Koekenpan: Laat de boter smelten in een koekenpan op middel hoog vuur. Als de boter is gesmolten leg je de bevroren vissticks in de boter en laat je ze bakken voor 2 minuten. Na ongeveer 2 minuten draai je de visstick voorzichtig om, herhaal dit een paar keer totdat je mooie krokante vissticks hebt.
Het is daarom belangrijk dat je vis niet nat is als je deze gaat bereiden. Dep de vis daarom goed droog voordat je aan de slag gaat. Bovendien valt de vis makkelijker uit elkaar als die in de pan ligt te garen in een plasje water. De vis stoomt hierdoor en wordt hier nog kwetsbaarder van.
Pan: Verwarm een beetje plantaardige olie in een pan. Bak de diepvries Vissticks op matig vuur gedurende 8 minuten. Regelmatig omdraaien. Airfryer: Leg de diepvries Vissticks (maximaal 8 per keer) in de airfryer en bak gedurende 12 minuten op 180°C.
BEREIDINGSWIJZE. Oven: Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de diepgevroren vissticks op een bakplaat met bakpapier en plaats in het midden van de oven. Verwarm gedurende 15 minuten.
Ter vergelijking: in 30 gram kibbeling zitten ongeveer 63 kilocalorieën en in een kroket van 70 gram zitten er ongeveer 131. Ondanks dat het aantal calorieën per 30 gram overeenkomt, is een visstick toch de gezondste keuze als je onweerstaanbare zin hebt in een snack.
Meestal 3 a 4. spinazie nooit combineren met vissticks hoor, dat is kankerverwekkend..
Ontdooien is niet nodig. Iglo Vissticks bevatten rauwe vis. Zorg ervoor dat het product goed doorbakken is.
Pas vooral op met kip, vlees en vis. Daarbij is de kans op voedselvergiftiging het grootst. Ontdooi deze producten altijd in de koelkast bij maximaal 4°C en leg ze nooit opnieuw in de vriezer als ze langer dan twee uur buiten de koelkast hebben gelegen.
Oven: Verwarm uw oven op 220°C. Plaats de diepgevroren Fish Sticks in een ovenschaaltje bovenaan in de oven. Verwarm gedurende 15 tot 17 minuten (hetelucht: 13 tot 15 minuten). Draai ze om na 8 minuten.
Een portie vissticks, bereid komt overeen met 150 gram.
Je kunt natuurlijk een kookthermometer of vleesthermometer gebruiken om te checken of je vis gaar is. Steek de thermometer in het midden van de vis en check wat de thermometer aangeeft. De binnenkant van de vis moet ongeveer 60 tot 62 graden zijn.
Een visstick is een staafvormige snack die bestaat uit vis omhuld door een krokant laagje van paneermeel of een surrogaat. De soort vis die voor vissticks wordt gebruikt, is meestal filet van kabeljauw, koolvis of alaskakoolvis.
Er zitten 58 kilocalorieën in 1 stuk (30 gram) vissticks. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'vissticks'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Vissticks zijn gemakkelijk om in de airfryer te bereiden. Het enige wat je hoeft te doen, is de airfryer voorverwarmen op 180°C. Vervolgens plaats je de vissticks in het mandje van de airfryer, zorg ervoor dat de vissticks vrij in het mandje liggen. De vissticks zijn klaar na 12 minuten.
100% visfilet in een krokant goudgeel jasje: de perfecte basis voor een lekkere maaltijd. De vissticks van Iglo zijn gemaakt van 100% duurzame visfilet. Dit alles omhult in het bekende goudgele jasje, beter kan niet.
Vissticks kun je twee tot drie maanden in de vriezer bewaren. Ontdooide en nog niet gebakken visstick kun je nog een dag in de koelkast bewaren, daarna moet je ze echt bakken.
Je koopt ze in het koelschap voor € 1,99 voor 6 stuks (180g). Ze zien eruit als vissticks.
Wanneer het aankomt op diepvries vis versus verse vis is het belangrijkste te onthouden dat je, vanwege je gezondheid, meer vis dient te eten onafhankelijk van of het vers is of uit de diepvries komt. Echter, diepvries vis is ten minste net zo goed als verse vis en zorgt voor minder voedselverspilling.
Nee, een maaltijdrestje dat je al eerder ingevroren en opgewarmd hebt, kun je beter niet nog een tweede keer invriezen en ontdooien om op te eten. Dan heb je namelijk een grotere kans om ziek te worden door een voedselinfectie.
Brood dat is ontdooid, kun je beter niet meer invriezen. Kwaad kan het niet, maar de kwaliteit loopt wel snel terug en de veroudering treedt eerder in.
In principe zijn alle soorten vis goed. Het maakt niet uit hoe de vis verkocht wordt: verse vis, uit de diepvries of in blik. Voor de gezondheid kun je het beste kiezen voor vette vis die niet gepaneerd of gezouten is. Bij zoute vis moet je denken aan haring, gerookte zalm, gerookte paling, stokvis of ansjovis.
Vissticks in koelkast bewaren
De gebakken vissticks kun je dan nog ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. De gebakken vissticks moeten goed afgekoeld zijn voordat je ze in de koelkast plaatst en dienen goed doorbakken zijn geweest. De onbereide, ontdooide vissticks in koelkast bewaren kan maximaal 1 dag.
Er zijn namelijk bepaalde soorten vis en schaal- en schelpdieren die je tijdens de zwangerschap beter niet of niet te vaak kunt eten. Dit vanwege verhoogde gehaltes schadelijke stoffen zoals dioxine, kwik of PFAS. Zo kun je makreel, paling, sardine, tonijn, krab of garnalen beter laten staan.
Aardappelen, pasta en rijst
Reken op 200 à 250 g aardappelen per persoon (voor puree mag dat 250 à 300 g per persoon zijn). Ga je kroketjes serveren, voorzie dan 6 stuks per persoon en hou een extra zak achter de hand in de diepvriezer.
Een portie bevat 324 mg omega 3 (DHA + EPA).