Soms knapt het folie, waardoor je stukje voor stukje los moet peuteren. Wij adviseren dan om met behulp van een föhn je folie te verwarmen. Hierdoor laat de plaklaag makkelijker los. De achtergebleven lijmresten kun je makkelijk verwijderen met onze sticker en folie verwijderaar.
Je gaat als volgt te werk: verwarm het plakfolie met een föhn. Begin in een hoekje zodat deze loslaat en je het plakfolie voorzichtig los kan trekken van de achtergrond. Föhn vervolgens verder onder het deel dat los is geraakt en trek zo voorzichtig het plakfolie verder los.
Wrijf een ijsblokje over de lijm om het te bevriezen.Zodra de lijm bevroren is kun je het eraf schrapen met een mesje. Lijmoplosser voor glas. Alcohol, nagellakremover, smeermiddelspray, azijn en aanstekervloeistof kunnen allemaal lijm van glas verwijderen als water alleen niet werkt.
Bij goed onderhoud gaat professioneel aangebrachte folie binnenshuis tot wel 20 jaar mee.Buitenshuis aangebrachte glasfolie kan tot wel 10 jaar meegaan, dit is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden.
Zelfklevende folie is permanent en voorzien met een lijmlaag aan de achterkant van de folie. Statische raamfolie hecht zich, zonder dat je daar al te veel voor hoeft te doen, makkelijk aan het raam of elk ander glad oppervlak dat je wenst.
Soms knapt het folie, waardoor je stukje voor stukje los moet peuteren. Wij adviseren dan om met behulp van een föhn je folie te verwarmen. Hierdoor laat de plaklaag makkelijker los. De achtergebleven lijmresten kun je makkelijk verwijderen met onze sticker en folie verwijderaar.
Isolerende raamfolie ervaringen
Het raamfolie is zowel in de winter als in de zomer werkzaam. In de winter zorgt het ervoor dat de kou van buiten minder makkelijk naar binnen kan. De warmte van binnen wordt beter geïsoleerd en zal minder makkelijk door ramen naar buiten gaan. In de zomer werkt het juist warmtewerend.
Heeft jouw woning dubbel glas? Dan kun je daar beter niet het standaard raamfolie op plakken. De kans op thermische breuk is dan namelijk aanwezig.
De reden dat raamfolie los laat komt vrijwel altijd doordat men vergeten is om het schutvel te verwijderen. Elk soort raamfolie, of het nou zonwerend, verduisterend, zelfklevend of statisch is, heeft een schutvel aan de achterzijde.
Raamfolie of nieuw glas? Raamfolie isoleert een stuk minder goed dan HR++ glas en triple glas. Het geeft dus minder comfort en je bespaart (veel) minder op je energieverbruik.
Doordrenk de doek in warm zeepsop, witte azijn of nagellakremover.Plaats de doek over het gebied en laat de oplossing in de lijmresten trekken. De inweektijd is afhankelijk van de grootte en het hechtvermogen van de lijmresten. Veeg de oplossing (en de sticker, het label of de lijm) weg met de doek.
Maak een sopje van heet (niet kokend) water, met wat afwasmiddel en leg het voorwerp met daarop de sticker er een half uur in te weken. De sticker laat in de meeste gevallen dan makkelijk los. Werkt dit niet, dan kunt u ook (een papje van) zuiveringszout proberen.
Secondelijm verwijderen uit kleding met aceton? U kunt eerst proberen de secondelijm uit uw kleding te verwijderen door voorzichtig met een mesje of krabbertje de meeste lijm van het oppervlak te krabben. Vervolgens kunt u met aceton voorzichtig de secondelijm resten verwijderen.
Misschien heb je het wel eens gezien, raamfolie met donkerbruine vlekken erin... dat is gewoon verbrand in de zon.
Isolerend raamfolie, je huis wel 7 tot 8 graden koeler!
Ja, je leest het goed. Het warmtewerende folie heeft een isolerend effect waardoor het je huis wel 7 tot 8 graden koeler kan houden.
Het folie hecht niet op een vette ondergrond. Ontvet het raam daarom goed. Dit kun je doen met een middel dat geschikt is om te ontvetten en die op een raam te gebruiken is. Ook is het belangrijk dat het oppervlak glad is.
Hobbymes / stanleymes, Spons, plantespuit met water en een drup zeep (bv dubro of dreft).
Er is geen verschil tussen plakfolie, plakplastic en kleeffolie. Het zijn synoniemen sommige benoemen het anders.
Afhankelijk van uw wensen is er altijd een anti inkijk raamfolie beschikbaar die voldoet aan uw eisen. Indien u het zicht van binnen naar buiten, en andersom wilt blokkeren zonder het verlies van daglicht, kunt u het beste kiezen voor zandstraal folie of melkglas folie.
Mag ik HR HR+ HR++ en HR+++ glas beplakken met raamfolie? HR, HR+ en hoger glas mag niet aan de binnenzijde geplakt worden met (donkergetinte) zonwerende raamfolie. Doordat er in het HR++ glas een flinterdunne ' zonwerende laag ' zit werkt dit elkaar tegen.Dit kan lijden tot een thermische breuk.
Het isolerende glasfolie zorgt voor maar liefst 50% minder warmte verlies en dat is natuurlijk niet verkeerd in de koude wintermaanden. Aangezien er minder warmte verloren gaat hoeft de verwarming minder vaak of minder warm aan en dat zorgt er voor dat het dus ook nog eens voordelig werkt voor je portemonnee.
Op HR(++) glas kun je niet alle soorten raamfolie zomaar opplakken. Je hebt namelijk de kans dat als je het raam afplakt met gewoon raamfolie, de warmte niet goed weg kan. Dit kan thermische breuken veroorzaken. Iets wat je natuurlijk niet wilt.
Daarnaast kan de prijs ook afhangen van de uitvoering die je kiest: zonwerende folie, isolerende raamfolie, enzovoort. Ook de afmeting heeft een invloed op de prijs. Gemiddeld gezien betaal je voor glasfolie 50 euro per vierkante meter inclusief plaatsing.Kozijnfolie kost maar 10 tot 15 euro per vierkante meter.
Gemiddeld gaat tot wel 37% van de warmte in huis verloren via de ramen en dit kan zelfs nog oplopen tot zo een 50%. De installatie van dubbel glas is natuurlijk een oplossing, maar ook hier kan nog veel warmte bij verloren gaan maar ook raambekleding heeft een isolerende werking.
Een veel gestelde vraag aan ons is of statisch folie ook buiten toepasbaar is. Het antwoord hierop is eigenlijk vrij simpel: dit is niet mogelijk. Dit kom omdat statische raamfolie zich hecht door statische elektriciteit. Deze hechting vindt alleen plaats wanneer dit op een raam binnen wordt toegepast.