Als je je toegangscode niet meer weet, moet je de iPhone met behulp van een computer in de herstelmodus zetten. In de herstelmodus kun je de iPhone wissen, waarna je deze opnieuw kunt configureren. Nadat je de iPhone hebt gewist, kun je je gegevens en instellingen herstellen vanaf een reservekopie.
Om de iPhone te ontgrendelen, druk je op de thuisknop met de vinger die je voor Touch ID hebt geregistreerd. Om de iPhone weer te vergrendelen, druk je op de zijknop. De iPhone wordt automatisch vergrendeld als je het scherm ongeveer een minuut lang niet aanraakt.
Op een iPhone X en nieuwer of op een iPad met Face ID gaat u naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode'. Ga op oudere iPhone-modellen naar 'Instellingen' >'Touch ID en toegangscode'. Op apparaten zonder Touch ID gaat u naar 'Instellingen' > 'Toegangscode'.
Apple raadt vanaf iOS 9 aan om een beveiligingscode te gebruiken bestaande uit zes cijfers, voorheen waren dit er slechts vier. Koop je een nieuw apparaat of herstel je iDevice dan krijg je de suggestie van zes cijfers.
De toegangscode (passcode) verloopt niet. Er zijn wel iCloud probleempjes vandaag. Als je op je iDevice je werkagenda of Exchange werkemail kan gebruiken, kan het zijn dat je werkgever (via MDM) je verplicht om eens in de zoveel tijd (bv 1x per half jaar) je toegangscode te wijzigen.
Vervolgens zullen we stap voor stap een aantal manieren eenvoudig voor je uitleggen. Vanaf iOS 12 ziet het ontgrendelen van je sim-kaart er anders – en logischer – uit, je tikt je pincode in en klikt OK. Standaard is de code vaak 0000.
Via het AssistiveTouch-menu hebt u toegang tot functies waarvoor u anders een fysieke knop moet indrukken of het apparaat moet bewegen. Met AssistiveTouch kunt u: De activeringsknop inschakelen. Het scherm vergrendelen.
Met Schermtijd kunt u realtimerapporten bekijken die laten zien hoeveel tijd u op uw iPhone, iPad of iPod touch doorbrengt. U kunt ook limieten instellen voor wat u wilt beheren. Met schermtijd kunt u bijhouden hoeveel tijd u en uw kinderen besteden aan apps, websites enzovoort.
Dat is balen! Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk je code te veranderen zonder de telefoon eerst te unlocken. De enige mogelijkheid om je toestel weer te gebruiken is een harde reset, hierbij wordt de pincode of het toegangspatroon verwijderd en kun je je telefoon weer normaal gebruiken.
De iPhone toegangscode wordt door veel mensen ook wel iPhone pincode genoemd. Daarnaast is er nog een andere pincode waarmee je te maken krijgt, namelijk de simpincode. Telkens als je je iPhone helemaal opnieuw opstart moet je deze code invoeren om gebruik te kunnen maken van de telefoonfuncties en mobiele data.
Als je je telefoon niet kunt ontgrendelen, moet je deze wissen.Vervolgens kun je de telefoon opnieuw instellen en een nieuwe schermvergrendeling instellen. Als je niet kunt inloggen op je Google-account, kun je informatie krijgen over hoe je je account kunt herstellen.
Toetst iemand zes keer de verkeerde code in, dan wordt het iOS-apparaat één minuut vergrendeld – alleen het alarmnummer kan nog gebeld worden. Is de zevende poging weer fout, dan duurt de blokkering vijf minuten. Na de achtste fout is de wachttijd een kwartier, na de negende een uur.
Je toestel wordt beheerd onder het Mobile Device Management-programma.Hierdoor kan er vereist worden om je pincode te wijzigen. Je maakt gebruik van een Exchange-mail account van bijvoorbeeld je werk. Ook hierdoor kan vereist worden je toegangscode te veranderen.
Met zes posities zijn er 1 miljoen verschillende 6-cijferige pincodes mogelijk. Laukötter ontdekte in de dataset van Hunt alle mogelijke pincodes op 1707 na. 123456 kwam met 13,46 procent het meest voor, gevolgd door 111111 (1,88 procent) en 123123 (1,33 procent).
Druk kort op de volume-omlaagknop.Houd vervolgens de zijknop ingedrukt totdat je het scherm van de herstelmodus ziet. iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPod touch (7e generatie): houd de bovenste knop (of de zijknop) en de volume-omlaagknop tegelijkertijd ingedrukt.
Opgepast: Israëlische spyware kan iPhones met nieuwste iOS-versie kraken. Dat meldt Citizen Lab. De internetwaakhond van de University of Toronto onderzocht de besmette iPhone 12 Pro van een Bahreinse mensenrechtenactivist. Hieruit blijkt dat het toestel medio februari van dit jaar stiekem te zijn besmet met Pegasus.