Stop met blaffen!
Met commando ¨stil¨, ¨nee¨, ¨foei¨ of met een tik op de neus, iets naar je hond toe te gooien, een plantenspuit of misschien zelfs met een blafband… je “nee's”, “foei's” en tikjes. Natuurlijk kan je een hond stil krijgen.
Er is een apparaat ontwikkeld waarmee je het blaffen van de honden van je buren kunt stoppen. Dit is het Anti Blafhuisje. Het huisje kun je ergens in je tuin aan een muur, boom of schutting monteren. Wanneer er een hond begint te blaffen dan zendt dit huisje een ultrasoon geluid uit waardoor de honden minder blaffen.
Als de hond van de buren 's nachts maar blijft doorblaffen, kunt u dit met uw buren bespreken. Helpt dit niet, bel dan de politie via 0900-8844.
Zet een camera neer en ga kort weg, maximaal een half uur. Je hoeft niet echt ergens heen, maar blijft in de buurt. Kijk op je telefoon al meteen mee naar je hond doet. Als je merkt dat je hond onrustig wordt, gaat blaffen of janken, ga dan meteen terug naar huis.
Eén manier om uw hond een "wees stil"-commando te leren is om hem, elke keer wanneer hij blaft, het zwijgen op te leggen of af te leiden. Gebruik iets dat een hard geluid maakt, zoals een blik vol met munten, om zo zijn aandacht te krijgen, om hem vervolgens een stevig "wees stil"-commando te geven.
Voor een blaffende hond kan een boete worden opgelegd van 130 euro.
De buur aanspreken over zijn blaffende hond kan vervelend zijn, maar uiteindelijk is het de verantwoordelijkheid van de hondeneigenaar om zijn/haar dier het zwijgen op te leggen. De wet zegt immers dat dieren geen abnormale hinder mogen veroorzaken 'door aanhoudend geblaf, geschreeuw of gekrijs'.
Met deze uitkomsten komt het erop neer dat een hond die overdag in een buurwoning langer blijft blaffen dan 10 minuten een zekere grens overschrijdt. In de avond is meer dan 1 minuut al te lang en 's nachts is een paar keer blaf- fen te veel. Dus zorg dat een hond 's avonds en 's nachts zo min mogelijk blaft.
Er kan van alles aan de hand zijn als een hond zo lang blaft, dus dat is voor ons een geldige reden om binnen te gaan", zegt een woordvoerder. Eenmaal binnen troffen de agenten alleen de hond aan. ,,Om de overlast te stoppen is besloten de hond naar het asiel te brengen.
Dan is dit anti- blafapparaat de perfecte oplossing. Onze anti-blafapparaat is als beste uit de test gekomen en is ontworpen in 2020, dus is daarnaast ook het nieuwste model. Het apparaat heeft een anti-blaf functie, een trainings-functie, en een zaklamp ( Led ) functie.
Langdurig blaffen is een uiting van stress. Een hond die minutenlang of zelfs urenlang blaft, is daarbij zelf niet gebaat. Hij doet dat omdat er iets is dat hem stress geeft. Wanneer je dat niet inziet, is het makkelijk om de hond een antiblafband om te doen.
Ultrasone* ongedierteverdrijvers werken op frequenties die wij niet kunnen horen, maar die de hond wel degelijk goed kan waarnemen. Voorbeelden hiervan zijn knaagdier- en kattenverdrijvers en ultrasone vlooienbanden.
Wanneer je een muilkorf gebruikt tegen het blaffen zal het blaffen misschien afnemen, maar zal de hond op een andere manier proberen zijn boodschap over te brengen. Probeer er dus altijd achter te komen wat de reden is dat je hond zoveel blaft. Sommige honden zijn echte alleseters, maar dan ook echt alles.
Anti-blafbanden die werken met ultrasoon geluid, trillingen, spray of met 'impulsen'. Ultrasoon geluid: Als de hond blaft produceert de band een geluid dat voor mensen niet hoorbaar is, maar voor de hond wel. Het geluid is voor de hond onprettig en heeft als doel om de hond te laten schrikken.
Ook hard praten kan overlast zijn. Maar zoals SWAT aangeeft is het niet direct iets dat strafbaar is. In dit geval zal het een civielrechtelijke zaak zijn. Het beste is te proberen er via bemiddeling uit te komen.
Waarom blaft een hond in de tuin? De hond waarschuwt voor onraad. De hond is bang voor de geluiden en bewegingen. De hond bewaakt het territorium.
Toestellen om dieren af te schrikken
Deze dieren kunnen geluiden horen met een frequentie tot respectievelijk 45 en 65 kHz, wat ver boven de bovengrens van het menselijk gehoor ligt. Het geluidssignaal dat de hondenfluit produceert wordt omschreven als “nauwelijks hoorbaar door mensen, maar goed hoorbaar door honden”.
Het huilen is een heftig en opvallend geluid, waardoor het vrij moeilijk is om je hond te negeren. Honden of pups doen dit daarom express om aandacht te krijgen. Ze willen laten weten dat zij er ook nog zijn en dus graag aandacht willen. Gehuil of gejank kan er natuurlijk ook op wijzen dat je hond pijn heeft.
"Er zijn geen maatstaven over hoeveel huisdieren je mag hebben", vertelt Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming.
Als een hond in paniek raakt als je weggaat, is dit meer een teken dat hij scheidingsangst heeft dan dat hij van je houdt. Als een hond in zijn mand gaat liggen of accepteert dat je weggaat (oftewel: rustig blijft), betekent dit wel dat je hond van je houdt en erop vertrouwt dat je weer terugkomt.
Wanneer er spanning op de riem komt, verandert u direct 180 graden van richting en loopt u de andere kant op. Wanneer de hond met u meeloopt en zonder spanning op de riem loopt, kunt u hem belonen. Ook op deze manier leert de hond dat trekken averechts werkt en hem niet zal brengen waar hij heen wil.
Hoewel dit niet concreet bewijst dat honden besef hebben van het verstrijken van tijd, toont het wel aan dat de tijdsduur dat honden alleen gelaten worden, wel degelijk effect heeft op de hond. Omgevingsfactoren, 'Hoe laat ruikt het?' Naarmate tijd verstrijkt, verandert de omgeving.