Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Ziggo Safe Online is daarom ontwikkeld door F-Secure, een gerenommeerd securitybedrijf. Met F-Secure haal je 's werelds beste beveiliging in huis voor al je apparaten en waarborg je je online privacy.
Ziggo Safe Online is gewoon een goede virus scanner maar niet de enige. Als je deze installeert wordt Windows Defender uitgeschakeld, dus je hebt er dan geen 2 lopen. Maar bij virussen en andere gevaarlijke zaken zit het probleem niet in de virusscanner maar bij de gebruiker.
Wat is Safe Online? Met Ziggo Safe Online beveilig je je internetverbinding. Je gebruikt het op Windows, Mac, Android en iOS. Het is een compleet pakket voor iedereen.
Met Safe Online XL beveilig je tot 20 apparaten. Heb je op je adres minimaal één Vodafone abonnement en een Ziggo Internet & TV pakket?
's Werelds beste beveiliging
Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Ziggo Safe Online is daarom ontwikkeld door F-Secure: wereldwijd dé expert op dit gebied. Met een Safe Online pakket bescherm je gemakkelijk je persoonlijke gegevens, je apparaten én je kinderen tegen de belangrijkste online gevaren.
F-Secure is een effectief antimalware-programma met geweldige webbeveiliging en een aantal behoorlijk goede extra functies. De malwarescanner biedt een bijna perfect detectiepercentage voor malware, en de webbeveiliging blokkeert nauwkeurig online bedreigingen, zoals phishing-sites.
Internetbeveiliging van F‑Secure SAFE beschermt u en uw apparaten automatisch tegen malware, hackers en identiteitsdiefstal. Wanneer u online bent, worden uw banktransacties beveiligd met Banking Protection en kunt u beslissen welke inhoud uw kinderen kunnen zien.
Apple (iPhone en iPad) geven bij verbinding met de Ziggo modem/router een melding van zwakke beveiliging: WPA/WPA2 (TKIP) wordt niet als veilig beschouwd. Stel WPA2 (AES) of WPA3 in als encryptieniveau. Op de modem staat ingesteld: WPA2-PSK, encryptie is TKIP + AES.
Ziggo biedt zoals eerder aangegeven drie versies aan: Safe Online, Safe Online L en Safe Online XL. Maar bieden allemaal dezelfde bescherming, het is dus niet zo dat de XL-versie uitgebreider is dan de L-versie of de gratis versie. Het enige verschil is op hoeveel apparaten u deze antivirus-software kunt installeren.
Hoe weet u of u een virusscanner hebt? In Windows Vista en Windows 7 navigeert u via het menu Start naar het Configuratiescherm. In het onderdeel Systeem en beveiliging vindt u het onderdeel 'De status van deze computer controleren'. Klikken dit het onderdeel opent het onderhoudscentrum van uw computer.
Bij de meeste besturingssystemen van Windows kan je dit zien via Configuratiescherm > Beveiliging > Beveiligingscentrum > De beveiligingsstatus van deze computer controleren. Daar zie je bijvoorbeeld staan dat je Firewall en virusscanner is ingeschakeld.
Aanwijzingen dat je computer geïnfecteerd kan zijn
Je ziet - bijvoorbeeld tijdens het surfen op internet - constant pop-ups in beeld waar je niet om gevraagd hebt. Je krijgt vreemde meldingen te zien. Je firewall of virusscanner wordt soms automatisch uitgeschakeld. Je harde schijf is (voor een deel) gewist.
De Consumentenbond adviseert Androidgebruikers om een virusscanner te installeren, net zoals je gewend bent op Windows. Maar in zijn advies gaat de bond helaas zelf de mist in: gebruik een betaalde antivirus-app, want die zijn beter in het herkennen van malafide apps en phishingsites.
Ja, Kaspersky is uitstekend in het detecteren van malware.
In termen van malware-bescherming: Kaspersky staat bovenaan langs de beste antivirussen van 2022.
Avast Free Antivirus is helemaal gratis en biedt alle beveiliging die u nodig hebt.
Freedome VPN biedt behalve VPN-functies ook beschermingsopties aan. Wie Netflix wil omzeilen heeft wel niet veel aan Freedome. F-Secure is een securitybedrijf gevestigd in Finland.
Ziggo heeft geen firewall tussen internet en ziggo netwerk staan. En dan bedoel ik een firewall die volgens abuse listing een lijst IP adressen blokkeert. Dit betekend voor de Ziggo klanten dat de bekende abuse ip adressen van waaruit gehackt wordt en die internationaal bekend zijn niet geblokkeerd worden.
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.
Het is goed mogelijk dat uw router gehackt is, zonder dat u daar weet van heeft. Door een techniek te gebruiken waarbij de DNS (Domain Name Server) gekaapt wordt, kunnen hackers de beveiliging van uw Wi-Fi-thuisnetwerk doorbreken en u mogelijk veel schade toebrengen.