Gebruik NordVPN voor maximale bescherming op al je apparaten, inclusief je smartphone, laptop, tablet, pc en zelfs je thuisrouter. Met één abonnement kun je NordVPN op 6 apparaten tegelijk gebruiken. Je kunt de NordVPN-app downloaden voor iOS, Android, Windows, macOS, iPad ,Linux en Android TV.
Je IP-adres verbergen: in het kort
Kies een goede VPN-provider, zoals NordVPN. Een VPN-server is een intermediaire server die je verbinding met het internet versleutelt en je IP-adres verbergt. Dit maakt een proxy overbodig. Kies een abonnement en download het programma op al je apparaten.
Dit is mogelijk. In principe zijn de adresgegevens die bij het IP-nummer horen alleen bekend bij de internetprovider. Zij zullen deze gegevens nooit zomaar aan iemand geven.
Je IP-adres is een uniek adres welke je krijgt toegewezen door je internetprovider. Als je een website of andere onlinedienst gebruikt is je IP-adres zichtbaar zodat de opgevraagde gegevens teruggestuurd kunnen worden naar jouw unieke IP-adres.
Wil je je IP-adres veranderen, dan heb je een VPN nodig. Zo'n 'virtual private network' laat je anoniem surfen op het internet door je eigen IP-adres te veranderen naar dat van de VPN-server. Je online activiteit kan daardoor niet teruggeleid worden naar jou als persoon.
Iedere computer welke verbonden is met een netwerk heeft een uniek IP-adres waardoor de computer herkend kan worden. Dit IP-adres is afhankelijk van het modem waar verbinding mee gemaakt wordt. Als er meerdere verbindingen met hetzelfde netwerk gemaakt worden is er een router nodig.
Om het IP-adres van je telefoon te vinden, ga je achtereenvolgens naar Instellingen > Info telefoon en Status. Je huidige IP-adres wordt weergegeven tussen andere informatie, zoals je IMEI en je Wi-Fi MAC-adres: Operators van mobiele telefonie en internet wijzen ook een zogenaamde openbare IP-adres.
Het Gerechtshof 's-Gravenhage heeft in een arrest bepaald dat de politie het IP-adres van de computer van een verdachte mag achterhalen zonder medeweten van verdachte. De politie mag echter niet zelf of via derden in computers snuffelen.
Met een IP-adres zijn computers zichtbaar voor andere computers op het internet. Ook smartphones, tablets, routers, printers en andere computerapparatuur kunnen elkaar op die manier vinden. Ze zijn vervolgens in staat met elkaar te 'praten'.
Een apparaat dat verbonden is via 4G krijgt echter een dynamisch IP-adres toegewezen, wat betekent dat het IP-adres regelmatig verandert. Hierdoor is het niet standaard mogelijk om het apparaat op afstand te benaderen.
Wie kunnen meekijken met wat ik online doe? Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
Een IP-adres bestaat altijd uit 4 nummers, gescheiden door een punt, waar elk nummer een bereik kan hebben tussen 0 en 255. Een voorbeeld van hoe een IP-adres eruit kan zien is 192.0.2.197.
Een VPN verbergt je IP-adres en versleutelt je online activiteiten voor maximale privacy en veiligheid. Dit gebeurt door je te verbinden met een versleutelde, privé VPN-server, in plaats van die van je internetprovider.
Dankzij je IP-adres weten de websites die je bezoekt, waar ze hun informatie naartoe moeten sturen. Je IP-adres zit echter ook gekoppeld aan je locatie, waardoor iedereen die je IP kan zien, weet waar jij bent. Daarom kiezen veel mensen ervoor hun IP-adres te verbergen.
Bij consumentenproducten is het IP adres altijd dynamisch. Vaak wel voor langere tijd hetzelfde, maar bij onderhoud of restart van systemen kan het gewoon veranderen.
Een WHOIS-query van een IP-adres geeft de gegevens terug van de beheerder van het netwerk. Zo kan je opzoeken wie er achter een bepaald IP adres schuil gaat (netwerkbeheerder, land,..).
Ja. Alle VPN-diensten respecteren een rechterlijk bevel tot verstrekking van gebruikersgegevens. VPN-diensten verbergen namelijk het IP-adres van gebruikers door hun eigen IP-adres ervoor in de plaats te stellen. Maar ze kunnen alleen gevolg geven aan zo'n rechterlijk bevel als die gegevens (nog) opgeslagen zijn.
De politie kan die gegevens opvragen indien er voldoende aanleiding is. Je moet dit echter vergelijken met het verkrijgen van een huiszoekingsbevel. Je hebt echter alleen een login naam.
Uw IP adres is direct gekoppeld aan uw internetverbinding. Dit betekent dat het verandert zodra u gebruik maakt van een verbinding op een andere locatie. Op uw werk zult u dus een ander IP adres hebben dan thuis.
Ga naar Instellingen en druk daarna op Wifi. Druk op jouw wifi-netwerk (hier staat een vinkje voor). Achter het woord Router staat het IP-adres van je router of wifi-modem.
Dat is omdat je telefoon zowel een ipv4 als ipv6 ip-adres krijgt van je WiFi router, van ipv6 heeft hij er 2 waarvan er 1 tijdelijk is, dat zal dan die van regel 4 zijn. Je mobiel is in 1ste instantie alleen verbonden met de WiFi van je router waar hij de verschillende types ip-adressen van krijgt.
In 2013 werd er per IP-adres gemiddeld zo'n 5 of 6 euro betaald, in 2014 steeg dat naar 7 tot 8 euro en vorig jaar schommelde de prijs volgens Bais tussen de 9 en 12 euro. Toch leuk als je toevallig nog wat IP-adressen hebt liggen.
Afhankelijk van de blokgrootte betaal je nu tussen de 20 en 25 euro per adres. Onderstaande grafiek laat zien hoe dit bedrag al jaren gestaag oploopt.