Om kots-, poep- en urinevlekken voor te behandelen bedek je de aangetaste plek met Persil gel en laat je dat 10-30 minuten intrekken. Je kunt het textiel ook voorbehandelen door het in een emmer met koud water met een half kopje baking soda te laten weken.
Net als met Borax of bakingsoda kan je natuurazijn gebruiken om de vieze geur uit je broek te verwijderen. Meng een half kopje natuurazijn met koud water en laat je broek een uurtje weken, daarna grondig uitspoelen met koud water en in de wasmachine doen.
Muffe kleding kun je behandelen met soda, azijn of Dettol. Laat je kleding bijvoorbeeld weken in sodawater. Witte was kan prima een uurtje weken, met bonte was moet je oppassen, want soda kan de kleur aantasten. Laat de bonte was daarom niet te lang in de soda staan.
Pak een plastic zakje, een stuk keukenrol of handschoenen om de drol(len) op te rapen en deponeer 'm in het toilet. Gebruik vervolgens papieren doekjes om de ontlasting zoveel mogelijk van de vloer te vegen. Vervolgens kun je vochtige doekjes langs de vloer halen om de restjes te verwijderen.
Keer het ondergoed binnenstebuiten en spoel de achterkant van de vlek. Behandel de vlek zo nodig voor door Persil Active Gel Universal of Persil Active Gel Color wasmiddel op de vlek aan te brengen en 20 minuten in te laten trekken. Was op de maximale temperatuur volgens het waslabel.
Poep in de wasmachine.
NIET DOEN! Want geheid vind je dan kleiachtige substantie terug in de rubbers van je trommel. Daarnaast stinkt je wasmachine nog dagenlang naar POEP! Dus eerst losse drollen deponeren in de pot, daarna onder de kraan uitspoelen en dán pas in de wasmachine.
Azijn verwijdert kalk uit het water. Dit ontkalkte water zorgt voor zachtere kleding en minder kalkaanslag in de wasmachine. Je kunt zowel natuurazijn als schoonmaakazijn als wasverzachter gebruiken. Hoeveel azijn je gebruikt, hangt af van de hardheid van het water.
Hoe langer we op lage temperaturen wassen, hoe meer de wasmachine gaat stinken. Dit wordt ook wel vetluis genoemd. Soms kun je zelfs een dikke grijze vetachtige afzetting zien in de wasmachine. Dit vetluis zorgt ervoor dat de was die net schoon uit de wasmachine komt gewoonweg stinkt.
Als het wasgoed stinkend uit de wasmachine komt, is de oorzaak vaak een verstopt filter of een zeepbacterie (vetluis). Daarom is het belangrijk om op de volgende zaken te letten: Maak na elke droogbeurt het pluizenfilter schoon. Ook de condensor dient regelmatig schoongemaakt te worden.
Laat je kleding met zweetlucht een nachtje weken in een emmer water met een flinke hoeveelheid azijn. Daarna het gewone wasprogramma draaien. Je kunt (natuur)azijn ook als natuurlijke wasverzachter gebruiker door het toe te voegen aan je was. Azijn in de wasmachine is ook een onderhoudsmiddel voor je wasmachine.
Dit komt doordat er bij zwarte kleding vaker gebruik wordt gemaakt van synthetische vezels. Het is dus een combinatie van een vieze wasmachine en de synthetische vezel van de donkere was. Daarom blijft ook zweetgeur langer in donkere kleding zitten dan in andere kleuren.
Een stinkende wasmachine wordt vaak veroorzaakt door vetluis. Door deze zeepbacterie ruikt het wasgoed niet fris, muf en schoon als het uit de wasmachine komt. Ook ontstaan vaak grijze vlekken, omdat in de rubbers van de deur een grijze drab blijft zitten. Veel problemen met de wasmachine komen voort uit vetluis.
Is de was toch te lang blijven zitten en stinkt hij enorm, dan valt dat ook simpel op te lossen. Draai gewoon een nieuw programma op 60 graden - een korte was is meer dan voldoende - en alles komt wel weer goed. Reinig vervolgens ook de wasmachine met wat soda, of met een portie Onderhoudsmonteur van HG.
Wat is Wasgeurtje precies? Wasgeurtje is een heerlijke parfum voor uw was, waarvan de ingrediënten rechtstreeks uit Italië komen. De parfum kunt u het beste zien als een extra toevoeging naast de bestaande wasmiddel en wasverzachter die u al gebruikt.
Wat vaak zorgt voor een muffe lucht, is vochtigheid. Dit gebeurt wanneer men bijvoorbeeld nog vochtige kleding terug hangt of legt in de kast. Hierdoor wordt de kledingkast erg vochtig, wat zorgt voor deze lucht of geur. Zorg er daarom altijd voor dat de kleding kurkdroog is, voor je deze in de kast hangt.
Het enige wat je nodig hebt om je was weer heerlijk te laten ruiken, is een beetje gedistilleerde witte azijn. Doe hier een klein beetje van in de vakje waar je normaal je wasverzachter doet. Je gebruikt het dus in plaats van je wasverzachter. Je was zal vervolgens heerlijk ruikend uit de trommel komen.
Hoeveel azijn moet je gebruiken? Je kunt dit het beste testen door een scheutje natuurazijn toe te voegen in het vakje van de wasverzachter. Dat is het vakje met het zonnetje. Begin met ongeveer een half koffiekopje.
Het eerste signaal van vetluis is meestal een vieze geur: er komt een rioollucht uit de trommel en de schone was ruikt niet fris.
In principe kunt u alles wat u met schoonmaakazijn kunt reinigen, ook schoonmaken met natuurazijn. Het verschil tussen de 2 is dat natuurazijn iets minder zuur is, waardoor het veiliger is om met deze azijnsoort de wasmachine te reinigen. Daarnaast kunt u het ook als basis voor sladressings gebruiken, bijvoorbeeld.
Gooi een paar kopjes azijn in de machine (in het vakje voor wasverzachter) en was op relatief hoge temperatuur. Je kunt er eventueel ook een klein drupje etherische olie bij toevoegen, dan ruikt het wat lekkerder. Was de kleding daarna met een normaal programma met wasmiddel.
Uitwerpselen: urine of ontlasting op je vloerkleed wil je natuurlijk het liefst direct gereinigd hebben. Verwijder eerst zoveel mogelijk van de vlek met een oude handdoek of keukenrol. Gebruik dan een sopje van Biotex om de vlek te deppen. Laat drogen met een droge handdoek er op.
Wassen op 90°C wordt ook wel de kookwas genoemd. Handig om af en toe te doen, want hiermee verleng je de levensduur van de wasmachine en laat je vieze geurtjes verdwijnen. Die hoge temperatuur voorkomt namelijk de nesteling van zeepbacteriën, schimmels en vetluis.
Door een mengsel van azijn en water op de vlek te sprayen, dit minstens 10 minuten te laten inwerken, daarna op te deppen met keukenpapier of een spons, kom je al een heel eind.