Gestolen iPhone traceren via imei
Je vindt het IMEI-nummer op de iPhone zelf bij 'Instellingen>Algemeen>Info' en in het simkaarthoudertje van de iPhone. Als je je iPhone niet in handen hebt, is dat nummer ook nog te vinden. Je kunt het terugvinden op een sticker op de oorspronkelijke verpakking.
Afhankelijk van het apparaat kan het wissen van alle gegevens enkele minuten duren.
De Verloren-modus vergrendelt je iOS-apparaat in geval van verlies of diefstal, zodat anderen geen toegang tot je persoonlijke data hebben. Hier leggen we uit hoe je deze modus kunt gebruiken. Als de Verloren-modus is ingeschakeld, kan er een door jouzelf geschreven boodschap op het scherm getoond worden.
Vanaf iOS 15 blijf je de locatie dus ook zien nadat je de iPhone gewist hebt. Bovendien is de iPhone nog steeds naar jou herleidbaar. Probeert een dief je iPhone te verkopen, dan krijgt de potentiële koper op het Hallo-scherm te zien dat het apparaat van jou is en hij kan worden getraceerd.
Ga naar Android Market, meld je aan met je account en installeer de app op je kwijtgeraakte telefoon. Geef de locatie door aan de politie, zij kunnen de telefoon voor je achterhalen.
Maar wat als een apparaat uit staat? Vanaf iOS 15 kun je een zoekgeraakte iPhone terugvinden in de Zoek mijn-app, ook als het toestel is uitgeschakeld of de batterij leeg is. Dit werkt alleen met nieuwere modellen. “Vind je apparaten met het Zoek mijn-netwerk, zelfs als ze zijn uitgeschakeld”, zegt Apple.
Find My Iphone is vrij accuraat, alleen voor de doeleinden die hier besproken wordt kan je beter Find Friends gebruiken. Die is veel handiger in gebruik. En ja, er is een vertraging in find friends/find iPhone. Ligt een beetje aan waar die zit.
Bel dan gratis naar onze Klantenservice om je simkaart te laten blokkeren. Bellen kan ook vanuit het buitenland. Je betaalt het tarief voor bellen in het buitenland. Onze klantenservice is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Doe aangifte bij de politie
De politie maakt na je een aangifte een proces-verbaal op, wat je nodig hebt als je eventueel een claim indient bij een verzekeraar. Ook als je niet verzekerd bent, doe je er goed aan om aangifte te doen. De kans is misschien klein, maar misschien vindt de politie je telefoon terug.
De politie heeft Imei nodig om een sms-bombardement af te vuren op een nieuwe simkaart in een gestolen gsm. Bovendien is het een noodzakelijk kenmerk om de gsm op te kunnen nemen in de landelijke database van gestolen mobieltjes.
Doe je aangifte en ga je met de politie op zoek naar je telefoon? Dan hebben ze een IMEI-nummer nodig waarmee ze je telefoon kunnen tracken. Dit vind je door #06# in te voeren in je telefoon. Voor opsporing via IMEI hoeft je telefoon niet aan te staan.
Telefoon gestolen uit huis
Wanneer je smartphone uit je huis wordt gestolen, valt deze onder de dekking van de inboedelverzekering. In dat geval keert je verzekeraar een vergoeding uit waarmee je een nieuwe telefoon kunt kopen.
Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' en tik op 'Info'. Zoek het serienummer. Mogelijk moet u omlaag scrollen om het IMEI-/MEID-nummer en het ICCID-nummer te vinden.
De truc werkt door in de iCloud-instellingen precies tegelijkertijd de knoppen voor Find my iPhone en het verwijderen van het iCloud-account in te drukken. Vervolgens kan de dief het toestel uitzetten en weer aan zetten, waarna de software geen wachtwoord vraagt voor het verwijderen van het account.
Zoek uw iPhone in de Finder of in iTunes op de computer waarop deze is aangesloten. (Lees hoe u een verbonden iPhone vindt.) Kies 'Herstel' wanneer u de opties 'Herstel' en 'Werk bij' te zien krijgt. Uw computer downloadt software voor uw iPhone en begint het herstelproces.
In de meeste gevallen kun je de simkaart zelf online blokkeren. Je moet dan wel een account hebben bij de website van de provider. Het is ook mogelijk om via de klantenservice jouw simkaart te blokkeren.
Als je simkaart gestolen is of je bent je simkaart kwijt, dan is het heel belangrijk dat je je simkaart zo snel mogelijk laat blokkeren. Zo kan niemand misbruik maken van je abonnement. Om je abonnement te blokkeren, contacteer ons op 0800 95 95 5. We staan 24u op 24 en 7 dagen op 7 tot je beschikking.
Via zoek mijn apparaat
Heb je de functie zoek mijn apparaat ingeschakeld? Dan kun je via deze app je iPhone op afstand blokkeren. Log hiervoor bij https://icloud.com/find in. Klik vervolgens op “zoek iPhone”.