De CUBE komt onderin je keukenkastje naast het Quooker-reservoir. Aan de CUBE zit een CO2-cilinder, een koolzuurfles, waarmee je wel 60 liter koud bruiswater uit je Quooker-kraan kunt tappen.
Quooker Flex
Zoals alle Quooker-kranen geeft de Flex warm, koud en 100°C kokend water. Vuil je hem aan met de Quooker CUBE, dan kan je met de Flex-kraan ook koel bruisend en gefilterd water tappen.
Het reservoir is zeer goed geïsoleerd waardoor 100°C kokend water op een energiezuinige manier op temperatuur kan worden gehouden. Nadat u kokendwater uit de kraan hebt getapt, wordt het reservoir meteen aangevuld met vers water omdat deze is aangesloten op de waterleiding.
De Quooker Combi heeft een reservoir van 7 liter en levert kokend water en ook nog eens tot 27 liter direct warm water. Deze heb je nodig wanneer je alleen een koudwaterleiding hebt lopen in de keuken en wordt dus alleen op de koudwaterleiding aangesloten.
De Quooker CUBE is een gekoeldwaterreservoir en komt onderin je keukenkastje naast het kokendwaterreservoir. Er zit een Hollow Fiber en Active Carbon filter in de CUBE dat het water zuivert waardoor nog aanwezige bacteriën uit het water gefilterd en de smaak en geur van het water verbetert.
Een Quooker CO2cilinder zorgt voor ongeveer 60 liter bruisend water. Met een volle Quooker CO2cilinder kunt u ongeveer 60 liter bruisend water tappen uit uw CUBE. Deze cilinders zijn er per 4 te bestellen via de webshop van Quooker.
Om een goede werking van jouw Quooker kraan te garanderen is het van belang dit zeefje af en toe te ontkalken. Hoe vaak je dit moet doen, is afhankelijk van de waterhardheid bij jou in de buurt. Reken op gemiddeld twee keer per jaar.
De Quooker CUBE is alleen te gebruiken met Quooker-kranen en reservoirs die na oktober 2017 zijn geproduceerd. Je kunt het serienummer van jouw reservoir vinden op de sticker aan de zijkant. Enkel reservoirs waarvan het serienummer de letter 'W' bevat of begint met de letter 'R' zijn compatibel met de CUBE.
Een gewone combi wordt gebruikt als er enkel een koud water toevoer is, de Quooker verzorgt dan middels een mengventiel het warme water. Heeft u zowel een koud als warm water toevoer aanwezig, dan zult u moeten kiezen voor een combi+.
Een Quooker COMBI gebruikt door de bijna perfecte warmte-isolatie 50% minder energie om water op temperatuur te houden dan een normale keukenboiler. Het totaalverbruik van een Quooker-reservoir wordt opgedeeld in een deel om het water warm te houden en een deel om koud water te verwarmen.
Nee. De kokende waterstraal van een Quooker komt in de vorm van kleine druppeltjes uit de kraan. Hierdoor brandt u niet direct uw handen wanneer deze in aanraking komen met het hete water. Mocht de kraan toch te veel spetteren, dan kan het zijn dat de inlaatcombinatie niet volledig openstaat.
Met een Quooker in huis heb je altijd kokend water bij de hand, direct uit de kraan. Dat is makkelijk en bespaart dagelijks veel tijd. Bovendien is het de meest veilige en duurzame keuze voor de keuken en scheelt het ruimte op je aanrecht.
Hoe onderhoud ik een Quooker-systeem? Een Quooker-systeem heeft geen preventief onderhoud nodig. Op het moment dat de waterstraal minder krachtig wordt, duidt dit op kalkaanslag.
Het water in een reservoir van een Quooker wordt continu warm gehouden en dat kost natuurlijk energie. Toch is het energieverbruik van een Quooker relatief laag. Om een gemiddeld huishouden op elk moment van de dag van kokend water te voorzien, slaat de Quooker het warme water op in een reservoir onder het aanrecht.
In de categorie kleinere elektrische waterverhitters met voorraadvat voor in de keuken, zijn de Quooker COMBI en de Quooker COMBI+ de hoogst scorende keukenboilers met kokendwaterfunctie, en hebben daarom energielabel A gekregen.
Gemiddeld gebruikt een gezin van 3 personen ongeveer 10 liter kokend water per dag. Het Quooker reservoir gebruikt hiervoor 423 kWh per jaar om het water te verwarmen en 87,5 kWh om het water op temperatuur te houden. Een totaal energieverbruik van 511 kWh per jaar.
Bacterie opbouw in het waterreservoir. Heb je last van een stinkende Quooker, dan is de kans groot dat dat komt door bacteriën die zich in de Quooker hebben gevestigd. Een donkere, vochtige en warme omgeving is de ideale broedplaats voor bacteriën, schimmels en andere oorzaken van stank.
Uitzetten gaat eenvoudig met de schakelaar in de vorm van een Q aan de bovenzijde van het reservoir. Bij de oudere reservoirs zit er rechts aan de achterkant van de rode kap, naast het stekkertje van het LED-snoertje, een schakelaar.
Bovenop het Quooker reservoir zit de aan-/ uit schakelaar waarin een rood led lampje zit. Dit lampje zal pulserend (langzaam aan en uit) licht geven als het systeem in stand-by stand staat. Dit betekent dat je Quooker klaar is voor gebruik.
De energiekosten van een Quooker komen daarom - afhankelijk van de huidige stroomprijzen - zo rond de € 112,- per jaar. Dit zijn de kosten van het verwarmen én het warm houden van het water. Een Quooker koopt u daarom niet omdat u graag energie wilt besparen, maar omdat het gewoon erg handig is!
De gewone quooker is minder duurzaam dan de waterkoker en de magnetron en veel minder duurzaam dan de fluitketel op gas. De combi is duurzamer dan de gewone quooker, maar is ook aanzienlijk duurder: tot 1500 euro tegen 900 een gewone. Hoe duurzaam de combi is, hangt af van het gebruik.