Leg het toestel in een luchtdichte bak met rijst. Rijst werkt absorberend en onttrekt het vocht uit je telefoon. 8. Wacht 24 tot 48 uur totdat je je telefoon uit de rijst haalt en 'm opnieuw aanzet.
Haal zoveel mogelijk water uit de telefoon door hem te kantelen, schudden, blazen en gebruik een stofzuiger om alles uit de telefoon te zuigen. Warm het toestel op (maar niet te veel). Om het water sneller op te laten drogen, kan je het toestel iets opwarmen, maar niet te veel.
Zorg ervoor dat alles volledig bedekt is met rijst en zet de bak in de buurt van een warme plek. En wachten maar. Verberne raadt aan de bak zeker 24 uur te laten staan, zonder aan te raken. Daarna kun je je smartphone weer in elkaar zetten en aan doen.
Droog je telefoon nooit met een föhn en ook zeker niet in de zon. Laat je smartphone nooit drogen op of naast een verwarming. Zelfs niet op een lage stand. De warmte die gegenereerd wordt zal alleen maar meer interne vochtschade veroorzaken.
Als er vocht in de USB-poort wordt gedetecteerd, verschijnt er een foutmelding en wordt het opladen gestopt. Haal in dat geval de stekker van de telefoon uit de lader en veeg het af met een droge doek of schud de telefoon voorzichtig (5-10 keer) met de poort naar beneden om overtollig vocht te laten ontsnappen.
Gazelle raadt aan om eerst al het water uit je telefoon te schudden en hem dan te laten drogen. Pas als hij droog aanvoelt stop je hem in een zak kattenbakvulling. Het kan enkele dagen duren, dus laat de telefoon zo lang mogelijk zitten. Is hij na 48 uur nog niet herrezen?
3. Leg het toestel te drogen. Een veelgehoorde tip is dat je je toestel in een bak met rijst moet leggen. De rijst zou effectief zijn om al het vocht uit je toestel te trekken.
Maar wat doe ik dan bij waterschade? ,,Een nacht in een afgesloten doos met ongekookte witte rijst”, zo luidt de raad van Tante Kaat al sinds jaar en dag.
Als je telefoon aan de oplader ligt en in het water valt waarin je ligt, word je min of meer direct verbonden met het lichtnet. Levensgevaarlijk." Je kunt dan namelijk in aanraking komen met 230 volt (netspanning) en 16 ampère (maximale grootte van de hoeveelheid stroom), zegt Hoevenaars.
Je kunt uitvinden of een telefoon echt waterschade heeft door bij de hoek van de batterij te kijken. Zit daar een roze of rode cirkel of vierkant? Dan heeft de telefoon waterschade. In het allerergste geval gaat de telefoon verloren.
Waterschade aan je mobiele telefoon vergoedt de verzekeraar alleen als de schade in je woning is ontstaan.
Houd de iPhone ondersteboven en schud voorzichtig. Op deze manier verwijder je vocht dat eventueel in openingen van de iPhone terecht is gekomen. Wrijf de iPhone vervolgens droog met een handdoek, theedoek, keukenrol, trui of een goed absorberende zachte doek.
Probeer minimaal 2 dagen te wachten. Laat het vocht in iPhone dus wegtrekken!
Als uw iPhone of Lightning-accessoire nat is
Sluit ze pas weer aan als ze helemaal droog zijn. Een iPhone drogen: Tik de iPhone voorzichtig tegen uw hand met de Lightning-connector naar onder gericht om overtollige vloeistof te verwijderen. Laat de iPhone achter in een droge ruimte met enige luchtstroom.
Als de poort of oplaadkabel nat is, schakel je de telefoon uit. Leg de telefoon op een vlakke ondergrond en laat hem drogen bij kamertemperatuur. Als de poort of oplaadkabel vuil bevat, tik je hem voorzichtig tegen je hand (met de poort naar beneden) om het vuil te verwijderen.
Laat de iPhone ten minste 30 minuten drogen voor u deze probeert op te laden met een Lightning-kabel of op een Lightning-accessoire aansluit. Als u de waarschuwing opnieuw ziet, zit er nog steeds vloeistof in de Lightning-poort of onder de pinnen van de Lightning-kabel.
Is mijn iPhone X volledig waterdicht? Nee, de iPhone is echter alleen spatwaterdicht. Dit betekent dat je niet actief kunt gaan zwemmen met je iPhone X. Het toestel is wel bestemd tegen een flinke regenbui, ook een korte onderdompeling zal die overleven.
Wacht 24 uur voor je je telefoon weer aan zet. Nog beter: wacht 48 tot 72 uur met checken of je toestel het nog doet. Die uren kunnen echt het verschil maken.
Een waterschade reparatie kan ervoor zorgen dat je telefoon weer de oude wordt! Een ongeluk zit in een klein hoekje. De meeste waterschades ontstaan doordat een smartphone in de achterzak wordt gestopt en vervolgens boven de toiletpot eruit valt.
Breng de telefoon na het drogen aan de lucht zo snel mogelijk naar een Samsung Electronics servicecentrum.
Als u alle schadegebeurtenissen wilt verzekeren, heeft u een Allrisk-dekking nodig. Hiermee kunt u er zeker van zijn dat uw telefoon voor val- en stootschade verzekerd is. Waterschade en diefstal wordt hier in de meeste gevallen ook mee gedekt.
Je kunt je telefoon verzekeren tegen schade, diefstal en andere ongelukken door middel van een standaard telefoon verzekering. Wat veel mensen niet weten is dat je je telefoon tevens kunt verzekeren middels een kostbaarhedenverzekering. Dit is een aanvullende verzekering op de inboedelverzekering.