Connectie. Er is een nieuwe app op de markt waarmee je de beste, gratis WiFi spots in de buurt kunt vinden. De app, met de naam WeFi, heeft de gegevens van tweehonderd miljoen WiFi hotspots over de hele wereld, om ervoor te kunnen zorgen dat jij altijd gratis internet hebt, waar je ook bent.
Zoek een hotspot van je internetprovider.
Veel internetproviders hebben hotspots verspreid door het hele land, waar je als abonnee gratis gebruik van kunt maken. Dus als je thuis een internetabonnement hebt hoef je alleen even te zoeken op de website van je provider voor meer informatie.
Het is echter ook mogelijk om draadloos te internetten via wifi wanneer je met je laptop, tablet of smartphone op stap bent en je bijvoorbeeld op het vliegveld of in een horecagelegenheid internettoegang wilt. Op veel plekken is dat gratis, maar op sommige plekken moet je hier voor betalen.
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.
Een openbaar wifi-netwerk gebruiken van bijvoorbeeld een café, hotel, camping, vliegveld, trein of bus is nooit veilig, of je nu een wachtwoord gebruikt of niet. Zodra je inlogt op een openbaar wifi-netwerk, kan een hacker toegang krijgen tot je apparaat en daardoor tot je persoonlijke en belangrijke gegevens.
Dankzij wifi kun je met een computer, tablet of smartphone draadloos internetten. Thuis, maar ook op plekken waar een zogenoemd openbaar wifi-netwerk wordt aangeboden, zoals een café, hotel, camping en vliegveld. Iedereen kan en mag zonder gebruikersnaam of wachtwoord een openbaar wifinetwerk gebruiken.
Waar vind ik Wifi hotspots? Je vindt door het hele land en daar buiten Wifi hotspots. Vaak zijn Wifi hotspots te vinden op openbare plaatsen als in een restaurant, hotel, winkel of op de camping, maar ook de NS en busmaatschappijen hebben Wifi hotspots.
Wat is een hotspot precies? Door van je telefoon een wifi hotspot te maken, kun je jouw mobiele dataverbinding delen met anderen. Je creëert een eigen wifi netwerk waarmee andere apparaten kunnen verbinden. Via deze wifi verbinding wordt er gebruik gemaakt van jouw mobiele data.
Wifispots werkt heel simpel. Je stelt de dienst eenmalig in op je smartphone, tablet of laptop. Daarna word je automatisch verbonden wanneer je bij een wifispot in de buurt bent.
Doordat het wifi netwerk bestaat uit meerdere stations, is het wifi signaal overal even sterk. Plaats bijvoorbeeld een station in je keuken of zelfs in de schuur en je hebt wifi buiten. De stations zijn draadloos met elkaar verbonden, je hoeft dus geen netwerkkabels te trekken.
De oplossing: een krachtig access point voor buiten
Een krachtig access point (zender) is dan de beste oplossing voor het creëren van stabiel WiFi in de tuin. U sluit het access point via een router of switch aan op uw netwerk, waarna het apparaat buiten wordt geplaatst en daar een WiFi-signaal uitzendt.
Maak je voor je werkzaamheden regelmatig gebruik van een wifi verbinding? De kwaliteit en de voordelen van 4G zijn de afgelopen jaren steeds groter geworden. Met een (eigen) 4G verbinding ben je nu over het algemeen zelfs sneller en veiliger online.
Jazeker! Maak gebruik van onze gratis wifi, 'IKEA Wifi', terwijl je aan het winkelen bent. Handig, want nu kan je de IKEA app of website bij de hand houden voor bijvoorbeeld je boodschappenlijstje, of actuele productgegevens checken zoals de prijs en beschikbaarheid.
Connexxion biedt u de gelegenheid gebruik te maken van, en verleent u daartoe toegang tot, gratis draadloos internet via onze WiFi verbinding.
Man-in-the-middle-aanvallen, wifi-sniffing, DNS-spoofing en malware zijn de belangrijkste wapens die hackers gebruiken om de informatie te stelen die u prijsgeeft terwijl u openbare netwerken gebruikt.
Jazeker! Op het moment dat je ouderlijk toezicht niet hebt ingeschakeld verzameld jou besturingssysteem als nog wat je allemaal doet, zij hebben dus ook inzicht in bijna alles wat jij online doet. Ook bij jou besturingssysteem kun je opvragen welke gegevens zij allemaal over jou verzameld hebben, dit is jou recht.
Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
Kan je internetprovider je geschiedenis zien? Je provider kan je internetverkeer inzien, maar mag dit niet delen of opslaan. Sinds 2015 is de bewaarplicht wet afgeschaft. Hierdoor mogen internetproviders internetgeschiedenis en locatiegegevens niet meer opslaan.
Selecteer in Netwerkcentrum, naast Verbindingen, de naam van uw Wi-Fi-netwerk. Selecteer in Wi-Fi-status de optie Eigenschappen van draadloos netwerk. Selecteer in Eigenschappen van draadloos netwerk het tabblad Beveiliging en selecteer vervolgens het selectievakje Tekens weergeven.
Een privéadres heeft geen invloed op hoe u verbinding maakt met de meeste wifinetwerken of hoe u deze gebruikt, maar als een netwerk uw apparaat geen toegang verleent, of geen verdere netwerk- of internettoegang toestaat nadat u verbinding hebt gemaakt, kunt u 'Privéadres' uitschakelen voor dat netwerk.
Via een simkaart kun je bijvoorbeeld ook draadloos internetten. Maar wifi gebruikt het internetsignaal van een modem in een lokaal netwerk (LAN). Mobiel internet daarentegen, gebruikt een simkaart voor internetsignalen via zendmasten.