Om de muffe geur écht te kunnen verwijderen was je je flesje eerst af met afwasmiddel. Er zijn speciale borstels die het schoonmaken van je fles makkelijker maken. Leg hem vervolgens (mits je fles dat aankan) een nachtje in de diepvries. Zo worden de bacteriën gedood en weet je zeker dat je flesje 100% bacterievrij is.
Water met citroensap: Laat de beker met citroenwater een dag of de hele nacht staan. De citroensap verwijdert vieze luchtjes en doodt bacteriën. Voor nog meer effectiviteit kun je er een snufje zout aan toevoegen. Hierna goed omspoelen, desnoods met schoon water en een sopje.
In een fles waaraan gedronken is, zie je vaak witte velletjes zweven die je niet vindt in een ongeopende fles. De bacteriën voeden zich met de voedselresten uit de mond en sterven. Daardoor krijgt het water na enkele dagen een sterke rioollucht: het begint te stinken.
Vul je plastic bakje met (baking) soda en warm water en laat minimaal 30 minuten weken. Spoel het bakje eventueel nog na met (natuur) azijn en was daarna het bakje af of stop het in de afwasmachine. Voilà, je bakje ruikt weer als nieuw!
Geen afwasmachine? Dan is ook azijn een goede methode. Vul je drinkfles met dit goedje en laat ook dit een nacht weken. Goed afwassen daarna met heet water en wat afwasmiddel en jouw fles ruikt weer naar roosjes (of afwasmiddel natuurlijk).
Laat 'm even weken in een lauwwarm badje met (baking)soda en spoel 'm na met (natuur)azijn. Geur- en smaakrestjes kan je verwijderen door de fles (het onderstuk) te vullen met heet water en minstens 30 minuten te laten staan. Droog de Dopper wel even goed af na behandeling.
Gewoon simpel keukenazijn met koud water. Vul de waterfles voor ongeveer 1/3 deel met azijn en vul hem dan verder met koud water. Laat de drinkfles zo een nacht doorbrengen en spoel hem dan goed om. Wanneer je niet vaak genoeg spoelt, zal je water een beetje naar azijn smaken.
Heb je dus geen natuurazijn in huis, pak dan wat soda uit je keukenkastje en vul daarmee een bakje. Soda neutraliseert ook geurtjes én het neemt ook nog eens vocht op. Kijk, dat doet natuurazijn dan weer niet. Dus is het aan de vochtige kant in huis, dan helpt soda daar dus ook bij.
Je loopt een winkel in en denkt: 'wat ruikt het hier chemisch' of je koopt iets, vaak van plastic, en zodra je het uitpakt, stinkt het in de kamer en ruiken je handen er naar.
In een flesje water zitten geen suikers of andere lekkernijen waar schimmels en bacteriën zo dol op zijn. En schimmels en bacteriën zitten er ook niet in, zolang de dop dicht blijft. Daarom bederft water niet.
Bacteriën. Experten raden aan om je drinkfles minstens één keer per dag af te wassen met water en zeep, wil je een broeihaard van bacteriën vermijden. Die kunnen zich namelijk snel vermenigvuldigen, aangezien je via je mond bacteriën achterlaat op je fles.
Volgens Discovery News verandert 'oud' water inderdaad van smaak, maar het is niet gevaarlijk om te drinken. De koolstofdioxide in de lucht lost op in het water, waardoor het koolzuur ontstaat.
Babyfles schoonmaken
Was de fles en alle onderdelen af met handwarm water en afwasmiddel. Alleen de spenen dienen vóór het eerste gebruik gesteriliseerd* te worden. Zorg voor een schoon oppervlak en schone handen. Haal de fles na het voeden uit elkaar en spoel fles en onderdelen af met koud water.
Maak flessen en andere accessoires makkelijk schoon met dit afwasmiddel van NUK. - Op basis van natuurlijke ingrediënten. Verwijdert melkresten heel efficiënt. - Geur- en kleurstofvrij: 100% veilig voor je baby.
Reacties. Dopper is een duurzame waterfles, gemaakt om het drinken van kraanwater te promoten. Het gebruik van de fles voor andere dranken is op eigen risico. Deze kunnen namelijk de Dopper aantasten, er kan bijvoorbeeld verkleuring of een nasmaak ontstaan.
Azijn en citroen zijn beide goede middelen om vieze geuren te neutraliseren. Azijn neutraliseert een vieze lucht en citroen zorgt voor een frisse geur in huis. Breng een pan met azijn en citroenpartjes aan de kook. Laat dit een uur op een zo laag mogelijk vuur staan, zonder deksel.
De geurvreter in gebruik
Dit zorgt ervoor dat het nare luchtjes en ook vocht uit de lucht haalt en opneemt op een natuurlijke manier. In plaats van luchtjes te maskeren, worden de geurtjes verwijderd.
Als de speen en fles schoonmaken met de hand gebeurt, kan je ze het beste aan de lucht laten drogen. Zet ze hiervoor ondersteboven op een schone hand- of theedoek. Heb je ze snel nodig? Dan kan je de fles en speen droogmaken met een schone theedoek.
Zo maak je je drinkfles schoon
De meeste flessen kunnen helaas niet in de vaatwasser, dit heeft te maken met de coating die beschadigd kan raken. Wat je wel kan doen is de fles vullen met heet water en een tijdje laten staan (minstens 30 minuten).
Een klein beetje zuiveringszout in de fles, goed vullen met warm water even laten staan en goed uitspoelen. Daarna nog even met azijn en warm water naspoelen en goed droog opbergen.
Dopper flessen zijn niet speciaal gemaakt voor andere dranken, zoals cola, frisdrank en vruchtensap. Deze dranken kunnen bijvoorbeeld verkleuring of een nasmaak achterlaten. We raden het af om de Dopper fles te vullen met prikwater, dit kan namelijk lekkage veroorzaken.
Uit een gemiddelde fleswaterkoeler wordt gemiddeld 5liter water per dag gedronken. Dit houdt dus in dat u elke 3 dagen de waterfles moet vervangen. Het verwisselen van de waterfles is makkelijker dan het lijkt.
Dopper producten zijn vrij van schadelijke stoffen zoals BPA, BPS of ftalaten. Ze voldoen aan de Europese (EC No. 1935/2004) en Amerikaanse (FDA) voedselveiligheidsvoorschriften.