Hoe lang kun je Keltisch zeezout bewaren? Oneindig! Mits op een koele en donkere plaats bewaard.Het kan ook in de koelkast bewaard worden.
Hoe lang kun je Keltisch zout bewaren? Oneindig! De bedoeling is dat je het buiten het zonlicht legt op een koele en donkere plaats. Kan ook in de koelkast.
Je maakt dit door 1/3 deel Keltisch zeezout te mengen in 2/3 deel water. Schud de fles of pot en het grootste gedeelte van het Keltisch zeezout zal oplossen. Neem hiervan 1 theelepel in een glas water.
Hoe vaak drink je Sole? Vul een groot glas met koud water. Voeg een theelepel Sole toe en meng met een lepeltje. Eén glas per dag is voldoende.
Keltisch zeezout bevat vierentachtig mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Wanneer je dit in een verdunde oplossing drinkt wordt het direct door je lichaam 'herkend' en in je cellen opgenomen.
Keltisch zeezout bevat een aanzienlijk aantal mineralen waaronder Natrium. Natrium helpt om de bloeddruk onder controle te houden en je hebt het nodig om je spieren en zenuwen beter te laten functioneren. Het belangrijkste om te onthouden is dat je maar een beetje Keltisch zout nodig hebt voor het beste resultaat.
Fabel: 'gezond' zout is niet schadelijk
Het gaat om producten met namen als zeezout, Himalayazout en Keltisch zout. Voor het effect op je gezondheid maakt het niet uit waar het zout vandaan komt of hoe het is bewerkt. Te veel van deze zoutproducten is dus net zo schadelijk.
Keltisch zeezout is de winnaar!
Zeezout is altijd beter dan keukenzout omdat daar meer mineralen in aanwezig zijn. Maar als je het allerbeste wil, is Keltisch zeezout de onbetwiste winnaar.
Je neemt een jampotje of een fles en die vul je voor 1/3 met het Keltisch zeezout, daaraan voeg je dan voor 2/3 aan zuiver water toe. Het liefst gebruik je bronwater, maar een goed kraanwater kan ook. Daarna schud je de pot of fles even heel goed en het grootste gedeelte van het zout zal dan oplossen in het water.
Dit vochtig Keltisch zeezout uit de Franse Guerande is het meest natuurlijke zeezout dat je kan vinden. Het ondergaat geen enkele bewerking. Het is ongewassen, ongeraffineerd en volledig vrij van additieven. Hierdoor behoudt Keltisch zeezout haar complexe, volle smaak en natuurlijke vochtigheid.
De zoutoplossing is 2 dagen houdbaar. De juiste mengverhouding voor zoutwateroplossing is: 9 gram (jodiumvrij) zout op 1 liter lauwwarm kraanwater, of.
Al zeggen experten dat je het liever laat voor wat het is. Het verhoogt de bloeddruk en zout dehydrateert het lichaam. Je kunt er hoofdpijn van krijgen of duizelig worden. Blijf je zoutwater drinken, dan kan nierfalen zelfs een van de effecten zijn.
Een sole bewaar je het beste donker in een keukenkastje. Altijd even schudden voor gebruik (de mineralen worden dan weer gelijkmatig over de vloeistof verdeeld) Ververs de sole als geheel elke 3 maanden. Bij hoge bloeddruk kun je beter de sole overslaan en de mineralen uit groenten halen.
Niet meer dan 2,4 gram natrium per dag is de regel.
Wanneer je kijkt naar het mineraal natrium, dan mag je dus sowieso nooit meer dan 6,95 gram Keltisch zeezout per dag. Let wel, natrium zit natuurlijk ook in andere producten. Vooral in bewerkte producten zoals brood, kaas, vleeswaren, etc.
Voor je gezondheid zijn zoutsoorten als Himalayazout of Keltisch zeezout niet beter of slechter dan gewoon keukenzout. Deze zoutsoorten bevatten soms wat mineralen, maar in zulke kleine hoeveelheden dat het weinig met je gezondheid doet. Het is zeker geen reden om meer zout te gaan eten.
Veel mensen denken dat zeezout gezonder is dan keukenzout, maar dat is niet waar. Beide zoutsoorten bevatten ongeveer evenveel natrium. Te veel natrium binnenkrijgen is ongezond.
Ontspannend zoutbad
Zout absorbeert vuil, aanslag en gifstoffen en reinigt de poriën van je huid diep. Het mineraalgehalte van zout helpt de beschermende barrière van de huid te herstellen en helpt hydratatie vast te houden.
Waarom zou je in hemelsnaam sole drinken? De belangrijkste reden: gezond. Sole bevat 84 mineralen waaronder magnesium, calcium, fosfor, kalium en uiteraard natrium en chloride. Daarnaast bevat sole alle spoorelementen, waaronder ijzer en zink.
Minder zout eten verlaagt je bloeddruk. Een vermindering van 4,5 gram zout (1,8 gram natrium per dag), verlaagt de bovendruk met 2 mmHg. Dit positieve effect is ongeveer 2,5 keer groter bij mensen met een verhoogde bloeddruk.
"Keltisch zout komt uit ondiepe zoutmoerassen in Frankrijk. Himalayazout is roze van kleur en wordt gewonnen in een van de grootste zoutmijnen ter wereld, in Pakistan." Het vierde soort is zeezout. "Dat wordt gewonnen door zeewater te laten verdampen.
Himalayazout is evenals tafelzout steenzout, dat wordt gewonnen uit oude steenlagen of mijnen. Himalayazout wordt ook niet bewerkt en bevat, evenals keltisch zeezout nog andere mineralen en spoorelementen, wel in een iets andere verhouding dan keltisch zeezout. Het belangrijkste bestanddeel van zout is natrium.
Keltisch zeezout is zeer mineraalrijk. En dat proef je! Ons Keltisch zeezout is mineraalrijk, ongeraffineerd en en licht vochtig. Dit zout heeft grote grijze kristallen en omdat het een vochtige samenstelling heeft is het ongeschikt om met een zoutmolen te malen.
Mensen die meer zout binnenkrijgen, hebben een hogere bloeddruk. Dit kan leiden tot (verergering van) nierschade en (sterfte door) hart- en vaatziekten. Iedere 5 gram zout per dag extra wordt in verband gebracht met een 14% hoger risico op hart- en vaatziekten en 23% hoger risico op een beroerte.
De Hartstichting adviseert om maximaal 6 gram zout per dag te eten. Minder zout eten kan helpen om de bloeddruk te verlagen.
Keltisch zeezout is in twee verschillende vormen verkrijgbaar: Als 'sel gris' (grijs zout), ook wel 'gros sel marin' (grof zeezout) genoemd. Als wit tafelzout, 'fleur de sel' (bloem van het zout) genoemd.