BROOD LUCHTDICHT BEWARENBewaar je brood daarom altijd op kamertemperatuur. Zo blijft het 2 tot 4 dagen goed. Vermijd plastic zakjes en kies in plaats daarvan voor speciale broodzakken of gebruik een brood bewaardoos van LocknLock.
In een papieren zak
Je kunt je brood ook gewoon in een papieren zak bewaren. Zulke zakken zorgen voor goede luchtcirculatie, waardoor je korst krokant blijft. Is je brood al aangesneden? Leg het dan met de snijkant naar beneden en zet je zak zo in de kast.
Laat de broodjes volledig afkoelen op een koelrek. Haal de broodjes altijd direct na het bakken uit de pan om te voorkomen dat er vocht opbouwt, wat tot zompigheid kan leiden. Doe ze na het afkoelen in een luchtdichte container of ziplockzak. Onze producten bevatten geen conserveringsmiddelen die de houdbaarheid van gebakken broodjes verlengen.
Belegde broodjes vers en fris houden
Gesneden en belegd brood, zoals sandwiches, kun je vers en fris houden door wat blaadjes sla tussen het beleg en het brood te leggen. Dat kan een blaadje kropsla zijn of wat fijngesneden reepjes ijsbergsla.
Stokbrood of harde broodjes verliezen snel hun lekkere krokantheid. Een tip is om ze opnieuw op te warmen in de oven! Maak het brood een beetje nat, schuif het 5 minuten in een voorverwarmde (200 °C) oven en het brood heeft weer een lekkere krokante korst.
Perkamentpapier voldoet aan alle eisen: het is licht poreus en absorbeert vocht dat andere materialen niet absorberen. Zorg ervoor dat u de dubbele wikkeltechniek toepast: wikkel uw sandwich in één laag, snijd de sandwich doormidden door het perkamentpapier en wikkel hem dan nog een keer in voor extra veiligheid .
Broodroosters . Broodroosters hebben een dubbele functie, ze bieden een optie met lage warmte om eten warm te houden zonder het uit te drogen. Compact en handig, ze zijn perfect voor kleine bijeenkomsten. Het beste voor: Kleine porties, sandwiches, geroosterde groenten en het opwarmen van pizza of ovenschotels.
Krokant of zacht, zó gaat je brood langer mee
Stop het in een plastic zak of in een luchtdichte brooddoos, dan blijft het langer mals. Of verkies je een krokante korst? Dan bewaar je je brood best in een papieren zak.
Als u een groot evenement organiseert, zijn sandwiches geweldig omdat ze de dag ervoor kunnen worden gemaakt . Ze zijn een publiekslieveling, veelzijdig en kosteneffectief (afhankelijk van uw vullingen). Als u een groot feest hebt, kan het gemakkelijker zijn om een of twee soorten sandwiches te maken.
Er is geen eenduidige regel voor waar u brood en broodjes het beste kunt bewaren. Om ze langer vers te houden, kunt u ze het beste in een luchtdichte en droge container of ruimte bewaren, bij voorkeur niet in het warmste gedeelte van uw keuken.
Papieren zakken zijn ademender dan plastic , wat geweldig is voor briochebroodjes, zachte broodjes en ander brood met toegevoegd vet. Maar te veel lucht zorgt ervoor dat het brood snel oud wordt. Overweeg om deze zakken zo goed mogelijk luchtdicht te houden. En dan is er nog de broodtrommel: die zorgt voor een evenwicht tussen vocht en luchtcirculatie.
Harde broodjes worden elke dag vers gebakken en dat proef je! Het is dan ook het lekkerste om ze op de dag van aankoop te eten. Natuurlijk kan het wel eens gebeuren dat er over blijven, deze kan je prima bewaren. De voorkeur heeft om ze in een goed afgesloten plastic zak te doen in de broodtrommel.
Zorg dus dat je het brood na het bakken direct uit de vorm of van de bakplaat haalt en laat afkoelen op een rooster. Laat vers brood helemaal afkoelen voordat je het in een (brood)zak doet en snijd het pas aan als het niet meer warm is.
Commercieel gebakken brood en broodjes kunnen 2 tot 4 dagen op kamertemperatuur of 7 tot 14 dagen in de koelkast worden bewaard. Broodproducten behouden hun kwaliteit wanneer ze 3 maanden in de vriezer worden bewaard. Brood met vlees of hardgekookte eieren moet binnen 2 uur in de koelkast worden bewaard.
Oliebollen over na al dat gefeest? Niet getreurd en zeker niet weggooien. Wil je ze op kortere termijn nog weghappen, zorg er dan voor dat je ze eerst helemaal hebt laten afkoelen. Verpak ze daarna in een zak of luchtdichte bak en bewaar ze (tot maximaal 2 dagen) buiten de koeling op kamertemperatuur.
Om de broodjes knapperig te houden, bewaart u ze onbedekt op kamertemperatuur . Als u ze langer wilt bewaren, verwarmt u ze kort in de oven om de korst weer knapperig te maken voordat u ze serveert.
Stokbrood of harde broodjes verliezen snel hun lekkere krokantheid. Een tip is om ze opnieuw op te warmen in de oven! Maak het brood een beetje nat, schuif het 5 minuten in een voorverwarmde (200 °C) oven en het brood heeft weer een lekkere krokante korst.
Heeft u afbakbroodjes gekocht? U kunt ze 2 – 3 dagen bewaren, mits goed afgesloten en op een droge en donkere plek. In de zomer adviseren wij om de broodjes in de koeling te bewaren.
Bewaar je brood daarom altijd op kamertemperatuur. Zo blijft het 2 tot 4 dagen goed. Vermijd plastic zakjes en kies in plaats daarvan voor speciale broodzakken of gebruik een brood bewaardoos van LocknLock. Dankzij de 100% lucht- en waterdicht afsluiting blijft je brood langer vers, zelfs na het openen!
Hoeveel broodjes moet ik rekenen per persoon? Indien u een lunch besteld voor uw kantoor, dan gaat u doorgaans uit van een bepaald aantal personen. Om voldoende broodjes te garanderen, adviseren wij om 2,2 broodjes per persoon te bestellen. Een voorbeeld, u wilt voor 12 personen een harde broodjes lunch bestellen.
Hoewel brood het best niet in de koelkast bewaard kan worden, kun je belegde broodjes beter wel koel bewaren. Zeker als je het belegd hebt met kip of vleeswaren. Dit in verband met kans op bederf van het beleg bij te hoge temperaturen.
Verpak het brood met vetvrij papier
Maar door het brood in een vetvrije papieren zak te houden, kan veel warmte worden vastgehouden. Dit werkt ook als het antwoord op hoe je brood urenlang warm kunt houden. Je kunt ook broodzakken gebruiken.
Papieren zakken, theedoeken en plastic zakken
Gewone papieren zakken en theedoeken werken ook heel goed om te voorkomen dat het brood te veel uitdroogt. En hoewel veel bronnen zeggen dat je nooit een plastic zak moet gebruiken, kan het soms nodig zijn, vooral als het klimaat erom vraagt.
Wikkel eerst de hele sandwich in een laag papier, snijd hem doormidden en wikkel de helften vervolgens weer in het papier . Voor extra zekerheid, doe de verpakte sandwich in een luchtdichte container voordat je hem inpakt, zegt Kunk.