In 1798, toen Nathan 21 jaar was, vertrok hij naar Engeland, waar hij onder meer in Manchester als textielhandelaar werkte. Hij verkaste daarna naar Londen. Daar ging hij in de geldhandel aan de slag en richtte in 1811 de beroemd geworden Engelse tak van het Rothschild-concern op.
Gewoon-nieuws schat het vermogen van de Rothschilds op 490.000.000.000.000.000 dollar, oftewel "vierhonderdnegentigduizend triljoen dollar".
Namelijk de familie Walton-Penner, door Forbes onlangs nog op de eerste plaats gezet in de ranglijst van rijkste families ter wereld. De familie dankt zijn vermogen van 238 miljard dollar vooral aan het bezit van Walmart, de grootse supermarktketen in de Verenigde Staten.
Baron Élie de Rothschild (1917-2007) was zo'n kunstverzamelaar, náást zijn werk als bankier en ondernemer en wijnboer/eigenaar van het beroemde Franse wijnkasteel Château Lafite Rothschild. Hij was een groot liefhebber van Rembrandt en had naar verluidt ook De Vaandeldrager in bezit.
DE FAMILIE ROTHCHILD. Deze familie is zo rijk dat wanneer het geschatte vermogen $490.000. 000.000.000.000,- (vierhonderdnegentigduizend triljoen dollar) van de bankiersfamilie "De Rothschilds" onder de wereldbevolking verdeeld zou worden dan zou iedere wereldburger minstens 70 miljoen dollar ontvangen.
De familie Rothschild wilde in 2019 het werk al verkopen, maar omdat de Franse Staat het als een „nationale schat” bestempelde had het 30 maanden de tijd om het zelf aan te schaffen. Nu Frankrijk daarvan afziet, is het mogelijk voor Nederland om het werk te kopen.
De staat telt 150 miljoen euro neer voor het topstuk. De aankoop van De Vaandeldrager zal via een combinatie van publieke en private financiering gaan. De Vereniging Rembrandt draagt een bedrag van 15 miljoen euro bij, naast de bijdrage van het Rijksmuseum Fonds van 10 miljoen euro.
Aankoop De Vaandeldrager van Rembrandt definitief na akkoord Eerste Kamer. De Eerste Kamer heeft ingestemd met de aanschaf van het schilderij De Vaandeldrager van Rembrandt. Daarvoor trekt de staat 150 miljoen euro uit, de resterende 25 miljoen wordt betaald door de Vereniging Rembrandt en het Rijksmuseum.
Rothschild is een internationale dynastie van Duits-Joodse oorsprong. De familie is vooral bekend door haar werk op financieel gebied, zoals bankieren. In Oostenrijk, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben veel leden van de familie adellijke titels.
De Wereldbank is 's werelds grootste instituut voor ontwikkelingssamenwerking. Zij verstrekt leningen aan ontwikkelingslanden en middeninkomenslanden, met als voornaamste doel het bestrijden van armoede. De internationale bank is technisch gezien een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties.
Frankfurt is de thuisplaats van zowel de Rothschilds als de Europese Centrale Bank, want de familie zou aanzienlijke macht hebben over de ECB. Controle over de World Health Organization (WHO)
1. Elon Musk – Oprichter van Tesla en SpaceX – $195 miljard. Elon Musk is vanaf 2022 de rijkste man ter wereld met een vermogen van $ 195 miljard. Na bijna 3 jaar stoot hij hiermee Amazon-topman Jeff Bezos van zijn troon.
Zakenman Elon Musk is de rijkste man ter wereld. De eigenaar van Tesla en SpaceX heeft volgens de wereldranglijst van Forbes met de rijkste mensen momenteel een vermogen van 300 miljard dollar (275 miljard euro).
Snelste stijger. De rijkste familie in de lijst is de familie Brenninkmeijer, eigenaren van C&A, die samen goed zijn voor 23 miljard euro. De koninklijke familie heeft volgens Quote een vermogen van 1,2 miljard euro.
De Rockefellers, die in 1916 met John D. Rockefeller de eerste Amerikaanse miljardair ooit leverden, staan nu op plek 43 met een vermogen van $8,4 miljard.
1639 Rembrandt krijgt de opdracht voor De Nachtwacht. Hij koopt voor 13.000 gulden een huis aan de Amsterdamse Sint Anthoniesbreestraat (nu Museum Het Rembrandthuis). Hij mag het bedrag in delen afbetalen. 1640 Een tweede dochter, ook Cornelia genoemd, blijft maar een paar weken in leven.
Familie Rothschild akkoord: Nederland mag schilderij Rembrandt voor 175 miljoen kopen. UPDATEDe familie Rothschild gaat akkoord met de verkoop van het werk De Vaandeldrager (1636) van Rembrandt aan Nederland.
175 miljoen euro is meer dan Oopjen én Marten, de twee portretten die het Rijks in 2015 samen met het Louvre aankocht. Het Rijks wilde De vaandeldrager al in 2018 kopen, Frankrijk hield het tegen.
Rembrandt in Nederland
Rembrandt heeft ongeveer 340 schilderijen gemaakt. De meeste hiervan bevinden zich in buitenlandse musea en particuliere collecties. In Nederland zijn 44 schilderijen van Rembrandt waarvan er 22 in het Rijksmuseum zijn.
Vaandeldrager (leger), iemand uit het leger die het vaandel draagt. Vaandeldrager (processie), iemand die het processievaandel draagt, bijv. van een broederschap of een fanfare. Vaandeldrager (dier), een libellensoort.
De Vaandeldrager is een olieverfschilderij uit 1636 van de Hollandse kunstschilder Rembrandt van Rijn (1606-1669). Sinds 21 januari 2022 is het in eigendom van Stichting Het Rijksmuseum.
Amschel Mayer Rothschild (1773-1855) Salomon Mayer Rothschild (1774-1855) Nathan Mayer Rothschild (1777-1836) Karl Mayer Rothschild (1788-1855)
Na de rondreis is Rembrandts Vaandeldrager blijvend te bewonderen in de Eregalerij van het Rijksmuseum. Meer informatie over de tournee en het schilderij vind je hier.
Hij doelt op het bedrag dat de overheid vandaag neertelde voor een kunstwerk: de Vaandeldrager, een schilderij van Rembrandt. 150 miljoen euro is het hoogste bedrag dat de overheid ooit heeft betaald voor een enkel kunstwerk, stelt een woordvoerder van minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs en Cultuur).