Clouddienst. Met Google Drive kunnen mensen bestanden op internet (in de cloud) opslaan om ze op verschillende apparaten te gebruiken. Daarvoor stelt het bedrijf ruimte beschikbaar in een datacenter. Google Drive is een zogenaamde clouddienst.
Je krijgt het gratis bij het aanmaken van een Google-account: 15 GB aan opslagruimte in je eigen Google Drive. Dat is bovengemiddeld veel gratis cloud opslag. Het handige is dat je van verschillende Google-diensten een back-up kunt maken in Google Drive.
Je bewaarde foto's in je Google Drive en die werden vervolgens automatisch geüpload naar Google Foto's. Veranderde je wat aan die foto's in je Drive, dan zag je dat terug in Google Foto's. Vanaf 10 juli 2019 worden die foto's en video's niet meer automatisch gesynchroniseerd tussen beide diensten.
Controleren of je foto's en video's uit Google Drive synchroniseert met Google Foto's. Ga op je computer naar photos.google.com/settings. Controleer of het gedeelte 'Google Drive' wordt weergegeven. Als je dit niet ziet, heb je geen foto's en video's van Google Drive gesynchroniseerd met Google Foto's.
Je slaat foto's in de cloud op bij een clouddienst. Daarvoor moet je een account aanmaken waarmee je je eigen plekje op de cloud als het ware reserveert. Bij de meeste clouddiensten kan je gratis registreren. De opslagruimte die je krijgt varieert.
Om te kunnen werken in de cloud, hebben gebruikers bij zo'n clouddienst een account nodig met een wachtwoord. De diensten bieden vaak beperkte hoeveelheid gratis opslag aan. Wie veel video's en foto's opslaat, moet overstappen naar betaalde ruimte. Om de cloud te gebruiken, is ook een internetverbinding nodig.
Google Drive is de cloud opslagdienst van Google en de tegenhanger van OneDrive. Via Google Drive kun je gemakkelijk online in bestanden samenwerken en bestanden delen.
Stap 1: Ga naar drive.google.com
Ga op je computer naar drive.google.com. Je ziet nu Mijn Drive, met daarin het volgende: Bestanden en mappen die je uploadt of synchroniseert. Google-documenten, -spreadsheets, -presentaties en -formulieren die je maakt.
Je kunt cloudopslag ook openen via een Windows-, Mac- of Linux-besturingssysteem, op een van deze twee manieren: via het internet op dropbox.com of met onze desktopapp. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je apparaat is verbonden met internet om je bestanden te uploaden en openen.
1 Ga naar 'Instellingen' en klik op 'Accounts en back-up'. 2 Klik op 'Samsung Cloud'. 3 Klik op 'Start met OneDrive'.
Alles wat vóór 1 juni 2021 in Google Foto's is opgeslagen, blijft gratis en blijft beschikbaar. Alle foto's in 'Hoge kwaliteit' zullen dus nog steeds in je account blijven staan en je wordt niet plotseling overgezet naar een betaald account. Alles wat je ná 1 juni 2021 gaat uploaden telt mee bij je totale opslag.
Je foto's en video's worden opgeslagen in de opslagruimte in je Google-account. Van items die je vanuit Google Drive naar Google Foto's kopieert, wordt een back-up gemaakt op basis van de uploadgrootte.
In de app Foto's bekijkt en bewerkt u de genomen foto's. Foto's die met de smartphone zijn gemaakt, staan in de app Foto's . Deze app staat standaard op veel Android-apparaten. Tik eventueel eerst op de map Google en vervolgens op Foto's om de app te openen.
Wil je iets meer, dan kan je het best naar de Google Drive. Voor 1,99 euro per maand heb je 100 GB aan cloudopslag. Voor hetzelfde bedrag heb je bij OneDrive maar de helft. Bij iCloud krijg je 50 GB voor 99 cent per maand.
Google Drive
Voor 1,99 euro per maand heb je toegang tot 100GB opslagruimte. Is dit nog niet voldoende? Dan heb je nog de mogelijkheid om voor 9,99 euro per maand 1TB aan opslagruimte af te nemen, of voor 99,99 euro per maand maar liefst 10TB.
U ontvangt 5 GB gratis opslagruimte wanneer u zich registreert voor OneDrive, maar u kunt altijd meer kopen of u kunt u registreren voor Microsoft 365 om meer opslagruimte te krijgen.
Back-up en synchronisatie aan- of uitzetten
Log in op je Google-account. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account. Back-up en synchronisatie. Tik op Back-up en synchronisatie om de functie aan of uit te zetten.