Neem een broek uit jouw garderobe die jouw ideale lengte heeft en gebruik deze als voorbeeld. Knip met een scherpe schaar jouw jeans op dezelfde lengte. Als laatste stap haal je de scherpe zijkant van de schaar langs de zoom of gooi je jouw jeans in de wasmachine zodat de zoom ontrafelt.
Gebruik een tornmesje of een ander klein, scherp mesje om de naad los te halen. Eventueel kun je ook een schaar gebruiken. Snijd de draad door tot de zoom van beide broekspijpen helemaal los is.
Knip de broekspijpen af op de onderste lijn. Niet afgebeeld, maar wel belangrijk: aan beide zijkanten is de naad dikker: knip een puntje schuin af, zodat je het mooier kunt omvouwen! Vouw en strijk de bovenste lijn zo strak en recht mogelijk. Vouw dan de onderkant naar binnen en strijk/pers dit ook zo stevig mogelijk.
Gebruik hiervoor een zeer scherpe schaar om happen in de stof te voorkomen, bij voorkeur een stofschaar. Als de eerste broekspijp eraf is, trek je de broek nogmaals aan, om te kijken of het naar je zin is. Zo niet, knip je 'm bij.
Hoe duur het is om een broek te laten inkorten, hangt af van de stof waarvan hij is gemaakt en of er bijzonderheden in de broek verwerkt zijn. De prijs begint gemiddeld bij ongeveer acht euro. Een broek kun je professioneel – dat wil zeggen bij de kleermaker – al vanaf ongeveer acht euro laten inkorten.
Een supereenvoudige oplossing, want je hebt geen naaimachine nodig. Stap 1: Trek je broek aan. Stap 2: Pak een haarelastiekje en doe hem over de knoop van je broek. Stap 3: Rijg vervolgens het elastiekje door het gaatje en weer over de knoop.
Het verschilt per kledingstuk hoelang het vermaken duurt, dit kun je altijd even navragen in de winkel. Het korter maken van een broek duurt gemiddeld 30 minuten, maar specifiekere aanvragen duren langer.
Markeer het gebied dat je wilt innemen.
Gebruik een afwasbare textielstift of krijt, markeer kleine puntjes in een rechte lijn waar je de stof gaat inkrimpen. Deze stippen moeten net onder je knieën beginnen en doorlopen tot helemaal onderaan de broekspijpen.
Re: Afzakkende broeken..... tips? Vaker wassen idd, hemdje in je broek dragen die zorgt dat hij strakker zit en strak shirt erover heen zodat hij niet afzakt.
Speld vast en stik helemaal rond, zo dicht mogelijk naast het stiksel van de originele zoom. Doe dit voor de twee broekspijpen. De overtollige stof kun je afknippen en zigzaggen tegen het rafelen. Nu enkel nog de naad platstrijken met veel stoom en klaar!
Aan de onderrand van glad of sluik vallende kleding reken je gemiddeld 4 à 5 cm zoom en bij wijde kleding 2 à 3 cm. Voor blazer, jasjes en jassen houd je ± 4 cm zoom aan. Geef de patroonlijn van de zoom met een rijgdraad aan.
Wat kan je doen om je jeans te laten krimpen
*Was je jeans in de wasmachine op 60 graden met gewoon normaal wasmiddel. *Laat de wasmachine op de hoogst mogelijke stand centrifugeren. Door het hoge toerental zullen de vezels in de jeans zich samentrekken waardoor hij iets zal gaan krimpen.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Als het op het krimpen van kleding in water aankomt, is hoe heter de temperatuur, hoe beter. De energie in de hitte zorgt voor het verlichten van de stress op de draden die de stof samenstellen, waardoor ze samentrekken en strak worden.
Een jurk laten inkorten kost ongeveer 12 euro. Dat is de vanaf-prijs voor een eenvoudig gesneden jurk van een makkelijk te onderhouden stof zoals katoen.
Als coupeuse, coupeur, kleermaker of basismedewerker mode bestaan je werkzaamheden vooral uit het aanpassen, repareren of passend maken van kleding. Denk daarbij aan het naaien, stikken, (om)zomen, hotknifen, afzomen, verstevigen, innemen of versieren van stof of (stukken van) kleding.
Restylen is het aanpassen van kledingstukken, om ze beter bij u te laten passen. Dit kunnen kleine aanpassingen zijn, zoals mouw lengte of zelfs iets dat het een volledig andere look en feel geeft. Soms kan een kleine verandering een groot effect hebben, daarom durven veel mensen niet om hun kledij aan te passen.