Het wordt gemaakt van cacaobonen, maar deze krijgen een andere bewerking en fermentatieproces dan voor de bekende chocoladesoorten. Daardoor komen de frisse smaken en de verleidelijke kleur naar boven in de chocolade, die van nature al in cacaobonen aanwezig is. Het cacaogehalte in ruby chocolade is 47,3 %.
Hiervoor kun je kleurstoffen op waterbasis prima gebruiken. Niet voor chocola dus, voeg maar eens wat druppels water toe aan gesmolten chocola, dat mengt niet goed. Een paar druppels olie zijn wel goed te vermengen met chocola. Gelukkig bestaan er dus kleurstoffen op oliebasis, perfect voor het kleuren van chocola.
Ervaar de uitzonderlijke roze kleur en fruitige smaak van Ruby cacao. Ruby cacaobonen zijn afkomstig uit Ecuador, Brazilië en Ivoorkust. Deze cacaobonen bevatten specifieke eigenschappen waarmee de roze kleur en fruitige smaak wordt verkregen. Zonder toevoeging van kleurstof of fruitsmaken.
Kun je ganache kleuren? Jazeker!! Dat kan met alle gel kleurstoffen. Omdat er slagroom toegevoegd is, is het geen chocola meer en kun je het met Wilton, Progel en FunColours gewoon kleuren.
Want Baktotaal Bouwhuis is de enige webwinkel in Nederland waar je deze heerlijke roze chocolade online kunt kopen. Behalve zijn prachtige kleur en heerlijke smaak is Ruby chocolade net als donkere, melk en witte chocolade prima te smelten en te gebruiken voor allerlei chocoladecreaties.
Ganache is een zachte chocolade botercrème. De lopende crème kan je ook gebruiken als topping voor taarten of cakes. Als je het laat opstijven in de koelkast, kan je het gebruiken als vulling voor chocoladetruffels.
Conclusie. Chocolade kan jarenlang worden bewaard in een diepvriezer; Chocolade bewaren in een koelkast is beter dan op kamertemperatuur; Als de verpakking is geopend, moet de chocola luchtdicht worden verpakt om geen vreemde geuren te absorberen.
Ruby chocolade, ook wel geïntroduceerd als de vierde chocoladesmaak, is een roze chocolade. We hebben het niet over chocolade met een kleur- of smaakstof, het gaat over een 'natuurlijke chocolade smaak'. Ruby chocolade is chocolade, geboren uit de Deruby cacaoboon en roze van kleur.
Cacaobonen zijn alleen aan de buitenkant bruin, maar vanbinnen wit. (cacaomassa) De kleur van de bruine chocolade komt door de kleur van cacaopoeder. En de kleur van de poeder heeft te maken met het proces om van cacaobonen poeder te maken.
Ruby chocolade past in principe bij alles wat sprankelt. Ideaal dus voor de feestdagen! Vooral rosé champagne en zoete witte dessertwijn zijn een goede combinatie, maar ook dranken met fruittoetsen (zoals fruitbier, aardbei-gin of cocktails met kersen, aardbei of violettelikeur) matchen perfect met deze roze chocolade.
Kleurstof voor chocolade gebruiken
Wanneer je witte chocolade of candy melts wilt gaan kleuren moet je de chocolade of candy melts eerst smelten. Dit kun je in de magnetron doen. Vervolgens voeg je er de kleurstoffen die geschikt zijn voor chocolade toe aan de gesmolten chocolade.
Wij gebruiken hiervoor cacaoboter i.p.v. chocolade, zodat we de kleuren aan kunnen brengen op de bonbon vorm. Hierdoor krijgt de bonbon een mooie kleur, zonder de smaak en kleur van de chocolade aan te tasten. De cacaoboter kun je met een tandenborstel / kwastje en airbrush aanbrengen op de bonbonvorm.
Color Mill is een familiebedrijf in Australië, gespecialiseerd in kleurstoffen voor voedingsmiddelen, gespecialiseerd in de cake- en bakindustrie. Met meer dan 30 jaar ervaring in de branche hebben ze trends zien komen en gaan.
Het is mogelijk dat de ganache niet indikt, hoe lang je hem ook in de koelkast laat staan. Als dat het geval is, moet je hem opnieuw verwarmen en meer chocolade toevoegen om hem een dikkere consistentie te geven.
Chocolade is vet, en dat mengt niet met water. Komt er water bij je gesmolten chocolade dan kan het dus gaan schiften. Ga je au-bain-marie chocolade smelten, zorg er dan voor dat er geen waterdamp bij de chocolade komt. Kies dus altijd een kom die flink groter is dan de omtrek van het pannetje.
De drip zelf wordt gemaakt van ganache, een combinatie tussen slagroom en chocolade. Je kunt hem ook maken van gesmolten candymelts, maar chocolade is wat ons betreft lekkerder. Als je een gekleurde drip wilt, werk dan met witte chocolade en kleurstof.
Witte chocolade bevat geen cacaopoeder, daarom mag witte chocola eigenlijk geen chocola heten. Om witte chocolade te krijgen worden aan de cacaoboter suiker, melkpoeder en smaakstoffen (zoals vanille) toegevoegd.
Drip cake versieren
Ga bijvoorbeeld voor één van de vele eetbare strooisels die je bij Baktotaal kunt vinden of maak gebruik van suikerbloemen. Daarnaast kun je natuurlijk ook losgaan met echte eetbare bloemen, zuurstokken, lolly's en allerhande snoep om de drip cake helemaal naar wens af te maken.
Callebaut blijft een 100% Belgisch merk, alle Finest Belgian Chocolate wordt van boon tot chocolade gemaakt in België.
Chocolade druppels zijn chocolaatjes in kleine ronde vorm. Chocolade druppels worden ook wel choco drops genoemd. Hiermee bedoelen we dus hetzelfde. Het wereldbedrijf Barry Callebaut, een van de grootste chocolade producenten in de wereld, noemt de chocolade druppels ook wel chocolade callets!
De iconische Finest Belgian Chocolate recepten van Callebaut bieden u de smaak en kwaliteit die het resultaat is van 100 jaar chocolade maken. Ze staan bekend om hun zuivere, intense en gebalanceerde chocoladesmaak en u kunt ze pairen met een uitgebreid gamma ingrediënten en aroma's.