Miljarden mensen studeren Engels over de hele wereld en velen volgen een cursus Engels als volwassene of al van jongs af aan. Veel leraren en studenten zeggen dat Engels moeilijk is om te leren. De Engelse taal heeft meer woorden dan welke andere taal dan ook. Dat zorgt voor veel voorkomende spelfouten.
Engels een van de meest gemakkelijke talen om te leren (en ook heel nuttig voor bijvoorbeeld het bedrijfsleven!).
Voor talen uit groep 5 zoals het Chinees en het Arabisch, heb je maar liefst 2200 uren nodig om de taal vlot te spreken. Terwijl je voor het Engels en het Deens na 600u al in staat bent om jezelf uit de slag te trekken.
Er zijn verschillende manier om Engels te leren. Je kunt het jezelf leren door een app zoals Duolingo of Simya te gebruiken, maar je kunt het ook professioneler aanpakken en een cursus of taaltraining Engels volgen. Cursussen en taaltrainingen worden op verschillende niveaus aangeboden.
Sommige mensen denken nog steeds dat je het beste meer talen kunt leren door deze achter elkaar, opeenvolgend te leren. Dit klopt echter niet voor het spontaan leren van talen. Dit is uit onderzoek gebleken. Kinderen kunnen namelijk al vanaf hun geboorte meerdere talen aangeboden krijgen en dit goed oppakken.
Engels is toch maar een lastige taal om te leren: woorden met verschillende betekenissen alleen omdat de klemtoon anders ligt, onregelmatige meervouds- en werkwoordsvormen, grappige voorzetsels en veel onlogische woorden, vier verschillende uitspraken bij één letter of lettercombinatie…..
Hetgene dat Engels zo moeilijk maakt is dat je spelling en uitspraak beide moet aanleren om een goede woordenschat op te bouwen. Het probleem wat er nu namelijk is, is dat ze de woorden of niet op schrift herkennen of niet als klank. Dit komt omdat ze de klanken niet aan het woordbeeld gekoppeld hebben.
1. Afrikaanse taal. Afrikaans heeft veel gemeen met Engels (en uiteraard nog veel meer met Nederlands), en de grammatica is erg eenvoudig. Werkwoorden hoeven niet vervoegd te worden, er zijn geen geslachten en veel woorden zijn overgenomen uit het Nederlands en het Engels.
Volgens het Guinness Book of Records zijn de moeilijkste talen het Tabassaran in de Kaukasus omdat deze taal maar liefst 48 naamvallen kent; de Noord-Amerikaanse indianentaal Haida, die met 70 de meeste voorvoegsels ter wereld heeft; Amale uit Papoea-Nieuw-Guinea, de taal met de meeste werkwoordsvormen: meer dan 69.000 ...
Het Koreaanse alfabet, Hangul, is samengesteld uit 14 medeklinkers en 10 klinkers, met symbolen die je combineert tot lettergrepen. Nog een leuk weetje over Koreaans?
Of er een maximum aantal talen is dat een mens kan leren, is onbekend. Volgens de Braziliaanse uitgave van het World Book of Records is de Libanees Ziad Fazah, die in Brazilië woont, met 58 talen recordhouder.
Het is beter om twee zeer verschillende talen tegelijkertijd te leren, dan twee talen die op elkaar lijken. Je kunt zonder problemen Japans leren en tegelijkertijd met Duits bezig zijn, want die talen zijn zeer verschillend.
​ Het beste wat je kan doen om je voor te bereiden op een Engelse leestoets is veel Engelse teksten lezen en hierbij opdrachten maken. Ook kan je je kennis vergroten door overdag je bezig te houden met Engels. Zo kan je bijvoorbeeld de app: Guardian downloaden en elke dag een nieuwsartikel in het Engels lezen.
Een jaarabonnement kost 4,99 euro per maand. Babbel is verkrijgbaar in de App Store en Google Play.
Lees jezelf in op het jargon rond je studie, werk of interesses. Ga je op uitwisseling: richt je op de woordenschat rond je studie. Ga je naar een conferentie: oefen je vragen aan deelnemers en leer het jargon van je vak. Ga je op tussenjaar: spijker je woordenschat bij in de categorie reizen en toerisme.
Ik spreek je snel. We'll talk soon.