De Franse vrouw vermijdt liever nauw aansluitende kledij. Kies voor een ontspannen en nonchalant silhouet (zonder baggy te lijken). Platte schoenen zijn het sleutelelement van de outfit. Vrouwen die op stiletto's zijn zeldzaam in het Parijse straatbeeld.
Ga niet voor een gekke kleur, maar kies voor een klassieke jas in marineblauw, zwart of beige. Breng kleur in je outfit door kleurige accessoires. De Franse vrouw draagt elegante platte schoenen voor elke dag. Je hoeft niet per se op hoge hakken te lopen om gracieus te zijn.
Verder zien we vaak een coltruitje of een ander simpel maar chique truitje, een witte blouse, een aansluitend rokje, een blazertje en mooie schoenen van echt leer. Sieraden zijn vaak vrij klassiek. Ook zien we de baret vaak terug bij de Parijse vrouw.
Een witte blouse, eventueel met een opvallende kraag, plus een wat meer sexy blouse in een los vallende stof, bijvoorbeeld zijde. Een stoer leren (biker) jack. Een donkerblauw-wit gestreept truitje van een goede, wat dikkere kwaliteit. Een tijdloze handtas in mooi leer, bijvoorbeeld in bruin of zwart.
Het inpaklijstje voor je citytrip naar Parijs moet volgende items bevatten: fijne wandelschoenen (de stad wil je immers te voet zien), een jurk voor een zwoele avond uit, jeans en een rieten tas die alle hippe Parisiennes in huis hebben.
De Franse 'je-ne-sais-quoi' stijl betekent dan ook letterlijk; 'ik weet niet wat'. Een chic en stijlvol gevoel zonder dat het lijkt alsof er uren over een outfit nagedacht is. Eindresultaat; een klassieke, simpele, coole en nonchalante look.
Mensen in Frankrijk zijn meestal te vinden in zakelijke vrijetijdskleding. De Fransen dragen over het algemeen geen t-shirts, versleten en gescheurde spijkerbroeken of vrijetijdskleding in het openbaar. Mensen in Frankrijk gedijen met de minimalistische look: zwarte kleding en weinig accessoires.
De Franse cultuur kent een aantal tradities en etiquette in het dagelijkse leven. Bij het begroeten is het geven van een hand heel gewoon. Bijvoorbeeld in een garage geven de autoverkopers en klanten elkaar een hand tijdens de begroeting. Vrienden en bekenden geven elkaar twee lichte kussen op de wang.
Parijs is dé wereldhoofdstad van de mode. Dat komt niet alleen door de haute couture modeshows, maar ook omdat er veel verschillende wijken zijn waar je alles kunt vinden wat je zoekt. Elk voorjaar komen er mensen van over de hele wereld naar Parijs om de ontwerpen te zien van Franse ontwerpers.
Vanaf 1850 veranderde dat. Toen gingen modeontwerpers de trend bepalen. De eerste was Charles Frederick Worth. Hij had naaisters in dienst die de kleding maakten.
Vergeet ook niet de dingen die je op hoofd zal dragen tijdens een citytrip, zoals een pet, een muts of een zonnebril. Vooral een zonnebril is eigenlijk een must, omdat je zoveel buiten bent. Zelfs als de zon minder fel schijnt, is een zonnebril fijn voor je ogen om minder last te hebben van de schelle lucht.
Bij de rijke mensen worden de resten van het middageten verwerkt in ragouts, pasteien en moezen. Om vier uur eten de mensen dit op. Verder eten de rijke veel wafels, suikergoed en taart. Voordat we gaan slapen, eten we vaak nog pap of rijstebrij in zoete melk.
Rijk zijn: 100 duizend dollar verdienen, 40 duizend dollar uitgeven, 1 miljoen dollar op de bank hebben.” Natuurlijk zijn er verschillende maatstaven aan de hand waarvan je bepaalt wat 'rijk' is, maar de meeste komen neer op een specifiek inkomen, of een sociale klasse.
Op de lange rue du Faubourg Saint-Honoré in de buurt van het Palais de L' Elysée zijn veel boetieks met dure kleding van bekende modeontwerpers (Gucci, Christian Lacroix) en cosmetica. Nog luxer wordt het op de place Vendôme met zijn peperdure juwelierszaken als Bulgari en Cartier.
Parijs wordt ook wel 'de stad van de liefde' genoemd. Dit heeft ermee te maken dat er in de stad een romantische sfeer hangt vanwege de smalle steegjes, de prachtige gebouwen en doordat pasgetrouwde stelletjes vroeger vaak op huwelijksreis gingen naar Parijs.
Je komt ze voornamelijk tegen in openbare toiletten omdat het goedkoper is en veel gemakkelijker te onderhouden en schoon te maken. Een Frans toilet is ook hygiënischer omdat je niet met je billen op een vieze bril hoeft te zitten. En je bent sneller klaar omdat je niet even lekker kunt gaan zitten.