblokken en bamischijven.
Als uw airfryer-chips echter zompig worden, kunnen daar verschillende redenen voor zijn. Ten eerste, als uw aardappelen nog nat zijn voordat u ze in de airfryer doet, kan dit ervoor zorgen dat uw aardappelen niet knapperig worden . U kunt dit voorkomen door uw aardappelen grondig droog te deppen voordat u ze in de airfryer doet.
Maak de kroketten niet dikker dan 2 à 4 centimeter: te dikke kroketten hebben veel tijd nodig vanbinnen op te warmen, waardoor de buitenkant van de vulling zo heet wordt dat ze uit de kroket zal barsten. Gebruik niet te veel vocht in je basisdeeg, zoals boter of room.
Het is eventueel mogelijk om aluminiumfolie of bakpapier in de airfryer te gebruiken, maar onder andere Philips raadt dit af. Gebruikt u het wel, dan kan het knapperige effect verloren gaan en bij een foutief gebruik kan het gevaarlijk zijn.
Airfryers werken het beste als er genoeg ruimte is tussen de afzonderlijke items zodat de lucht kan circuleren . Als er iets op elkaar is gestapeld, kan er geen lucht tussen komen en blijft er een zachte of onvoldoende gegaarde plek over waar de overlapping was.
Dit siliconen airfryer bakje leg je in jouw airfryer (hetelucht friteuse) en hiermee voorkom je dat het apparaat vies wordt. Het mandje vangt namelijk kruimels, vet en andere viezigheid op en dat scheelt veel schoonmaak tijd!
Airfryers kunnen voedsel snel koken, maar soep te snel opwarmen kan leiden tot spatten en ongelijkmatige verwarming . Begin met een lagere temperatuur, rond de 250°F (121°C), en laat de soep geleidelijk opwarmen. Indien nodig kunt u de temperatuur in de laatste paar minuten verhogen, maar vermijd het om te hoog te gaan.
Frikandellen Aldi: 6 minuten op 180°C, daarna 2 minuten op 200°C. Frikandel Mora: 8 minuten op 190°C. Frikandel oven Mora: 6 minuten op 200°C. Funmix van Mora (diverse snacks): 7 minuten op 200°C.