Behandeling van syringomen. Wilt u syringomen verminderen? Onze huidtherapeuten kunnen deze huidaandoening uitstekend behandelen met lasertherapie. Bekijk hier meer informatie over onze syringomen laserbehandeling.
Gerstekorrels gaan soms vanzelf weer weg, maar helaas niet altijd. Als je er van af wilt, dan kan je een gerstekorrel zelf verwijderen. Je prikt met een scherpe, steriele naald een klein gaatje in de huid, zodat je de gerstekorrel eruit kunt drukken met je vingers.
Als je last hebt van pukkeltjes is het belangrijk milde producten te gebruiken zonder irriterende ingrediënten zoals parfum. Vitamine C en niacinamide kunnen acne verminderen. Verder zou je salicylzuur kunnen gebruiken. Het verwijdert dode huidcellen en werkt ontstekingsremmend.
Milia (gerstekorrel)
De behandeling van Milia is niet pijnlijk en duurt niet lang. De huidtherapeut maakt met een naaldje een kleine opening in de huid. Daarna wordt voorzichtig de hard geworden talg uit de holte gedrukt. De behandeling kan ook worden uitgevoerd met behulp van elektro coagulatie.
De tarsus in het onder- en bovenooglid zorgt voor de stevigheid van de oogleden. In de tarsus zitten de talgkliertjes (klieren van Meibom) die een belangrijke rol spelen bij de kwaliteit van de traanfilm. De kliertjes, ongeveer 25 in het bovenooglid en 20 in het onderooglid, zitten in de tarsus.
Behandeling van strontjes
Je kunt strontjes voorkomen door te proberen zo min mogelijk in je ogen te wrijven en je oogleden schoon te houden. Als strontjes een punt van zorg zijn of vaker voorkomen, is het belangrijk je oogleden vrij te houden van bacteriën en je contactlensspecialist te raadplegen.
Wel is het zo dat je huidverzorging meer is dan alleen maar hydrateren. En dan kom je er niet met alleen petrolatum (vaseline). Bovendien is vaseline nou niet echt een prettig product om op je gezicht te smeren…. Maar tijdelijk, bijvoorbeeld bij een erg droge huid, kan vaseline heel veel goed doen.
Gerstekorrels voorkomen
Exfolieer regelmatig met glycolzuur of salicylzuur of behandel je huid met een vitamine A-zuur zodat zich geen nieuwe milia kan vormen. Gerstekorrels op het ooglid of onder de ogen kun je weliswaar niet zomaar met dit soort ingrediënten behandelen.
Een gerstekorrel is niet hetzelfde als een mee-eter of een puistje. Je kunt gerstekorrels niet uitknijpen, net zoals mee-eters of puistjes, omdat ze dieper in je huid liggen. Wij raden je af om zelf gerstekorrels te verwijderen om onnodige ontstekingen en zelfs littekens als gevolg van de ontstekingen te voorkomen.
Een ijsblokje is de perfecte manier om jouw puistje weg te halen in 1 uur. Normaal gebruik je een ijsblokje om blessures te genezen en om zwelling te voorkomen. Nu kan je ijs gebruiken om jouw puistjes snel te genezen. Het ijsblokje zal ervoor zorgen dat de ontsteking minder rood en zichtbaar is.
Lang verhaal kort: tandpasta droogt inderdaad je puistjes uit, maar de kans dat je je huid erdoor irriteert is vele malen groter. Die tandpasta kun je dus maar beter gebruiken waar hij voor bedoeld is: je tanden schrobben.
Mee-eters en puistjes kun je beter niet uitknijpen. Daar wordt het vaak alleen maar erger van. Ook kun je littekens krijgen. Maar als je er toch niet van af kunt blijven, dan kun je het volgende doen als je een 'rijp puistje' hebt (met een dikke, witte kop).
Herkennen van milia
Gerstekorrels zien eruit als witte of gelige korreltjes of bultjes in de huid. Het is vaak niet groter dan 1 tot 3 milimeter. Vaak komt het voor in het gezicht, op de wangen, op de oogleden of rondom de ogen, maar het kan ook elders op het lichaam voorkomen.
Het zelf uitknijpen of verwijderen van een vetbultje is niet aan te raden en eigenlijk ook niet mogelijk. Wij adviseren dus altijd om een vetbultje te laten verwijderen door een professional.
Syringomen zijn kleine witte bultjes die ontstaan door de uitgangen van zweetkliertjes in het gezicht. Syringomen ontstaan vaak onder de ogen. Syringomen lijken op gerstekorrels en worden hier vaak mee verward. In tegenstelling tot gerstekorrels kunnen syringomen niet worden uitgedrukt.
Gebruik een crème met retinol (wel niet op de oogleden!) om de ophoping van dode huidcellen te vermijden.
Milia, ook wel gerstekorrels genoemd, zijn ongevaarlijke maar vervelende witte bultjes in het gezicht. Ze zijn hardnekkig en kunnen soms weken, maanden of langer blijven zitten.
Je herkent gerstekorrels als kleine, witte korreltjes onder de huid. Ze kunnen hard aanvoelen. Daarbij worden ze ook weleens vergeleken met minuscule pareltjes. Overige benamingen voor gerstekorrels zijn 'milkspots' en 'oil seeds'.
Vaak worden aambeienzalf en vaseline genoemd als middel om wallen tegen te gaan. Aambeienzalf kan de zwelling verminderen en vaseline zou hydraterend werken. Met dit soort middelen loopt u echter het risico dat uw oog en de huid eromheen geïrriteerd raken.
Smeren, smeren, smeren !
Heb je erg vaak last van kringen? Dan is een speciale oogserum voor jou werkelijk een must. Speciale oogserums verzorgen de huid van de ogen heel goed. Het maakt de huid strakker, sterker en daardoor wordt de huid ook wat minder doorschijnend.
Breng dan een laag Vaseline aan rondom je ogen voordat je de kou in gaat. Het beschermt de huid rondom je ogen tegen de kou en de tranen glijden er overheen, zodat je niet achterblijft met een rode en ruwe huid. >
Bij een strontje heeft u een rood bultje aan de rand van uw ooglid. Het bultje kan aan de binnenkant of aan de buitenkant van uw ooglid zitten. Als u aan de binnenkant van uw ooglid kijkt, kan het bultje er wat geel uit zien. U kunt er pijn aan hebben.
U mag een strontje nooit uitknijpen, dit verspreidt de infectie en kan andere complicaties veroorzaken. Het strontje verdwijnt of breekt doorgaans vanzelf. Als het breekt, behandel het dan zorgvuldig om een nieuwe infectie te voorkomen.
Wat is een bultje op het ooglid (hagelkorreltje)?
Bij een hagelkorreltje (chalazion) merkt u een bultje op de buitenkant van uw ooglid. Dit gebeurt wanneer een talgkliertje in uw ooglid verstopt raakt. Een talgklier in uw ooglid kan verstopt raken door opgedroogd huidsmeer (talg).