Barbecue pakket compleet Royal – 20 personen – voor € 8,80 per persoon.
Barbecue pakket compleet Royal – 12 personen – voor € 9,75 per persoon.
Vleespakket Royal – 16 personen – voor € 6,00 per persoon. Barbecue pakket compleet Populair – 4 personen – voor € 8,50 per persoon. Barbecue pakket compleet Populair – 20 personen – voor € 7,60 per persoon. Barbecue pakket compleet Populair – 24 personen – voor € 7,55 per persoon.
Een compleet verzorgde buurtbarbecue al vanaf €12,25 per persoon - Weidenaar barbecue.
Van 20 - 50 personen is één kok voldoende, van 50 - 100 personen twee koks en voor meer dan 100 personen moet u rekening houden met minimaal 3 koks. Een barbecue kok kost € 99,- voor 3 uur, en ieder volgend uur kost € 25,-.
De gemiddelde Nederlander eet ongeveer 100 gram vlees per dag. Dit is ongeveer één stuk vlees per persoon. Bij een BBQ speelt vlees een grotere rol en wordt 400 gram vlees per persoon gegeten. Dit zijn ongeveer 3 stukken vlees per persoon.
1/3 stokbrood per persoon is voldoende.
Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon. Neem 1 groot stokbrood voor ongeveer 5 personen. Neem 1 bakje kruidenboter voor 2 stokbroden.
Een complete BBQ Box voor wie lekker wil barbecueën en zelf thuis een BBQ heeft staan. € 13,95 p.p.
Welke soorten vlees kunnen op de barbecue? Rundvlees, varkensvlees, kip en lamsvlees worden allemaal extra lekker als je ze boven hete kolen grilt. De wat taaiere soorten vlees, zoals rundersukade, kun je beter garen in de pan. Verder is het goed om te letten op hoeveel tijd vlees nodig heeft.
Hoeveel wijn moet je kopen bij de BBQ? Plan voor de zekerheid ongeveer twee glazen per gast per uur. Een fles wijn bevat vijf tot zes glazen, dus als je tien gasten verwacht voor een drie uur durende BBQ, zou dat neerkomen op twee doosjes of twaalf flessen wijn.
De geconsumeerde hoeveelheid vlees per persoon per jaar ligt rond de 39 kilo. De helft van het karkasgewicht wordt als vuistregel gehanteerd voor het consumptieniveau. We eten het meest varkensvlees met zo'n 18,5 kilo per jaar. Kippenvlees is een goede tweede met 11,5 kilo.
Rooster je een hele kip, gans of kalkoen? Ga dan uit van 400-500 gram per persoon. Het lijkt veel, maar houd er rekening mee dat een hele vogel bestaat uit aardig wat bot. De kans is natuurlijk aanwezig dat je nog wat restjes overhoudt, maar dit is gezien de volgende dag helemaal niet erg.
Groenten: zo'n 100 tot 200 gram per persoon (bv. 1 tomaat, 1 geraspte wortel, beetje sla,…) Brood, pastasalade en/of aardappelen: een half stokbrood, 150 gram pastasalade of 2 tot 3 gemiddelde aardappelen. Heb je meerdere bijgerechten, verander de hoeveelheden dan: bv 1 à 2 aardappelen en 1/4 stokbrood.
Gemiddeld eet een persoon tijdens een BBQ tussen de 150 en 200 gram salade. Let er op dat u de salade niet als eerst op tafel zet. Uw gasten gaan zich dan eerst tegoed doen aan de salade om vervolgens minder BBQ vlees te eten.
Lekker voor bij de barbecue, gourmet of als hapje tussendoor. Voor bij de barbecue, gourmet etc. is 200 gram per persoon vaak voldoende. Als hapje tussendoor is het advies om een grotere portie (ca 300 gram) per persoon te bestellen.
Daarnaast wordt er tijdens de barbecue natuurlijk ook gegeten van bijgerechten zoals stokbrood, fruit en salades. Als je rekening houdt met 150 gram salade, een kwart stokbrood en 75 gram fruit per persoon, zit je altijd goed! Qua drinken kun je rekening houden met ongeveer 3 glazen drank per persoon, per uur.
Ons advies voor het berekenen van de hoeveelheid saus is ongeveer 100 gram per persoon.
Reken op ongeveer 500 ml soep per persoon als het een maaltijdsoep wordt, iets minder als er veel 'vulling' in zit zoals b.v. bij bouillabaisse. Voor gewone soep heb je al genoeg met 200 tot 250 ml per persoon.
Hoeveel kip en gevogelte per persoon voorzien op de BBQ? Wij raden aan om in totaal 400 à 500 gram eten per persoon te rekenen. Dit zijn een 3 à 5-tal stukken (vlees, gevogelte, vis of vegetarisch). Om je barbecue-gasten te laten genieten van een gevarieerd aanbod voorzie je 100 gram gevogelte per persoon.
- Doorgaans reken ik 200 à 250gr per persoon, voor grote eters 350 à 400gr en voor de BBQ ongeveer 300 à 350 gr gram per persoon.
Hoeveel per portie? 400 -500 g per persoon.