Wanneer de waterlijn geheel schoon is raden wij aan de Interline absorberende azwembadspons in het zwembad te deponeren. Deze spons absorbeert vuil, lichaamsoliën en zonnebrand uit uw zwembad.
Of vaker na zweten, zwemmen, afdrogen of het sporten. waterproof of waterresistant aangeeft dat de zonnebrand tijdens het zwemmen beter op de huid blijft zitten? Maar dit betekent niet dat de crème de hele dag blijft zitten. Smeer je daarom na het zwemmen of bij veel transpireren opnieuw in.
Zeker in de zomermaanden, wanneer het zwembad dagelijks gebruikt wordt. Schoonmaken kan op verschillende manieren. Het makkelijkst is het gebruik van een zwembadrobot of zwembadstofzuiger. Daarnaast is het aan te raden eens per week met een schoonmaakborstel de randen schoon te maken.
Leg enkele extra chloortabletten in de skimmermandjes. Geef een goede chloor-choc net voor uw vertrek. Ligt uw zwembad in een boomrijke omgeving, doe dan net voor uw vertrek preventief een dosis anti-alg in het zwembadwater. Door al deze maatregelen zal u bij thuiskomst weer snel van uw zwembad kunnen genieten!
Zet de pomp aan en laat deze 24 uur draaien. Dit helpt om het chloor beter in het water te vermengen. Laat het afdekzeil van het bad, het is goed voor het groen zwembadwater als het kan luchten. Zet na 24 uur de pomp uit, je zou nu het groen zwembadwater helder moeten zien worden.
Chloor Shock is er in tablet en granulaat vorm. Belangrijk: heeft u een chloor shock behandeling toegediend, dan moet het filtersysteem minimaal 2 tot 3 dagen ingeschakeld blijven. Plaats NOOIT een afdekking op uw zwembad nadat u chloor shock aan uw zwembadwater heeft toegevoegd! Oplossing: Pas filtratietijd aan.
Zonder adequate afdekking is het zinloos om uw bad te verwarmen. Bovendien houdt een zomerzeil of noppenfolie het zonlicht effectief tegen. Dit is belangrijk als u chloor gebruikt voor de desinfectie van uw water. De UV stralen van de zon hebben een negatief effect op het chloor in uw bad en breken het geleidelijk af.
Wanneer het zwembadwater niet voldoende chloor bevat, heeft algvorming vrij spel en krijgt u groen water. Test daarom na een goede onweersbui uw zwembadwater. Bij onvoldoende chloor is een chloorshock-behandeling het meest effectief om algvorming te voorkomen.
Je kunt je zwembad ontsmetten zonder chloor door te kiezen voor zoutelektrolyse of UV-C desinfectie. Voor zoutelektrolyse heb je een speciaal zoutelektrolyse apparaat nodig. Dit vraagt om een iets grotere investering, maar deze investering heb je snel terugverdiend door de besparing op chloorproducten.
We raden wel aan om de pomp tijdens de warmere uren te laten draaien, omdat algen zich eerder in warmer water kunnen ontwikkelen. Maar aangezien je in de warmere uren jezelf het liefst in je zwembad begeeft raden we aan op warmere dagen de pomp in de ochtend en avond te laten draaien.
Groen zwembadwater is niet aangenaam om in te zwemmen maar heel ongezond is het niet. Het veroorzaakt enkel huid- en oogirritaties. Zwemmen is gezond, zolang de correcte waarden gerespecteerd worden en het bad goed wordt onderhouden.
Je kunt het beste dagelijks uw zwembad reinigen door een schepnet te gebruiken en daarmee het zwembadwater schoon te maken en schoon te houden. Ook is het van belang om dagelijks het waternivo te controleren, daarmee kun je eventueel tijdig een lek opsporen.
Zowel de Suncover als de Suncare SPF 15 en SPF 30 zijn goed te verwijderen van je huid met de Cleansers van Dr. Jetske Ultee. Dankzij de wasstoffen in het product lukt dit ook nog prima met zonnecrèmes die water resistant – en daarmee iets vetter - zijn.
Fabrikanten mogen 'waterbestendig' of 'waterresistant' op de verpakking zetten als na een waterbadje van 2 keer 20 minuten nog 50% van de beschermingsfactor op de huid zit. Na het zwemmen ben je dus niet meer goed beschermd en moet je opnieuw smeren.
De chemische filters in een waterproof zonnecrème zetten zich vast in de hoornlaag van je huid en blijven daar iets langer zitten. Maar na een uur of twee zijn die wel weer weg. Ben je maar kort in het water gedoken, dan moet je je niet meteen opnieuw insmeren na het zwemmen.
Bij groen water is een chloorshock aan te bevelen. Deze shock bereikt men door het chloorgehalte naar zo'n 10 ppm (mg/l) te brengen. Chloorshock (natrium hypochloriet) voor grote zwembaden: Vloeibaar chloor wordt vaak gebruikt voor het shocken van grotere zwembaden.
Ongeacht de gemeten waardes raden we u aan om in ieder geval wekelijks een kleine hoeveelheid chloor toe te voegen aan uw zwembad. Hoeveel dit is is afhankelijk van de watercapaciteit en het soort zwembad.
Wij adviseren u om in de avond na het zwemmen het chloor aan het water toe te voegen. Laat na een schokbehandeling de pomp 24 uur draaien. Wij adviseren u om na een schokbehandeling ten minste 12 uur niet te zwemmen. Het chloorgehalte van het zwembad behoort zich tussen de 2 en 5 ppm te bevinden.
Te veel (regen)water in het zwembad
Als je zwembad gevuld is tot de maximale hoogte, dan kan de regen er voor zorgen dat het waterniveau te hoog wordt. Hierdoor kan bijvoorbeeld de zwembadskimmer niet meer zijn werk doen en komt het water boven de rand. Ook is dit niet goed voor de constructie van het zwembad.
Hoe lang gaat een Intex Ultra Frame Zwembad mee? Buitenzwembaden kunnen heel lang meegaan als ze goed worden onderhouden, en de meeste eigenaren van buitenzwembaden melden dat ze een zwembad hebben dat meer dan vijf jaar meegaat voordat ze een nieuw zwembad hebben gekocht.
In de meeste gevallen zal de zwembadpomp minimaal 8 uur per dag moeten draaien om het zwembad 4 keer per dag volledig te filteren. Zelf raden we aan om de zandfilterpomp of filterpomp tijdens de warmste uren van de dag aan te zetten.
Mag je zwemmen in melkachtig water
Dan is zwemmen eigenlijk geen probleem. Als de pH-waarde een klein beetje uit balans is kan het eigenlijk geen kwaad. Meet dit dus wel even voor je die plons neemt. Ook dode algen kunnen eigenlijk geen kwaad om mee te zwemmen.
Ik heb net veel chloor in mijn zwembad gedaan, mag ik nu wel zwemmen? Nee, u dient minimaal 6 uur te wachten voordat u gaat zwemmen. Wij adviseren u om het chloor in de avond toe te dienen na het zwemmen.
Natuurlijke manier van desinfecteren: met zout water in je zwembad desinfecteer je je zwembadwater met natuurlijke chloor in plaats van chemische chloor. Dat is goed voor je gezondheid én het milieu. Minder onderhoud: een zoutwater zwembad onderhoud is beperkter dan bij een klassiek chloor zwembad.