Een drukverhoger is de oplossing voor extra waterdruk in uw woning. Deze waterdruk kan afgenomen zijn door bijvoorbeeld een tweede badkamer of een stortdouche. De CV-ketel levert in deze gevallen niet voldoende water. Wilt u verzekerd zijn van een hoge waterdruk in huis, laat dan een drukverhoger installeren.
De waterdruk verhogen kan meestal eenvoudig met een hydrofoorpomp. Je plaatst deze het liefst op de plek waar de waterleiding een gebouw of woning binnenkomt, dus net na de watermeter. Zo kun je de waterdruk overal in een woning of voor een complete VvE verhogen.
Vaak is een zeefje op de kraan de oorzaak van onvoldoende waterdruk. Je kan dit oplossen door de kop van de kraan los te draaien, het zeefje eruit te halen en dit schoon te maken met azijn. Lage waterdruk kan ook veroorzaakt worden doordat de hoofdkraan niet helemaal opengedraaid is.
U kunt de waterdruk verhogen door uw douchekop te vervangen. Het kan zijn dat u een douchekop gebruikt die vraagt om meer waterdruk dan een normale douchekop. Een regendouche en een stortdouche gebruiken meer water per minuut dan een waterbesparende douchekop, waardoor het water sneller aangevoerd moet worden.
Een normale waterdruk bij u thuis zit tussen de 2,5 – 4,0 bar in. Vanaf 3,5 bar heeft een goede waterdruk. Het hangt ook van de hoogte af, per 10 meter verliest u 1,0 bar aan druk.
Lage waterdruk
Vaak zit het probleem bij de kraan zelf, doordat bijvoorbeeld het zeefje in de kraan is verstopt door kalk. Het schoonmaken van het zeefje met azijn is vaak al voldoende. Heeft u te weinig waterdruk op al uw kranen, controleer dan of de hoofdkraan helemaal openstaat.
Je kunt de waterdruk van je cv-ketel eenvoudig controleren op de meter aan of naast de ketel. Die moet een waarde aangeven tussen 1,5 en 2 bar. Bij een lagere druk dan 1,5 bar kan de cv-installatie het water niet goed rondpompen. Bij minder dan 1 bar kan de pomp zelfs kapotgaan.
De Mooiwater Mini Booster is de meest voordelige oplossing om de waterdruk in uw huis te verhogen. De waterdrukverhoger leveren wij vanaf € 299,-. Dit is inclusief handige ophangbeugel.
Een waterdrukverhoger, ook wel hydrofoorpomp genoemd, wordt geplaatst tussen de waterleiding in jouw woning en werkt gewoon op het netstroom (230Volt). De inkomende waterdruk (ongeveer 2 bar) wordt vervolgens omgezet in een constant gewenste waterdruk. Deze druk kun je zelf instellen.
De drukverhoger sluit je eenvoudig aan door de stekker in het stopcontact te steken, hij werkt gewoon op netstroom (230V). De druk van een drukverhoger stel je zelf op een gewenst niveau in.Waarna de pomp zorgt dat de waterdruk overal in huis constant aanwezig is, ongeacht de waterafname.
Waterdruk. Heb je een goede waterdruk dan heb je hoogstwaarschijnlijk geen last van een waterbesparende douchekop die werkt met beluchting. Heb je wel al een lage waterdruk dan is een pulserende douchekop een betere optie voor je.
De druk die u daadwerkelijk heeft, wordt bepaald door de druk waarmee uw waterbedrijf het water in het leidingnetwerk aanbiedt. Daarnaast is de waterdruk afhankelijk van de afstand tussen uw huis en het pompstation. Hoe groter de afstand, hoe lager de druk. Iedere meter extra levert drukverlies op.
Haal de deksel van de drukschakelaar af. De schroef in de grote veer, bestuurt zowel de inschakel- als de uitschakeldruk. Naar rechts draaien verhoogt beide waarden, naar links verlaagt beide waarden. De schroef in de kleine veer bestuurt enkel de uitschakeldruk.
Een CV-ketel heeft voldoende druk nodig om (goed) te kunnen functioneren. De werkdruk van een CV-ketel ligt tussen de 1,2 en 2,0 bar. Het advies is om de druk tussen de 1,5 en 2,0 bar te houden.
Ieder waterbedrijf is verantwoordelijk voor het leveren van betrouwbaar drinkwater tot aan de hoofdkraan, ook wel de hoofdafsluiter genoemd. Via de watermeter stroomt het drinkwater naar de binnenleidingen in huis. De kwaliteit van het drinkwater in de binnenleidingen is de verantwoordelijkheid van de woningeigenaar.
De prijzen variëren van ± 150 euro tot ± 1200 euro. Een pomp met een drukschakelaar en drukvat is de goedkoopste variant, deze zijn verkrijgbaar vanaf ± 150 euro, een hydrofoorset met elektronische regelaar vanaf ± 200 euro en de frequentiegeregelde hydrofoor vanaf ± 500 euro.
De druk in waterleidingen voor drinkwater varieert tussen ca 20 en 60 meter waterkolom (mwk) oftewel tussen 2 en 6 bar of kilopascal. Bij de watermeter van een woning moet de waterdruk wettelijk minimaal 15 mwk zijn. Het betekent dat als je een gat prikt in de leiding het water in een kolom 15 meter hoog zou komen.
De waterdruk Nederland varieert per gemeente, het gemiddelde ligt rond de 2,2bar. De druk die nodig is voor een klein beregeningssysteem of werking van een cv-installatie of een wasmachine is 1,5 bar, dit is de minimale waarde die u van uw waterleidingbedrijf kunt verwachten.
Voor een optimale werking van je vloerverwarming moet de druk tussen 1 en 2 bar blijven. Is dit niet het geval en is je woning minder dan een jaar geleden opgeleverd? Neem dan contact op met ons serviceteam. In het eerste jaar na oplevering vullen onze aannemers je installatie bij.
Na het bijvullen is het belangrijk om uw radiatoren te ontluchten. Het ingestroomde water bevat namelijk altijd zuurstof. De lucht kan zorgen voor vreemde geluiden en een installatie die niet optimaal werkt. Ook het ontluchten van uw radiatoren kunt u eenvoudig zelf doen.
Doordat er wisseling plaatsvindt van koud naar warm water vermindert de druk langzaam in de leidingen. Het ontluchten van radiatoren is ook een oorzaak van het verlagen van de druk in de cv-ketel.
PWN zit daar met 220 kPa ruim boven. De afgelopen maanden heeft het bedrijf de waterdruk in Julianadorp en Den Helder geleidelijk naar beneden aangepast. Het doel was om te ondervinden wanneer klanten zouden gaan klagen. Uiteindelijk is de druk met 35 kPa verlaagd, twee keer zoveel als vooraf was ingeschat.
De waterpomp is een slijtage-onderdeel. Door regelmatig de koelvloeistof de vervangen zorgt u ervoor dat de pomp minder snel slijt. Een kapotte waterpomp is te herkennen aan lekkende koelvloeistof, oververhitting van de motor, een zeurend geluid en – als het helemaal mis is – stoom uit de radiateur.