Smeer je borsten regelmatig in met speciale crèmes om ze soepel en elastisch te houden. Eén keer per week een zachte gezichtsscrub voor je hals en decolleté is ook aan te raden. Na het scrubben smeer je de huid lekker in met een gezichtslotion zonder alcohol. Of maak eens een vochtinbrengend maskertje voor je borsten.
Ga wederom plat op je rug op een matje liggen en plaats je handen in eerste instantie op je heupen waarbij de ellebogen gebogen zijn. Lift dan beide benen tegelijkertijd gestrekt de lucht in en strek ook je armen vooruit. Door die simultane beweging zal je de spieren in je borsten voelen werken.
Eet gezonde vetten.
Borsten zijn opgebouwd uit vetweefsel, dus je krijgt pas borsten als je wat meer lichaamsvet krijgt. Enkelvoudig onverzadigd vet is het beste om te eten als je grotere borsten wilt. Gezonde vetten vind je in bijvoorbeeld olijfolie, noten, kaas, avocado, yoghurt en vette vis.
De perfecte borst heeft 45% volume aan de bovenkant, tegen 55% aan de onderkant. Verrassend is dat uit het onderzoek blijkt dat een geheel ronde borst, met aan boven en onderzijde evenveel volume, als minder mooi worden bevonden. Voornamelijk mannen vinden de totaal ronde borsten minder aantrekkelijk.
Voor een Brits onderzoek zijn 1.315 respondenten gevraagd om uit verschillende foto's de borsten te kiezen met de proporties die zij het mooist vinden. Hieruit blijkt (gelukkig) dat de meerderheid een 'natuurlijke' vorm verkiest boven de veelal 'ronde' borsten die het resultaat zijn van een borstvergroting.
In tegenstelling tot wat mannen vaak zeggen (en denken) valt het op dat niemand, vrouwen of mannen, de voorkeur geeft aan borsten groter dan cup D, zoals DD of zelfs E. De C-cup is gemiddeld de meeste ideale cupmaat met 48.5% van de mannen en 52.3% van de vrouwen die C als wensdroom hebben.
Als de perfecte borsten in cijfers uitgedrukt worden, gaat het dus om een proportie van 45:55. Dit houdt in dat 55% van het volume onder de tepel valt en de overige 45% boven de tepel. Zelfs over de plek van de tepels is nagedacht. Deze zouden naar boven zijn gericht in een hoek van 20º.
Verzorging en hydratatie
Koud afdouchen is goed voor je huid. Zet de koude straal ook even op je borsten (goed blijven doorademen!) en smeer ze na afloop in met een hydraterende olie zoals Squalan Pure, Moisturizer of Body. Gebruik geen scrub en ook douche- of verzorgingsproducten met agressieve ingrediënten.
De SMOOTHLY is een extra steunende beha met niet-elastische voorgevormde cups zonder beugel. De eisen aan steun van de beha veranderen met het ouder worden omdat de buste minder stevig wordt. Door een beha met een goede lifting wordt huidirritatie door huid die tegen huid ligt, vermeden.
Het formaat van je tepels kan veranderen
De grootte van tepels wordt hormonaal beïnvloed. Zo krijg je, door de grote hoeveelheid hormonen, vaak grotere tepels wanneer je zwanger bent. Ook tijdens andere hormonale periodes zoals de puberteit of de menopauze is het heel normaal dat de tepels wat groter kunnen worden.
De hormonen die borsten laten groeien zijn oestrogeen en progesteron. Als er een onbalans ontstaat tussen deze twee hormonen heb je kans op een kleinere borstomvang.
Vaak zijn gevoelige, pijnlijke, harde en veranderende tepels de eerste aanwijzing voor vrouwen dat ze zwanger zijn. Meestal volgt de zwangerschapstest vlak hierna! Ben je pas zwanger geraakt, dan kan het zijn dat je tepels harder, groter en donkerder worden, vaak met wat bultjes in het tepelhof.
De ingreep
Bij een tepelhofverkleining verwijderen we een deel van de gepigmenteerde huid rondom de tepel. Dat doen we via een sneetje rond de buitenkant van de tepelhof of rond de tepel. Een te grote tepel of tepelhof kunnen we ook verkleinen. De sneetjes hechten we met oplosbare hechtingen.
Een areola is in de menselijke anatomie een rond of soms ovaal gebied dat meer gepigmenteerd is dan de omringende huid. De term wordt meestal gebruikt voor de tepelhof, de donkerdere huid rond de menselijke tepel (areola mammae), maar kan ook slaan op bijvoorbeeld een opgezet deel van de huid rond een pustel (puistje).
Wat kleur betreft: alle kleuren zijn normaal. Krijgen je tepels ineens een andere kleur of zijn ze gebarsten of rood door irritatie, ga dan naar je huisarts. Er gebeurt nogal veel bij je tepels. Bijvoorbeeld die kleine bobbeltjes die eruitzien als kippenvel en bijna alle vrouwen hebben.
De tepels van een vrouw hebben een functie. Als een vrouw moeder wordt, gebruikt het pasgeboren baby'tje de tepels van de moeder om moedermelk te drinken.
Soms voel je een kogeltje die als een knikker onder je vingers wegglijdt. Maar het kan ook aanvoelen als een verdikte schijf of als een hard strengetje achter je tepel. Knobbeltjes kunnen wijzen op borstkanker, maar ze kunnen ook volstrekt onschuldig zijn.
Waarom worden je borsten kleiner als je afvalt? Vrouwelijke borsten bestaan voornamelijk 75% uit vet. En aangezien plaatselijk vet verbranden onmogelijk is. Zal je dus op je hele lichaam vet verliezen dus zal er ook vet verbarand worden in je borsten.
Een extra tepel kan eruit zien als een roze/bruin verheven plekje of als een echt tepeltje, maar dan vaak kleiner en zonder tepelhof (het donkere randje om de tepel heen). De extra tepel zit meestal net onder de borst maar ze kunnen langs de hele 'melklijn' voorkomen.
Wanneer je altijd al een ingetrokken tepel hebt gehad, hoef je je geen zorgen te maken. In dit geval is de ingetrokken tepel veroorzaakt door de melkgangen in je borst. Deze zijn korter dan de dikte van de borst, waardoor de tepel naar binnen wordt getrokken. Dit is een aangeboren aandoening en verder onschuldig.
Een ingetrokken tepel trekt in het midden naar binnen toe. De tepel kan er altijd zo uitzien of alleen indien gestimuleerd. Soms trekken ingetrokken tepels zich verder terug zodat ze helemaal niet meer boven de tepelhof uitsteken of ze kunnen zelfs nog dieper in het borstweefsel zinken.