Hoe verstuur ik grote bestanden via e-mail? Je kunt grote bestanden verzenden via e-mail door een deelbare link naar een bestand of map in Dropbox te maken. In Dropbox zelf kun je over een bestand of map bewegen en deze via e-mail verzenden door op Delen te klikken als die optie verschijnt.
We kunnen vaak maar 5 of 10 MB aan bestanden per keer via de mail sturen. Maar via WeTransfer kun je maar liefst 2 GB aan documenten, foto's, video's, presentaties en andere bestanden delen. Het maakt niet uit of het één heel groot bestand is of vele kleine, als het maar onder de 2 GB blijft. Dit is gratis.
Door gebruik te maken van Drive wordt dat 10 gb, meldt Google in een blogpost. Het werkt via Gmails nieuwe interface voor het opstellen van berichten. Onderaan die interface komt een nieuwe knop te staan, waarmee bestanden uit de eigen Google Drive zijn toe te voegen aan de mail.
Bestanden comprimeren vóór verzending
Ga naar de map met het bestand dat u wilt verzenden. Selecteer een bestand. Als u meerdere bestanden wilt selecteren, houdt u Ctrl ingedrukt terwijl u op de bestanden klikt. Klik met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer Verzenden naar > Gecomprimeerde (gezipte) map.
Het probleem treedt op vanwege een van de volgende redenen en is afhankelijk van het type e-mailaccount dat u gebruikt. U ontvangt dit foutbericht omdat Outlook 2013 en latere versies een standaardlimiet voor de grootte van bijlagen hebben van 20 megabyte (20480 KB) voor internet-e-mailaccounts.
U kunt het bestand comprimeren, of zippen, in Windows. Hierbij wordt het bestand kleiner, maar behoudt het de oorspronkelijke kwaliteit van uw presentatie. U kunt ook de mediabestanden in de presentatie comprimeren, zodat ze kleiner worden en eenvoudiger kunnen worden verzonden.
Veruit de bekendste dienst om grote bestanden mee te versturen is WeTransfer. Deze dienst is er niet alleen als website voor je desktop, maar ook als mobiele app. De app werkt echter wel iets anders. Via de app kun je een bestand uploaden vanaf je telefoon, bijvoorbeeld een foto.
Via Wetransfer kan je gratis tot 2GB doorsturen. Meestal worden foto's doorgestuurd maar de bestanden die je wil doorsturen mogen bijvoorbeeld ook tekstdocumenten, muziekbestanden, videobestanden zijn.
Maximale grootte van bijlagen
Als je meerdere bestanden hebt, mogen ze gezamenlijk niet groter dan 25 MB zijn. Als je bestand groter is dan 25 MB, voegt Gmail automatisch een Google Drive-link aan de e-mail toe en wordt het bestand niet opgenomen als bijlage.
Met Sendgb kan iedereen veilig uploaden, verzenden en delen van grote bestanden tot 5GB gratis. Gebruikers kunnen grote bijlagen versturen via e-mail of korte koppelingen maken om gemakkelijk te delen. Gebruikers kunnen grote bestanden overzetten, zoals documenten, foto's, HD-video's en meer .
Een bestand of een map zippen (comprimeren)
Zoek de bestanden of mappen die u wilt comprimeren. Houd de linkermuisknop ingedrukt op het bestand of de map (of klik met de rechtermuisknop), selecteer (of plaats de aanwijzer op) Verzenden naar en selecteer vervolgens Gecomprimeerde (gezipte) map.
Dan zal de app dit merken en via de app de bestanden downloaden. Op de computer worden de bestanden altijd gedownload via de browser. Zitten er foto's in het WeTransfer bestand? Dan kan je deze meteen met de Collect app bekijken.
Met WeTransfer kun je tot 2GB aan bestanden in één keer gratis versturen. De ontvanger krijgt dan een downloadlink van WeTransfer toegestuurd. Wanneer je hierop klikt, kun je de bestanden als zip-bestand downloaden op je apparaat. De downloadlink blijft zeven dagen geldig.
Via de gratis dienst WeTransfer kunt u bestanden tot 2GB in één keer versturen. Het gebruik van de gratis versie is eenvoudig. Er is zelfs geen registratie nodig: Ga naar www.wetransfer.com.
Wat kost WeTransfer Pro? Voor de premium service van WeTransfer betaal je 120,- euro per jaar of 12,- euro per maand. Indien je voor voor een heel jaar betaalt dan bespaar je dus 17%. Ga naar deze aanmeldingspagina als je WeTransfer Pro wil gaan.
WeTransfer – WeTransfer is een Nederlandse dienst die dus valt onder de Nederlandse wet- en regelgeving. Je kan er dus vanuit gaan dat ze netjes omgaan met je privacy. WeTransfer maakt echter gebruik van servers op verschillende plekken in de wereld. Je weet dus niet zeker of je bestanden binnen Europa blijven.
Navigeren door de WeTransfer-app is erg simpel. Met een paar swipes en tikken kies je de juiste bestanden en kan het uploaden beginnen. Desgewenst kun je de 'transfer' pauzeren om hem later weer voort te zetten. De Android-app vereist versie 4.0.3 of nieuwer en tenminste 5,3MB aan vrije opslagruimte.
Algemeen. Wanneer je bestanden kleiner wil maken, kan je deze dus altijd proberen te verkleinen door er een zip- of rar-bestand van te maken. Een rar-bestand werkt net hetzelfde als een zip-bestand, maar gebruikt een andere manier om bestanden kleiner te maken.
Een zip-bestand is een gecomprimeerd bestand dat een of meer bestanden bevat. De bestandsgrootte van zo'n gecomprimeerd bestand is kleiner dan alle losse bestanden samen. Het zip-bestand neemt dus minder opslagruimte in en u hebt ook alle losse bestanden samengevoegd tot één bestand.