Moet ik inchecken met mijn e-ticket? Met een e-ticket hoef je niet in te checken. Reis je van of naar een station met gesloten poortjes, ga dan naar een poortje en open deze met de vierkante code op het e-ticket.
Voor reizen met de trein is in- en uitchecken niet nodig, je kunt de barcode gebruiken om de poortjes op het station te openen en deze geldt als vervoerbewijs bij een controle in de trein. Als er check-in en -uit plaatjes staan is het niet nodig om in- en uit te checken. De barcode werkt niet op deze paaltjes.
In de bus dien je met het E-ticket in- en uit te checken. Dit kan door de barcode te scannen onder de kaartlezer van de OV-chipkaart. Scan de barcode van papier of je telefoon (tip: zet de helderheid van je scherm hoog).
E-tickets zijn kaartjes die je online via onze website koopt en toegestuurd krijgt via een e-mail. Je kunt het toegestuurde digitale bestand printen of tonen op je smartphone. De barcode moet scanbaar zijn om als vervoersbewijs te dienen.
Per vliegtraject geeft de betreffende luchtvaartmaatschappij een boarding pass uit zodra jij hebt ingecheckt voor de vliegreis. Het e-ticket geeft dus geen toegang tot een vliegtuig, het is een middel om in te kunnen checken en de details van jouw vliegreizen te zien.
E-tickets. E-tickets worden steeds vaker gebruikt: voor bioscopen, attractieparken, vliegreizen en treinreizen. Zo'n ticket is een online toegangs- of vervoersbewijs dat u via internet koopt. Het is dus gewoon een kaartje, maar staat dan in uw mail of een speciale app, zoals bij 'tickets' in de NS-app.
Wat kan ik doen? Mocht het poortje niet open gaan met het scannen van je e-ticket zet dan de NFC uit op je smartphone en probeer het opnieuw, houdt je smartphone op enige afstand van de de scanner. (NFC vind je bij de "instellingen" van je smartphone onder "verbindingen").
Open de camera app van je tablet of telefoon en richt deze op de QR code van een ticket. Als de pagina niet automatisch opent kan het zijn dat je het openen moet bevestigen, hierna wordt je automatisch doorverwezen naar de tickets scanner app.
Ik kan mijn tickets niet afdrukken.
Download en installeer Adobe Acrobat Reader hier. Controleer of de printer aan staat en correct is aangesloten op de computer. Controleer of de printer genoeg geheugen beschikbaar heeft en sluit programma's die je niet gebruikt.
Waarom is scannen verplicht? Voor De Lijn is het belangrijk dat alle passagiers de MOBIB-kaart scannen bij het instappen. Zo weet de vervoermaatschappij waar en wanneer mensen de bus of tram nemen. De gegevens worden verwerkt met slimme software.
Haal de pas waarmee u wilt reizen uit de portemonnee.Houd de pas (of telefoon) tegen de kaartlezer. Precies zoals met de OV-chipkaart. U bent ingecheckt.
'Reizen met een betaalpas werkt precies hetzelfde als met de OV-chipkaart', legt de vervoerder uit. 'Een reiziger checkt bij het instappen bij de kaartlezer in, vooraan in de bus, met een betaalpas/creditcard of een mobiele betaalpas/creditcard op de smartphone.
Reist u met de trein van de NS en stapt u over op een andere NS-trein? Dan is tussendoor uit- en inchecken niet nodig. Als u dit wel doet, betaalt u een dubbel starttarief en dat is natuurlijk zonde. Wanneer u echter moet overstappen tussen twee typen vervoer, dan moet u wél eerst uitchecken en daarna weer inchecken.
Ga naar uitcheckgemist.nl en meld je aan met je OV-chipkaartnummer. Vul ook je geboortedatum in als je een persoonlijke OV-chipkaart hebt. De website toont alle ritten zonder uitcheck. Wil je van een rit het saldo terugvragen?
Bij een gemiste check-in of check-uit houdt de vervoerder namelijk het instaptarief in. Op www.uitcheckgemist.nl vraag je in drie simpele stappen je saldo terug. Maak je reis compleet door het ontbrekende vertrek- of aankomststation in te vullen. Tip: meld je aan voor de Uitcheck Gemist Alert.
Surf naar http://www.connections.be/nl-be/myconnections en vul je reservatie nummer en je naam (zonder spaties of accenten) in.
Klik in de rechter bovenhoek van onze site op Mijn Account. Klik op Mijn Tickets en log in met jouw e-mailadres en wachtwoord. Klik op het event van toepassing. Jouw tickets worden nu als PDF getoond en je kan deze opslaan of printen.
Met Google Wallet, een app op je Android-telefoon, heb je de mogelijkheid om al je betaalpassen, creditcards, klantenkaarten en concerttickets op één plek te bewaren.
Houd je chipkaart tegen de kaartlezer van het poortje aan je rechterkant. Zo check je in en open je het poortje. Je hoort 1 piepje. Aan het eind van de reis check je op dezelfde manier weer uit.
Ben je ouder dan 65 en reis je met een persoonlijke OV-chipkaart op saldo?Dan reis je altijd met een korting van 34%. Deze korting wordt automatisch verrekend als je in- en uitcheckt tijdens je reis. Deze korting gaat in vanaf de dag dat je 65 bent geworden.
Reizen met de bus kan ook zonder OV-chipkaart. Losse kaartjes zijn er in verschillende vormen: een papieren kaartje, een e-ticket en een m-ticket. Een aantal kaartjes hieronder kun je direct als e-ticket bestellen, andere kaartjes zijn alleen te koop bij verkooppunten of bij de buschauffeur.
Hoe ziet het Electronic Ticket Receipt eruit? Het Electronic Ticket Receipt bevat uw reservatiecode, het nummer waaronder de boeking bij de luchtvaartmaatschappij bekend is en ook het electronisch ticketnummer. Daarnaast uiteraard het reisschema.
Het e-ticket is geldig tot en met de datum die op het e-ticket vermeld staat. Wanneer een e-ticket is verlopen, kan deze helaas niet meer gebruikt worden.
E-ticket NS
Koop dan een e-ticket. Dat is 1 euro goedkoper dan een treinkaartje kopen op het station. Bovendien kan je niet vergeten uit te checken.