Pop-upadvertenties zijn het ergst. Blokkeer ze met Popup Blocker en u hebt nooit meer last van een vervelende pop-up. Een van de meest populaire adblockers voor Chrome, Safari en Firefox is AdBlock. Gebruik het om advertenties op Facebook, YouTube en Hulu te blokkeren.
Ongewenste reclame blokkeren met een Adblocker
Om de vervelende reclame op het internet te kunnen verwijderen kan er gebruik gemaakt worden van een extensie. Een extensie is een programma dat binnen de browser wordt geïnstalleerd. Door de extra functionaliteit kun je dan de reclame blokkeren.
Met Premium Lite kunnen YouTube-gebruikers naar video's kijken zonder dat die steeds onderbroken worden door advertenties. Dit geldt voor zowel video's in de YouTube-apps (iOS, Android, smart-tv's en gameconsoles) als in de browser. Ook YouTube Kids bevat met het abonnement geen advertenties meer.
Een adblocker is een applicatie of programma waarmee je online advertenties op websites, en commerciële videoadvertenties op bijvoorbeeld YouTube, kan blokkeren.
Google heeft op hulppagina's redenen gepubliceerd waarom mensen bepaalde advertenties te zien krijgen. Daarvoor worden verschillende gegevens van gebruikers verwerkt. Iemand met een Google-account die leeftijd en geslacht heeft ingevuld, krijgt op basis daarvan advertenties te zien die binnen dat profiel passen.
Om gepersonaliseerde advertenties in je browser en Microsoft account uit te schakelen moet je naar Instellingen > Privacy gaan en in het linkerpaneel op Algemeen klikken. Bijna helemaal onderaan staat een link met de naam Mijn Microsoft-reclame en andere persoonlijke gegevens beheren.
Je kunt de weergave van advertenties op Facebook niet uitschakelen of blokkeren. Je kunt echter wel beïnvloeden welke soorten advertenties je ziet door ons feedback te geven of advertenties en adverteerders die je niet wilt zien te verbergen. Tik rechtsboven in de advertentie op . Selecteer Advertentie verbergen.
Als je een Gmail-account hebt, kan het gebeuren dat je (gepersonaliseerde) advertenties in je inbox te zien krijgt. Deze advertenties worden gegenereerd op basis van de berichten in je inbox en door jou uitgevoerde zoekopdrachten. Google gebruikt deze informatie alleen voor advertenties binnen Gmail.
Als u geen ongeadresseerd reclamedrukwerk wilt ontvangen, kunt u bij uw gemeente 2 soorten brievenbusstickers aanvragen: NEE-NEE-sticker: u krijgt geen reclamedrukwerk en geen huis-aan-huisbladen in uw brievenbus. NEE-JA-sticker: u krijgt geen reclamedrukwerk in uw brievenbus, maar wel huis-aan-huisbladen.
Dit zijn enkele andere factoren die van invloed zijn op de advertenties die je ziet: Gegevens in je Google-account, zoals leeftijdscategorie en geslacht. Andere activiteiten in Google-services, zoals Google Ads. De soorten websites die je bezoekt en de activiteit in mobiele apps op je apparaat.
Wat kost YouTube kijken zonder reclame? YouTube Premium kost 12 Euro per maand. Met YouTube Premium Lite, dat 7 Euro per maand kost, kun je ook YouTube kijken zonder reclame, maar heeft verder geen andere Premium opties.
AdBlock is de enige YouTube-advertentieblokker met een gebruikersvriendelijke optie voor het toestaan van advertenties op je favoriete kanalen, waardoor je eenvoudiger contentmakers kunt ondersteunen.
Adblock Plus is een gratis extensie die het mogelijk maakt om je webervaring aan te passen en te beheren. Blokkeer vervelende advertenties, schakel tracking uit, blokkeer sites die erom bekend staan dat ze malware verspreiden, en nog heel veel meer.
Met een adblocker kunt u onlineadvertenties blokkeren en de kans op malvertising-aanvallen verkleinen. Maar adblockers blokkeren niet alle advertenties – veel bedrijven betalen de ontwikkelaars van adblockers veel geld om hun advertenties op de "witte lijst" te krijgen (ja, Adblock Plus, we hebben het over jou).
Pop up blocker aanzetten in Firefox (Oude versie)
Klik op extra (Tools) Klik op Options. Ga Naar tabblad Inhoud (Content) Zet het vinkje uit bij Block pop-up windows om deze uit te zetten.
Gebruik een antispam-software die u helpt af te geraken van ongewenste e-mails en nieuwsbrieven. Is de verzender van de e-mail betrouwbaar en wilt u geen e-mails meer ontvangen van dat bedrijf (bijvoorbeeld de nieuwsbrief van een krant), dan kunt u zich uitschrijven.
Als je je in Nederland bevindt en je krijgt toch een buitenlandmelding, heb je wellicht een buitenlands IP-adres dat nog niet is omgezet. Providers kopen namelijk regelmatig IP-adressen uit het buitenland en zetten deze om voor Nederlandse gebruikers.